Download it now!
Bug 61368 - undo of copy&paste keeps formatting
Summary: undo of copy&paste keeps formatting
Status: RESOLVED INVALID
Alias: None
Product: LibreOffice
Classification: Unclassified
Component: Impress (show other bugs)
Version:
(earliest affected)
3.6.2.2 release
Hardware: x86 (IA32) Linux (All)
: medium normal
Assignee: Not Assigned
URL:
Whiteboard:
Keywords:
Depends on:
Blocks:
 
Reported: 2013-02-23 20:49 UTC by freddi34
Modified: 2015-04-01 14:52 UTC (History)
2 users (show)

See Also:
Crash report or crash signature:


Attachments

Note You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.
Description freddi34 2013-02-23 20:49:55 UTC
When pasting formatted text into Impress, the undo action is incomplete and retains the formatting. This means the copy&paste action is not completely reversible.

Steps to reproducs:
1. Write in Impress "ab".
2. Write in Writer "c" and add formatting (italic, red).
3. Copy "c" from Writer and paste it in Impress between "a" and "b".
4. Press the "Undo" button in Impress.
5. Click between "a" and "b" and write "d". It will have the same formatting (italic, red) as the last character that had been pasted inbetween.

Expected behavior: "d" should have the same formatting as the surrounding text "ab".
Comment 1 blubb 2013-03-23 19:15:58 UTC
Were able to reproduce it with LO  4.0.0.3. It only happens when you don't move the cursor before tipping something.
Comment 2 QA Administrators 2015-02-19 15:42:37 UTC
** Please read this message in its entirety before responding **

To make sure we're focusing on the bugs that affect our users today, LibreOffice QA is asking bug reporters and confirmers to retest open, confirmed bugs which have not been touched for over a year.

There have been thousands of bug fixes and commits since anyone checked on this bug report. During that time, it's possible that the bug has been fixed, or the details of the problem have changed. We'd really appreciate your help in getting confirmation that the bug is still present.

If you have time, please do the following:

Test to see if the bug is still present on a currently supported version of LibreOffice (4.4.0.3 or later): https://www.libreoffice.org/download/

If the bug is present, please leave a comment that includes the version of LibreOffice and your operating system, and any changes you see in the bug behavior

If the bug is NOT present, please set the bug's Status field to RESOLVED-WORKSFORME and leave a short comment that includes your version of LibreOffice and Operating System

Please DO NOT

Update the version field
Reply via email (please reply directly on the bug tracker)
Set the bug's Status field to RESOLVED - FIXED (this status has a particular meaning that is not appropriate in this case)

Thank you for your help!

-- The LibreOffice QA Team
This NEW Message was generated on: 2015-02-19
Comment 3 freddi34 2015-02-24 14:18:36 UTC
This bug can not anymore be reproduced in:

LibreOffice Version: 4.3.3.2
Build-ID: 430m0(Build:2)
Ubuntu 14.10
Comment 4 Jean-Baptiste Faure 2015-02-27 08:20:07 UTC
(In reply to freddi34 from comment #3)
> This bug can not anymore be reproduced in:
> 
> LibreOffice Version: 4.3.3.2
> Build-ID: 430m0(Build:2)
> Ubuntu 14.10

Comment #1 is still valid for me with LibreOffice 4.4.2.0.0+ built at home under Ubuntu 14.10. If I move the cursor away from the place where I pasted the copied text (click outside the text area, move the cursor inside the text area using right or left arrow key), go back to the same place and type something, then the formatting is the one of surrounding characters, as expected.

Is it a bug or not ? Set status to NEEDINFO.

Best regards. JBF
Comment 5 QA Administrators 2015-04-01 14:52:04 UTC
Dear Bug Submitter,

Please read this message in its entirety before proceeding.

Your bug report is being closed as INVALID due to inactivity and
a lack of information which is needed in order to accurately
reproduce and confirm the problem. We encourage you to retest
your bug against the latest release. If the issue is still
present in the latest stable release, we need the following
information (please ignore any that you've already provided):

a) Provide details of your system including your operating
   system and the latest version of LibreOffice that you have
   confirmed the bug to be present

b) Provide easy to reproduce steps – the simpler the better

c) Provide any test case(s) which will help us confirm the problem

d) Provide screenshots of the problem if you think it might help

e) Read all comments and provide any requested information

Once all of this is done, please set the bug back to UNCONFIRMED
and we will attempt to reproduce the issue. Please do not:

a) respond via email 

b) update the version field in the bug or any of the other details
   on the top section of our bug tracker

-- The LibreOffice QA Team This NEEDINFO Message was generated on: 2015-04-01

Warm Regards,
QA Team