Download it now!
Bug 64137 - : Standard lpd printer not available for printing
Summary: : Standard lpd printer not available for printing
Status: RESOLVED INVALID
Alias: None
Product: LibreOffice
Classification: Unclassified
Component: Printing and PDF export (show other bugs)
Version:
(earliest affected)
4.0.2.1 rc
Hardware: Other BSD (Others)
: medium normal
Assignee: Not Assigned
URL:
Whiteboard: BSA
Keywords:
Depends on:
Blocks:
 
Reported: 2013-05-02 02:43 UTC by Mikhail T.
Modified: 2015-05-06 14:24 UTC (History)
1 user (show)

See Also:
Crash report or crash signature:


Attachments
Screen shot of the print-configuration -- without a single printer to choose from (32.44 KB, image/png)
2013-05-02 02:43 UTC, Mikhail T.
Details

Note You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.
Description Mikhail T. 2013-05-02 02:43:26 UTC
Created attachment 78750 [details]
Screen shot of the print-configuration -- without a single printer to choose from

Problem description: 

When I wanted to print a document, LO told me, "there is no default printer configured".

Though LO is compiled with CUPS support, I am not using CUPS -- and not running the local cups-daemon. I just want to print to the good old lpd.

This used to work -- and still works with all of my other applications (lyx, all of the browsers, thunderbird).

Steps to reproduce:
1. Select File->Print
2. Be asked to configure default printer.
3. Wonder, why the "lp" is not on the list.

Current behavior:
lp is not offered as an option

Expected behavior:
Printing to local lpd (with all printers known to the daemon) be offered.
Operating System: BSD
Version: 4.0.2.1 rc
Comment 1 Mikhail T. 2013-05-02 02:45:27 UTC
Actually, it seems, the problem started even earlier. According to this thread:

http://comments.gmane.org/gmane.comp.documentfoundation.libreoffice.user/19782

lpd-printing disappeared as early as 3.5.2.2, but I could not find any bug-reports (even closed ones) with "lpd" in the Summary...
Comment 2 QA Administrators 2015-03-04 02:23:21 UTC
** Please read this message in its entirety before responding **

To make sure we're focusing on the bugs that affect our users today, LibreOffice QA is asking bug reporters and confirmers to retest open, confirmed bugs which have not been touched for over a year.

There have been thousands of bug fixes and commits since anyone checked on this bug report. During that time, it's possible that the bug has been fixed, or the details of the problem have changed. We'd really appreciate your help in getting confirmation that the bug is still present.

If you have time, please do the following:

Test to see if the bug is still present on a currently supported version of LibreOffice (4.4.1.2 or later): https://www.libreoffice.org/download/

If the bug is present, please leave a comment that includes the version of LibreOffice and your operating system, and any changes you see in the bug behavior

If the bug is NOT present, please set the bug's Status field to RESOLVED-WORKSFORME and leave a short comment that includes your version of LibreOffice and Operating System

Please DO NOT

Update the version field
Reply via email (please reply directly on the bug tracker)
Set the bug's Status field to RESOLVED - FIXED (this status has a particular meaning that is not appropriate in this case)

Thank you for your help!

-- The LibreOffice QA Team
This NEW Message was generated on: 2015-03-03
Comment 3 Buovjaga 2015-03-24 16:54:52 UTC
Never confirmed by QA.
Please test with 4.4.x.

Set to NEEDINFO.
Change to UNCONFIRMED, if the problem persists. Change to RESOLVED WORKSFORME, if the problem went away.
Comment 4 QA Administrators 2015-05-06 14:22:08 UTC
Dear Bug Submitter,

Please read this message in its entirety before proceeding.

Your bug report is being closed as INVALID due to inactivity and
a lack of information which is needed in order to accurately
reproduce and confirm the problem. We encourage you to retest
your bug against the latest release. If the issue is still
present in the latest stable release, we need the following
information (please ignore any that you've already provided):

a) Provide details of your system including your operating
   system and the latest version of LibreOffice that you have
   confirmed the bug to be present

b) Provide easy to reproduce steps – the simpler the better

c) Provide any test case(s) which will help us confirm the problem

d) Provide screenshots of the problem if you think it might help

e) Read all comments and provide any requested information

Once all of this is done, please set the bug back to UNCONFIRMED
and we will attempt to reproduce the issue. Please do not:

a) respond via email 

b) update the version field in the bug or any of the other details
   on the top section of our bug tracker

-- The LibreOffice QA Team 

This INVALID Message was generated on: 2015-05-06

Warm Regards,
QA Team