Bug 52430 - EDITING: Report-Builder - conditional print expression won't work with repeated section
Summary: EDITING: Report-Builder - conditional print expression won't work with repeat...
Status: NEW
Alias: None
Product: LibreOffice
Classification: Unclassified
Component: Base (show other bugs)
Version:
(earliest affected)
Inherited From OOo
Hardware: Other All
: medium normal
Assignee: Not Assigned
URL:
Whiteboard:
Keywords:
Depends on:
Blocks: Database-Reports-Builder
  Show dependency treegraph
 
Reported: 2012-07-24 08:10 UTC by Robert Großkopf
Modified: 2019-06-26 13:55 UTC (History)
1 user (show)

See Also:
Crash report or crash signature:


Attachments
Open the report Show_in_repeated_Area_Group_impossible. Other reports work right. (77.25 KB, application/vnd.sun.xml.base)
2012-07-24 08:10 UTC, Robert Großkopf
Details
Shows where to find the conditional printing and repeated header. (175.74 KB, application/x-download)
2012-07-30 16:01 UTC, Robert Großkopf
Details

Note You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.
Description Robert Großkopf 2012-07-24 08:10:18 UTC
Created attachment 64587 [details]
Open the report Show_in_repeated_Area_Group_impossible. Other reports work right.

In the Report-Builder you could print out text or graphics with a condition. If this condition is true, the text or graphic will be shown.
This works in normal sections. But when you set the group-section to "Repeat Section" the text isn't shown any more.

Could be, that this is the bug which prevents me to get a bill over one page. I want to show the carryover from the first page of a report only when the carry-over is over 0,- €. But now I see the carryover on all pages, also before the first detail of the bill.
Comment 1 Robert Großkopf 2012-07-30 16:01:38 UTC
Created attachment 64960 [details]
Shows where to find the conditional printing and repeated header.

Conditional printing should show text or database-content, when the defined condition is given. It works in all areas: Header, Footer, Detail. But when I set the header of a group so, that it should be repeated at every page, there isn't be shown any text or database-content any more, which has a property "conditinal printing" set.
Comment 2 Robert Großkopf 2013-08-07 14:56:50 UTC
Just testing all bugs from Report-Builder. This bug first appears in the oldest available version of LO, 3.3.0 beta1. So I set the first available bugzilla-version, 3.3.0 release.
Comment 3 Alex Thurgood 2015-01-03 17:39:36 UTC Comment hidden (no-value)
Comment 4 QA Administrators 2016-01-17 20:05:19 UTC Comment hidden (obsolete)
Comment 5 Roberto 2016-01-19 15:37:59 UTC
This bug is still present at LibreOffice 5.0.4.2 (tested under Ubuntu 14.04 LTS, 64 bits,instaled through PPA: ppa.launchpad.net/libreoffice/ppa/ubuntu). 

Additionally, with this version, when you set the group-section to "Repeat Section", not only the text referred by Robert isn't shown any more: data for Name_ID different from 1 isn't even displayed.
Comment 6 Robert Großkopf 2016-03-06 08:21:14 UTC
Bug appears in the first available LO-version (LO 3.3.0.4, OpenSUSE 42.1 64bit rpm Linux). So I set this bug as "Inherited From OOo".
Comment 7 QA Administrators 2017-03-06 16:04:10 UTC Comment hidden (obsolete)
Comment 8 Robert Großkopf 2017-03-08 19:12:19 UTC
Bug still exists with LO 5.3.1.1, OpenSUSE 42.1 Leap, 64bit rpm Linux.

Another bug appears since LO 4.2.0.0:
https://bugs.documentfoundation.org/show_bug.cgi?id=82097
Group Header keeps the values of the first group

Has nothing to do with this one, but the value for the conditional printing won't appear in the attachment, because only the value of the first group will be shown for every group.
Comment 9 QA Administrators 2018-06-25 02:41:07 UTC Comment hidden (obsolete)
Comment 10 Robert Großkopf 2018-06-25 15:30:12 UTC
Bug still exists with LO 6.0.5.2, OpenSUSE 42.3 Leap, 64bit rpm Linux.

... but the attachment couldn't show the bug, because of bug82097: The value of the first group is shown in all groups ...
Comment 11 QA Administrators 2019-06-26 02:46:41 UTC Comment hidden (obsolete)
Comment 12 Robert Großkopf 2019-06-26 13:55:28 UTC
This bug couldn't be tested any more because bug 82097 doesn't change values of the group in a group-header.
So I couldn't test if the bug exists any more it with LO 6.2.4.2, OpenSUSE 15, 64bit rpm Linux.