Bug 58003 - VIEWING: particular picture.wmf opened with wrong width/height ratio for drawing contents (but correct for characters)
Summary: VIEWING: particular picture.wmf opened with wrong width/height ratio for draw...
Status: NEW
Alias: None
Product: LibreOffice
Classification: Unclassified
Component: Draw (show other bugs)
Version:
(earliest affected)
Inherited From OOo
Hardware: x86-64 (AMD64) All
: medium normal
Assignee: Not Assigned
URL:
Whiteboard:
Keywords:
Depends on:
Blocks: EMF-WMF
  Show dependency treegraph
 
Reported: 2012-12-07 22:42 UTC by Salvatore di Maggio
Modified: 2019-11-18 03:28 UTC (History)
2 users (show)

See Also:
Crash report or crash signature:


Attachments
In the screenshot are shown the differences. The .doc is the file with the different views. (265.57 KB, application/x-bzip2)
2012-12-07 22:42 UTC, Salvatore di Maggio
Details
Extracted .wmf (2.65 KB, image/x-wmf)
2012-12-08 09:18 UTC, Rainer Bielefeld Retired
Details

Note You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.
Description Salvatore di Maggio 2012-12-07 22:42:00 UTC
Created attachment 71165 [details]
In the screenshot are shown the differences. The .doc is the file with the different views.

Problem description: 

Steps to reproduce:
1. I open a documenti, made for MS-Word XP
2. There are fonts compressed in a figure, that aren't in MS-Word.

Current behavior: fonts in a figure are compressed

Expected behavior: I should see the document like in MS-Word, without compressed fonts.
Comment 1 Rainer Bielefeld Retired 2012-12-08 08:24:45 UTC
[Reproducible] with "LibreOffice 3.6.4.3" German UI/ German Locale [Build-ID: 2ef5aff] {pull date 2012-11-28} on German WIN7 Home Premium (64bit):

Texts in picture 'tx_id_13_" look in a strange way narrow with very tall characters.
Comment 2 Rainer Bielefeld Retired 2012-12-08 09:17:21 UTC
The problem has nothing to do with .doc, its a .wmf problem. I extracted the .wmf (see attached "problemcausing_200000620005A6F10001B215A12FD2C0.wmf"). 
When you insert that picture into a A0 landscape empty.dwg (original size of picture might be 236,14cm / 101,24cm width/height?) you see that the chracters have a nice width/hight ratio, but the ratio of the complete picture has width/hight ratio 3:1, instead of more or less 1:1 in the text document table.

May be that ratio is wrong? When I open the wmf in IrfanView, the green "A+" bar has a width/heigh ration of 2.5 what is  more or less the same as in the WORD document.

In " empty.dwg " (see above) with picture original size the green "A+" bar has a width/heigh ration of 5

So I think the root of the problem is a wrong with/height ratio of the drawing elements in the wmf when opened in LibO.

The effect is not new, I see the same with OOo 1.1.5. so if it's a bug, it's inherited from OOo.

I see the same problem with “Lotus Symphony Release 3.0.1 Revision 20120110.2000” on German WIN7 Home Premium (64bit) 
and
AOOo 3.4.1
Comment 3 Rainer Bielefeld Retired 2012-12-08 09:18:51 UTC
Created attachment 71186 [details]
Extracted .wmf

I can't be 100% sure that the problem did not come into the .wmf when I extracted it from the Word.doc
Comment 4 QA Administrators 2015-04-19 03:23:21 UTC Comment hidden (obsolete)
Comment 5 Buovjaga 2015-06-19 13:08:57 UTC
Still compressed in the doc.

Win 7 Pro 64-bit Version: 5.1.0.0.alpha1+
Build ID: 437210d58f32177ef1829d704f7f4d2f1bbfbfdd
TinderBox: Win-x86@39, Branch:master, Time: 2015-06-18_07:21:56
Locale: fi-FI (fi_FI)
Comment 6 QA Administrators 2016-09-20 10:11:45 UTC Comment hidden (obsolete)
Comment 7 Roman Kuznetsov 2018-06-17 12:29:12 UTC
still repro in

Version: 6.1.0.0.beta2+ (x64)
Build ID: fe1a23b5c49c94410a604c8d4a6f50f43d575403
CPU threads: 4; OS: Windows 10.0; UI render: GL; 
TinderBox: Win-x86_64@42, Branch:libreoffice-6-1, Time: 2018-06-17_06:31:41
Locale: ru-RU (ru_RU); Calc: CL
Comment 8 QA Administrators 2019-11-18 03:28:02 UTC
Dear Salvatore di Maggio,

To make sure we're focusing on the bugs that affect our users today, LibreOffice QA is asking bug reporters and confirmers to retest open, confirmed bugs which have not been touched for over a year.

There have been thousands of bug fixes and commits since anyone checked on this bug report. During that time, it's possible that the bug has been fixed, or the details of the problem have changed. We'd really appreciate your help in getting confirmation that the bug is still present.

If you have time, please do the following:

Test to see if the bug is still present with the latest version of LibreOffice from https://www.libreoffice.org/download/

If the bug is present, please leave a comment that includes the information from Help - About LibreOffice.
 
If the bug is NOT present, please set the bug's Status field to RESOLVED-WORKSFORME and leave a comment that includes the information from Help - About LibreOffice.

Please DO NOT

Update the version field
Reply via email (please reply directly on the bug tracker)
Set the bug's Status field to RESOLVED - FIXED (this status has a particular meaning that is not 
appropriate in this case)


If you want to do more to help you can test to see if your issue is a REGRESSION. To do so:
1. Download and install oldest version of LibreOffice (usually 3.3 unless your bug pertains to a feature added after 3.3) from http://downloadarchive.documentfoundation.org/libreoffice/old/

2. Test your bug
3. Leave a comment with your results.
4a. If the bug was present with 3.3 - set version to 'inherited from OOo';
4b. If the bug was not present in 3.3 - add 'regression' to keyword


Feel free to come ask questions or to say hello in our QA chat: https://kiwiirc.com/nextclient/irc.freenode.net/#libreoffice-qa

Thank you for helping us make LibreOffice even better for everyone!

Warm Regards,
QA Team

MassPing-UntouchedBug