Download it now!
Bug 50900 - : Errors copying Diagrams to Draw
Summary: : Errors copying Diagrams to Draw
Status: RESOLVED WORKSFORME
Alias: None
Product: LibreOffice
Classification: Unclassified
Component: Calc (show other bugs)
Version:
(earliest affected)
3.5.4 release
Hardware: x86 (IA32) Windows (All)
: medium normal
Assignee: Not Assigned
URL:
Whiteboard: BSA
Keywords:
Depends on:
Blocks:
 
Reported: 2012-06-08 16:09 UTC by campino2k
Modified: 2015-03-16 05:39 UTC (History)
3 users (show)

See Also:
Crash report or crash signature:


Attachments
The graph in calc (correct one) (207.43 KB, image/png)
2012-06-08 16:09 UTC, campino2k
Details
The graph after being copied to Draw (171.78 KB, image/png)
2012-06-08 16:09 UTC, campino2k
Details
The File where the error occures (german locals) (33.25 KB, application/vnd.oasis.opendocument.spreadsheet)
2012-06-08 16:10 UTC, campino2k
Details
The graph copied in Draw 4.4.3.0.0+ (120.57 KB, image/png)
2015-03-16 05:39 UTC, Jean-Baptiste Faure
Details

Note You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.
Description campino2k 2012-06-08 16:09:04 UTC
Created attachment 62822 [details]
The graph in calc (correct one)

Problem description: 

Whenever I copy some Graph based on Date/Time to Draw to export it, X-Axis description is wrong

Steps to reproduce:
1. Create a "time based" table
2. Create a Diagram (XY-sorted, while first col keeps the date/time)
3. Copy the Diagram to draw to export it.

Current behavior:
TT.MM.JJ HH:MM from cell formatting applies to graph in current document, but when copied to draw, year, date and time changes.

Expected behavior:
Graph in Draw should look like the one in Calc

Platform (if different from the browser): 
              
Browser: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; WOW64; rv:13.0) Gecko/20100101 Firefox/13.0
Comment 1 campino2k 2012-06-08 16:09:53 UTC
Created attachment 62823 [details]
The graph after being copied to Draw
Comment 2 campino2k 2012-06-08 16:10:58 UTC
Created attachment 62824 [details]
The File where the error occures (german locals)
Comment 3 bfoman (inactive) 2012-06-21 05:50:57 UTC
Confirmed with:
LO 3.5.4.2 
Build ID: own W7 debug build
Windows 7 Professional SP1 64 bit

Year, date and time changes when copied from Calc to Draw.
Comment 4 Noel Grandin 2012-09-05 13:39:00 UTC
Confirmed in 3.6.1.2 (Windows)
Comment 5 darkweasel 2013-04-20 20:42:44 UTC
This still doesn't work in 4.0.2.2 on OS X 10.8.3. However, for me Draw doesn't display a wrong date, it just displays some random number, which seems to be some kind of serial date (2011-10-15 16:00:00 becomes 40831,67, if that helps).

I have found a workaround, perhaps this also helps track down the bug: double-click the diagram in Calc, secondary-click the x-axis, select "Format axis..." (I don't know if this is the correct label in the English locale, it's "Achse formatieren..." in German), then uncheck "Source format" ("Quellenformat") in the dialog that pops up. Click OK, then copy the diagram to Draw again - you will see that it now works as expected.
Comment 6 QA Administrators 2015-03-04 02:23:53 UTC
** Please read this message in its entirety before responding **

To make sure we're focusing on the bugs that affect our users today, LibreOffice QA is asking bug reporters and confirmers to retest open, confirmed bugs which have not been touched for over a year.

There have been thousands of bug fixes and commits since anyone checked on this bug report. During that time, it's possible that the bug has been fixed, or the details of the problem have changed. We'd really appreciate your help in getting confirmation that the bug is still present.

If you have time, please do the following:

Test to see if the bug is still present on a currently supported version of LibreOffice (4.4.1.2 or later): https://www.libreoffice.org/download/

If the bug is present, please leave a comment that includes the version of LibreOffice and your operating system, and any changes you see in the bug behavior

If the bug is NOT present, please set the bug's Status field to RESOLVED-WORKSFORME and leave a short comment that includes your version of LibreOffice and Operating System

Please DO NOT

Update the version field
Reply via email (please reply directly on the bug tracker)
Set the bug's Status field to RESOLVED - FIXED (this status has a particular meaning that is not appropriate in this case)

Thank you for your help!

-- The LibreOffice QA Team
This NEW Message was generated on: 2015-03-03
Comment 7 Jean-Baptiste Faure 2015-03-16 05:38:35 UTC
Not reproducible for me with LibreOffice 4.4.3.0.0+ built at home under Ubuntu 14.10 x86-64.

Closing as WorksForMe. Please, feel free to reopen if you still encounter the same issue with one of the current stable versions or the master.

Best regards. JBF
Comment 8 Jean-Baptiste Faure 2015-03-16 05:39:32 UTC
Created attachment 114123 [details]
The graph copied in Draw 4.4.3.0.0+