Bug 64663 - "Linux Libertine G" sometimes invisible on screen
Summary: "Linux Libertine G" sometimes invisible on screen
Status: RESOLVED INVALID
Alias: None
Product: LibreOffice
Classification: Unclassified
Component: Writer (show other bugs)
Version:
(earliest affected)
4.0.2.2 release
Hardware: x86 (IA32) Windows (All)
: medium normal
Assignee: Not Assigned
URL:
Whiteboard:
Keywords:
Depends on:
Blocks:
 
Reported: 2013-05-16 08:01 UTC by LeChi
Modified: 2015-09-04 03:00 UTC (History)
4 users (show)

See Also:
Crash report or crash signature:
Regression By:


Attachments
Screen with text in "Linux Libertine G" (49.14 KB, image/png)
2013-05-16 08:01 UTC, LeChi
Details
Screen with text in "Linux Libertine G" (49.14 KB, image/png)
2013-05-16 08:01 UTC, LeChi
Details
Screen with text in "Linux Libertine Display" : OK (102.94 KB, image/png)
2013-05-16 08:02 UTC, LeChi
Details
file test (9.55 KB, application/vnd.oasis.opendocument.text)
2013-05-17 09:34 UTC, LeChi
Details
file test - on screen (47.80 KB, image/png)
2013-05-17 09:35 UTC, LeChi
Details
Screenshot with same text as Libertine O and Libertine G (203.91 KB, image/png)
2014-05-31 14:13 UTC, G.Ostner (LOBugs)
Details

Note You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.
Description LeChi 2013-05-16 08:01:06 UTC
Created attachment 79385 [details]
Screen with text in "Linux Libertine G"

On windows 7

1. install fonts "Linux libertine G"
2. install LibreOffice 4.0.x
3. write h
4. Choose "Linux Libertine G" as default (style...)

write some lines and you will see disappearing some lines. Letters become white or transparent.
Comment 1 LeChi 2013-05-16 08:01:57 UTC
Created attachment 79386 [details]
Screen with text in "Linux Libertine G"
Comment 2 LeChi 2013-05-16 08:02:34 UTC
Created attachment 79387 [details]
Screen with text in "Linux Libertine Display" : OK
Comment 3 László Németh 2013-05-16 11:59:51 UTC
Unfortunately, I cannot reproduce it under Linux. But control characters, eg. carriage return, inserted by normal clipboard usage, could result similar bugs (in this case, use Ctrl-Shift-v, and choose Unformatted text).
Comment 4 LeChi 2013-05-17 06:26:11 UTC
(in this case, use Ctrl-Shift-v, and choose Unformatted text)

It's not a problem after a copy - paste.
If I write text with "Linux Libertine G", after 3 lines, the text disappear.
But this text will be correctly printed.
Comment 5 LeChi 2013-05-17 06:36:13 UTC
(in this case, use Ctrl-Shift-v, and choose Unformatted text)

It's not a problem after a copy - paste.
If I write text with "Linux Libertine G", after 3 lines, the text disappear.
But this text will be correctly printed.
Comment 6 László Németh 2013-05-17 09:06:16 UTC
Could you attach a test document? Thanks in advance.
Comment 7 LeChi 2013-05-17 09:34:33 UTC
Created attachment 79458 [details]
file test
Comment 8 LeChi 2013-05-17 09:35:11 UTC
Created attachment 79459 [details]
file test - on screen
Comment 9 LeChi 2013-05-17 09:35:52 UTC
(In reply to comment #6)
> Could you attach a test document? Thanks in advance.

it's done.
Chi
Comment 10 László Németh 2013-05-17 14:12:20 UTC
Thanks. It works well with LO 4.0.3 under Linux. Is it possible, that you have an older version of Linux Libertine G, than the last one (2012-01)?
Comment 11 LeChi 2013-05-18 08:39:54 UTC
No, I have downloaded  the last one before testing. 
I have put away the old and install the new.
The test is after this operation.
Comment 12 Owen Genat (retired) 2013-12-22 11:04:28 UTC
Christian, I would first try a profile reset to ensure this is not a profile-related issue. Do you have any extensions installed? If yes, I would then try uninstalling each extension, one at a time (and testing after each removal) to see if this is an extension-related issue.

