Bug Hunting Session
Bug 60313 - Opening files with tables makes progressbar loop from 0% to 100% many times
Summary: Opening files with tables makes progressbar loop from 0% to 100% many times
Status: NEW
Alias: None
Product: LibreOffice
Classification: Unclassified
Component: UI (show other bugs)
Version:
(earliest affected)
3.6.3.2 release
Hardware: All All
: low minor
Assignee: Not Assigned
URL:
Whiteboard:
Keywords: haveBacktrace
Depends on:
Blocks: File-Progress-Bar
  Show dependency treegraph
 
Reported: 2013-02-05 09:05 UTC by Ruslan Kabatsayev
Modified: 2019-06-18 06:31 UTC (History)
4 users (show)

See Also:
Crash report or crash signature:


Attachments
Test file (10.33 KB, application/vnd.oasis.opendocument.text)
2013-02-05 09:05 UTC, Ruslan Kabatsayev
Details
Callgrind output from master (5.59 MB, application/x-xz)
2017-06-16 12:58 UTC, Buovjaga
Details

Note You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.
Description Ruslan Kabatsayev 2013-02-05 09:05:39 UTC
Created attachment 74226 [details]
Test file

How to reproduce:
1. Open test file, watch progressbar.
2. See progressbar going from 0% to 100%, then jump back to 0% and again go to 100% and loop several times instead of monotonically increasing percentage as the file is loaded.
Comment 1 Mikko Ahlroth 2013-02-05 09:39:43 UTC
Confirmed on version 3.6.3.2 (Build ID: 58f22d5) running on Windows 7, and I recall seeing this in older versions as well. I think this is by design, but it does make the progress bar less usable.
Comment 2 Jorendc 2013-02-10 17:41:06 UTC
Thanks for reporting and reproducing.

I also can confirm this behavior using Linux Mint 14 x64 and LibreOffice 4.0.0.3rc3. Therefore I mark this as NEW.
@Mikko: I see you also reproduced this behavior, therefore you can mark this as NEW as well :-). Here is some valuable information about triaging bugs: https://wiki.documentfoundation.org/QA/BugTriage#Steps_to_Triage_a_Bug

Kind regards,
Joren
Comment 3 QA Administrators 2015-02-19 15:46:20 UTC Comment hidden (obsolete)
Comment 4 Ruslan Kabatsayev 2015-02-19 15:53:34 UTC
This is still present in 4.4.0.3.
Comment 5 Jean-Baptiste Faure 2015-02-22 11:11:17 UTC
(In reply to Ruslan Kabatsayev from comment #4)
> This is still present in 4.4.0.3.

I confirm, I see this issue in LO 4.4.2.0.0+ and master under Ubuntu 14.10 x86-64.

Best regards. JBF
Comment 6 Laurent Godard 2015-08-11 14:07:27 UTC
confirm on 5.0.1.1, debian testing x86_64
Comment 7 QA Administrators 2016-09-20 10:21:35 UTC Comment hidden (obsolete)
Comment 8 Mikko Ahlroth 2016-09-20 10:28:48 UTC
Can still confirm on LO 5.2.1 on OS X 10.11.5. Progress bar loops wildly when loading the example file.
Comment 9 Buovjaga 2017-06-16 12:58:32 UTC
Created attachment 134066 [details]
Callgrind output from master

Arch Linux 64-bit, KDE Plasma 5
Version: 6.0.0.0.alpha0+
Build ID: 5c81adc51a05a016e754de7961d3a7bdb4494e01
CPU threads: 8; OS: Linux 4.11; UI render: default; VCL: kde4; 
Locale: fi-FI (fi_FI.UTF-8); Calc: group
Built on June 16th 2017
Comment 10 QA Administrators 2018-06-17 02:44:46 UTC Comment hidden (obsolete)
Comment 11 Ruslan Kabatsayev 2018-06-17 05:39:56 UTC
Still present in 6.0.4.2.
Comment 12 QA Administrators 2019-06-18 02:47:53 UTC Comment hidden (obsolete)
Comment 13 Ruslan Kabatsayev 2019-06-18 06:31:15 UTC
Still present in LibO 6.2.4.2.