Download it now!
Bug 49429 - PRINTING windows version looses printer settings established with linux one
Summary: PRINTING windows version looses printer settings established with linux one
Status: RESOLVED NOTABUG
Alias: None
Product: LibreOffice
Classification: Unclassified
Component: Writer (show other bugs)
Version:
(earliest affected)
3.5.2 release
Hardware: Other Windows (All)
: medium normal
Assignee: Not Assigned
URL:
Whiteboard:
Keywords:
Depends on:
Blocks:
 
Reported: 2012-05-03 06:29 UTC by Paolo Benvenuto
Modified: 2015-09-04 12:34 UTC (History)
2 users (show)

See Also:
Crash report or crash signature:


Attachments

Note You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.
Description Paolo Benvenuto 2012-05-03 06:29:44 UTC
I'm using lo 3.5.2.2 on ubuntu, and a friend of mine uses 3.5.2 on windows.

I'm sending him a writer documents which I have printed in booklet format, double faced. I save it before closing it, and if I open it again I see that the printing format (booklet, double face) is preserved.

However, after my friend modifies it on windows platform, the document he sends me has conserved the booklet format, but has lost the double face one.

I think it's a bug, and it's quite annoying.
Comment 1 Paolo Benvenuto 2012-05-03 06:36:16 UTC
In the document I receive (the one which was edited on windows), this is the content of meta.xml:

<office:document-meta office:version="1.2"><office:meta><meta:creation-date>2011-12-01T10:27:38</meta:creation-date><meta:editing-duration>P1DT3H50M39S</meta:editing-duration><meta:editing-cycles>40</meta:editing-cycles><meta:generator>LibreOffice/3.5$Windows_x86 LibreOffice_project/281b639-6baa1d3-ef66a77-d866f25-f36d45f</meta:generator><meta:initial-creator>MY NAME HERE</meta:initial-creator><dc:date>2012-05-01T16:39:12.57</dc:date><dc:creator>MY FRIEND'S NAME HERE</dc:creator><meta:printed-by>MY NAME HERE</meta:printed-by><meta:print-date>2012-04-26T09:45:56</meta:print-date><meta:document-statistic meta:table-count="0" meta:image-count="1" meta:object-count="0" meta:page-count="4" meta:paragraph-count="58" meta:word-count="1152" meta:character-count="6382" meta:non-whitespace-character-count="5282"/><meta:user-defined meta:name="Info 1"/><meta:user-defined meta:name="Info 2"/><meta:user-defined meta:name="Info 3"/><meta:user-defined meta:name="Info 4"/></office:meta></office:document-meta>
Comment 2 Paolo Benvenuto 2013-04-10 07:32:00 UTC
confirmed using v. 4.0.1 on both linux and windows versions
Comment 3 QA Administrators 2015-03-04 02:18:50 UTC
** Please read this message in its entirety before responding **

To make sure we're focusing on the bugs that affect our users today, LibreOffice QA is asking bug reporters and confirmers to retest open, confirmed bugs which have not been touched for over a year.

There have been thousands of bug fixes and commits since anyone checked on this bug report. During that time, it's possible that the bug has been fixed, or the details of the problem have changed. We'd really appreciate your help in getting confirmation that the bug is still present.

If you have time, please do the following:

Test to see if the bug is still present on a currently supported version of LibreOffice (4.4.1.2 or later): https://www.libreoffice.org/download/

If the bug is present, please leave a comment that includes the version of LibreOffice and your operating system, and any changes you see in the bug behavior

If the bug is NOT present, please set the bug's Status field to RESOLVED-WORKSFORME and leave a short comment that includes your version of LibreOffice and Operating System

Please DO NOT

Update the version field
Reply via email (please reply directly on the bug tracker)
Set the bug's Status field to RESOLVED - FIXED (this status has a particular meaning that is not appropriate in this case)

Thank you for your help!

-- The LibreOffice QA Team
This NEW Message was generated on: 2015-03-03
Comment 4 Jean-Baptiste Faure 2015-03-09 06:22:03 UTC
Nobody confirmed this bug report independently.
Set status to UNCONFIRMED.
@reported: please, do not set your onw bug report to NEW.

Best regards. JBF
Comment 5 Buovjaga 2015-03-18 17:57:23 UTC
Might as well set to NEEDINFO and ask, if the problem continues with 4.4.x.

Paolo: change back to UNCONFIRMED, if the problem persists. Change to RESOLVED WORKSFORME, if the problem went away.
Comment 6 QA Administrators 2015-05-06 14:21:11 UTC
Dear Bug Submitter,

Please read this message in its entirety before proceeding.

Your bug report is being closed as INVALID due to inactivity and
a lack of information which is needed in order to accurately
reproduce and confirm the problem. We encourage you to retest
your bug against the latest release. If the issue is still
present in the latest stable release, we need the following
information (please ignore any that you've already provided):

a) Provide details of your system including your operating
   system and the latest version of LibreOffice that you have
   confirmed the bug to be present

b) Provide easy to reproduce steps – the simpler the better

c) Provide any test case(s) which will help us confirm the problem

d) Provide screenshots of the problem if you think it might help

e) Read all comments and provide any requested information

Once all of this is done, please set the bug back to UNCONFIRMED
and we will attempt to reproduce the issue. Please do not:

a) respond via email 

b) update the version field in the bug or any of the other details
   on the top section of our bug tracker

-- The LibreOffice QA Team 

This INVALID Message was generated on: 2015-05-06

Warm Regards,
QA Team
Comment 7 Paolo Benvenuto 2015-05-07 12:01:39 UTC
Bug still present in 4.4.2.2

Tested on ubuntu vivid as virtualbox host and windows XP as virtualbox guest with no printer installed.

I first create a A5 doc with 4 pages and printed in booklet format on linux, two sides, and saved

Then I opened it on windows, made a little modification and saved

Result -> reopening on linux loose the two sides property.

Changing to unconfirmed
Comment 8 Jean-Baptiste Faure 2015-08-01 05:50:53 UTC
Did you check if the second checkbox in Tools > Options > Load/Save > General :
"Load printer settings with the document" is checked on both computers?

Best regards. JBF
Comment 9 QA Administrators 2015-09-04 03:00:30 UTC
Dear Bug Submitter,

Please read this message in its entirety before proceeding.

Your bug report is being closed as INVALID due to inactivity and a lack of information which is needed in order to accurately reproduce and confirm the problem. We encourage you to retest your bug against the latest release. If the issue is still present in the latest stable release, we need the following information (please ignore any that you've already provided):

a) Provide details of your system including your operating system and the latest version of LibreOffice that you have confirmed the bug to be present

b) Provide easy to reproduce steps – the simpler the better

c) Provide any test case(s) which will help us confirm the problem

d) Provide screenshots of the problem if you think it might help

e) Read all comments and provide any requested information

Once all of this is done, please set the bug back to UNCONFIRMED and we will attempt to reproduce the issue. 
Please do not:
a) respond via email 
b) update the version field in the bug or any of the other details on the top section of FDO
Message generated on: 2015-09-03
Comment 10 Paolo Benvenuto 2015-09-04 12:34:53 UTC
I was verifying this bug in a virtual machine with windows xp. The virtual machine has no printer installed.

Both LO installations have Tools > Options > Load/Save > General >
"Load printer settings with the document" checked

In the document I saved in linux the double face printing is actually set in the printer properties. I'm thinking that if the printer on the windows side hasn't the feature, LO cannot save the setting.

Closing the bug