Download it now!
Bug 61963 - UI: 'Group and Outline' impossible with active Filter
Summary: UI: 'Group and Outline' impossible with active Filter
Status: NEW
Alias: None
Product: LibreOffice
Classification: Unclassified
Component: Calc (show other bugs)
Version:
(earliest affected)
Inherited From OOo
Hardware: Other Linux (All)
: medium normal
Assignee: Not Assigned
URL:
Whiteboard:
Keywords:
Depends on:
Blocks: Group&Outline
  Show dependency treegraph
 
Reported: 2013-03-07 11:35 UTC by Rainer Bielefeld Retired
Modified: 2020-01-09 08:52 UTC (History)
3 users (show)

See Also:
Crash report or crash signature:


Attachments
Sample Document (8.24 KB, application/vnd.oasis.opendocument.spreadsheet)
2013-03-07 11:35 UTC, Rainer Bielefeld Retired
Details

Note You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.
Description Rainer Bielefeld Retired 2013-03-07 11:35:49 UTC
Created attachment 76111 [details]
Sample Document

Steps how to reproduce [Reproducible] with parallel Dev-installation of  "Version 4.1.0.0.alpha0+ (Build ID: 61add5c77de1ff963b839020c77f67f14ef07de) TinderBox: Win-x86@6, Branch:master, Pull Time:  2013-03-05_00:20:08" ENGLISH UI / German Locale  on German WIN7 Home Premium (64bit) with LODev/4 Masters User Profile:

1. open attached sample document
2. Use Auto Filter to filter Column A for 'Only show "1"'
   > Only rows 2, 5, 8, 11, 14, and later Visible
3. Select Columns C:E marking Column Headers with pushed mouse button
   > Columns A:E become Highlighted
4. Menu 'Data -> Group and Outline -> Group -> Columns' <ok>
   Expected: Grouping
   Actual: Error Message "This function cannot be used with multiple selections"

This limitation does not Exist with 
* Hidden rows (by 'rightclick row heading -> hide'(
** a single hidden line
** adjacent or separated lines or line groups

Only filtering causes this problem. I can't see any good reason to prohibit column grouping because of filter hidden rows, so I think it's a bug.

Already see that with 3.6.5.2, LibO 3.3.3 and OOo 3.1.1, so inherited from OOo.
Comment 1 A (Andy) 2013-04-13 21:23:26 UTC
reproducible with LO 4.0.2.2 (Win7 Home, 64bit)

Note to step 3: 
Result: column C:E get highlighted not A:E
Comment 2 A (Andy) 2015-02-26 21:18:16 UTC
For me no more reproducible with LO 4.4.1.2, Win 8.1

Can anybody still reproduce this issue or was this already resolved in the meantime?
Comment 3 Jean-Baptiste Faure 2015-02-28 22:24:18 UTC
(In reply to A (Andy) from comment #2)
> For me no more reproducible with LO 4.4.1.2, Win 8.1
> 
> Can anybody still reproduce this issue or was this already resolved in the
> meantime?

Still reproducible for me as in your comment #1 with LibreOffice 4.4.2.0.0+ built at home under Ubuntu 14.10 x86-64.

Best regards. JBF
Comment 4 A (Andy) 2015-03-01 10:54:46 UTC
(In reply to Jean-Baptiste Faure from comment #3)
> (In reply to A (Andy) from comment #2)
> > For me no more reproducible with LO 4.4.1.2, Win 8.1
> > 
> > Can anybody still reproduce this issue or was this already resolved in the
> > meantime?
> 
> Still reproducible for me as in your comment #1 with LibreOffice 4.4.2.0.0+
> built at home under Ubuntu 14.10 x86-64.
> 
> Best regards. JBF

Thanks for your reply.  Is this maybe a Linux issue only?  I change it to OS = Linux as long as nobody can also still confirm it in Windows.
Comment 5 tommy27 2016-04-16 07:29:14 UTC Comment hidden (obsolete)
Comment 6 Jean-Baptiste Faure 2016-05-01 10:22:51 UTC
Still reproducible in LO 5.1.4.0.0+ and master, both build at home under Ubuntu
16.04 x86-64.

Best regards. JBF
Comment 7 QA Administrators 2017-05-22 13:41:18 UTC Comment hidden (obsolete)
Comment 8 Jean-Baptiste Faure 2017-07-30 13:24:09 UTC
Still reproducible with LO 5.4.1.0.0+ built at home under Ubuntu 16.04 x86-64. 

Best regards. JBF
Comment 9 QA Administrators 2019-03-28 04:20:36 UTC Comment hidden (obsolete)
Comment 10 Jean-Baptiste Faure 2019-08-11 11:24:48 UTC
Still reproducible in LO 6.3.1.0+ and master, both build at home under Ubuntu
18.04 x86-64.

Best regards. JBF