Component set to Writer. Status set to NEEDINFO. Please set back to UNCONFIRMED once the requested information has been provided / reported.
Comment 13 LeChi 2013-12-22 18:07:24 UTC
Hello,

First, I must say that this problem has disappeared with the change in my PC and the installation of the new version of LibreOffice. So I will not be able to test.

But my extensions were (and still are):

Dictionnaire d'orthographe, des synonoymes, de grammaire et règle de coupure des mots anglais 2011.12.05.1

Dictionnaires otrhographie, des synonymes et règles de coupure des mots espagnol 0.6

Dictionnaires otrhographie, des synonymes et règles de coupure des mots français 4.9

eLAIX 3.3.1

Filtres d'exportation Writer2LaTeX 1.0.2

Magenta Lorem ipsum generator 1.6.0

Typograpy toolbar 0.5

Wiki publisher 1.1.2

Zotero Libreoffice integration 3.5.7
Comment 14 G.Ostner (LOBugs) 2014-05-31 14:11:25 UTC
It's still here in Version: 4.1.6.2 (Build-ID: 410m0(Build:2)) on openSUSE 12.3.

I have a user account that I only use for testing, so I can easily delete the old profile to create a new one - an it's still here.In both older profiles as well as in completely new ones.

I'll create an attachment - the first and the second paragraph contain exactly the same text, only in the First it's in "Linux Libertine O" and in the second, selected, paragraph, it's in "Linux Libertine G". With the exceptions of a few hyphens, no characters are visible.
Comment 15 G.Ostner (LOBugs) 2014-05-31 14:13:01 UTC
Created attachment 100208 [details]
Screenshot with same text as Libertine O and Libertine G
Comment 16 Buovjaga 2014-11-25 08:23:34 UTC
Information was provided, so setting to UNCONFIRMED.
Comment 17 Robinson Tryon (qubit) 2014-12-29 05:42:46 UTC
(In reply to G.Ostner (LOBugs) from comment #14)
> It's still here in Version: 4.1.6.2 (Build-ID: 410m0(Build:2)) on openSUSE
> 12.3.
> 
> I'll create an attachment..

Did you get a chance to upload the sample document? Additionally, can you still reproduce the problem with modern 4.3 and 4.4 builds?

Thanks!

Status -> NEEDINFO
Comment 18 QA Administrators 2015-07-18 17:35:35 UTC
Dear Bug Submitter,

This bug has been in NEEDINFO status with no change for at least 6 months. Please provide the requested information as soon as possible and mark the bug as UNCONFIRMED. Due to regular bug tracker maintenance, if the bug is still in NEEDINFO status with no change in 30 days the QA team will close the bug as INVALID due to lack of needed information.

For more information about our NEEDINFO policy please read the wiki located here: 
https://wiki.documentfoundation.org/QA/FDO/NEEDINFO

If you have already provided the requested information, please mark the bug as UNCONFIRMED so that the QA team knows that the bug is ready to be confirmed.


Thank you for helping us make LibreOffice even better for everyone!


Warm Regards,
QA Team

This NEEDINFO message was generated on: 2015-07-18
Comment 19 QA Administrators 2015-09-04 03:00:54 UTC
Dear Bug Submitter,

Please read this message in its entirety before proceeding.

Your bug report is being closed as INVALID due to inactivity and a lack of information which is needed in order to accurately reproduce and confirm the problem. We encourage you to retest your bug against the latest release. If the issue is still present in the latest stable release, we need the following information (please ignore any that you've already provided):

a) Provide details of your system including your operating system and the latest version of LibreOffice that you have confirmed the bug to be present

b) Provide easy to reproduce steps – the simpler the better

c) Provide any test case(s) which will help us confirm the problem

d) Provide screenshots of the problem if you think it might help

e) Read all comments and provide any requested information

Once all of this is done, please set the bug back to UNCONFIRMED and we will attempt to reproduce the issue. 
Please do not:
a) respond via email 
b) update the version field in the bug or any of the other details on the top section of FDO
Message generated on: 2015-09-03