Bug 70091 - UI: locked sheet mark lost in the menu when unlocking multiple locked sheets
Summary: UI: locked sheet mark lost in the menu when unlocking multiple locked sheets
Status: RESOLVED INVALID
Alias: None
Product: LibreOffice
Classification: Unclassified
Component: Calc (show other bugs)
Version:
(earliest affected)
4.0.2.2 release
Hardware: x86-64 (AMD64) Linux (All)
: medium trivial
Assignee: Not Assigned
URL:
Whiteboard:
Keywords:
Depends on:
Blocks:
 
Reported: 2013-10-03 17:46 UTC by lampwarez
Modified: 2015-07-18 17:27 UTC (History)
4 users (show)

See Also:
Crash report or crash signature:
Regression By:


Attachments

Note You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.
Description lampwarez 2013-10-03 17:46:04 UTC
Please update the current focused sheet protection status before showing the menu, tools, protect, sheet protection mark.

Easy to reproduce the UI error: 

- open a spreadsheet with ALL the sheets locked (with no password) and unlock first sheet in menu, tools, protect, sheet (note that there is a mark in sheet before unlocking, indicating that is protected). 
- select next sheet. Now there is no mark in the menu, tools, protect, sheet - but if you select it, actually will unlock the sheet, because it was locked. 
- third sheet will have the mark (ok)
- fourth one will not have the mark (wrong)
an so on ...

I selected trivial severity because the content (the protection) never is lost, just show wrong if is protected or not.

Apologises for any bad English.
Comment 1 sophie 2013-11-06 13:16:00 UTC
Hi, thanks for the report. I tested on Version: 4.1.3.2
Build ID: 70feb7d99726f064edab4605a8ab840c50ec57a same plateform and could not reproduce. 
Could you please update your version and confirm the bug still exists for you. I'm closing this for the moment, please reopen if it's still an issue for you - Sophie
Comment 2 lampwarez 2013-11-07 16:11:47 UTC
Im reopenning because I have the same bug with version 4.1.3.2 compilation id 410m0(Build:2)

Now with a desktop recording showing the bug, hope it helps...

https://dl.dropboxusercontent.com/u/9516358/Tralhas/protect.ogv

video is 16 Mb, could not attach here.

Best regards.
Comment 3 lampwarez 2014-01-07 18:33:17 UTC
Libre Office version 4.1.3.2 tested with Ubuntu 13.04 and 13.10. Both with the same error.
Comment 4 Joel Madero 2014-11-06 16:12:32 UTC
Never confirmed by QA team - moving to UNCONFIRMED. Thanks
Comment 5 lampwarez 2014-11-06 17:08:51 UTC
Looks restrict to linux.

I.E. does not happens the bug using windows 7 pro.

Video recording is still at disposal to QA team.
Comment 6 Buovjaga 2014-11-16 15:45:54 UTC
Could not reproduce on Ubuntu, alpha and stable. Please test with 4.3.x and report here. Change back to UNCONFIRMED, if the problem persists. Change to RESOLVED WORKSFORME, if the problem went away.

Ubuntu 14.10 64-bit Version: 4.4.0.0.alpha2+
Build ID: 3cf226622a3d8c09d655034dbcc81695f1662b87
TinderBox: Linux-rpm_deb-x86_64@46-TDF-dbg, Branch:master, Time: 2014-11-15_23:24:22

and

Version: 4.3.3.2
Build ID: 430m0(Build:2)
Comment 7 QA Administrators 2015-06-08 14:28:36 UTC
Dear Bug Submitter,

This bug has been in NEEDINFO status with no change for at least
6 months. Please provide the requested information as soon as
possible and mark the bug as UNCONFIRMED. Due to regular bug
tracker maintenance, if the bug is still in NEEDINFO status with
no change in 30 days the QA team will close the bug as INVALID
due to lack of needed information.

For more information about our NEEDINFO policy please read the
wiki located here:
https://wiki.documentfoundation.org/QA/Bugzilla/Fields/Status/NEEDINFO

If you have already provided the requested information, please
mark the bug as UNCONFIRMED so that the QA team knows that the
bug is ready to be confirmed.
 
Thank you for helping us make LibreOffice even better for everyone!

This NEEDINFO Message was generated on: 2015-06-08

Warm Regards,
QA Team
Comment 8 QA Administrators 2015-07-18 17:27:14 UTC
Dear Bug Submitter,

Please read this message in its entirety before proceeding.

Your bug report is being closed as INVALID due to inactivity and a lack of information which is needed in order to accurately reproduce and confirm the problem. We encourage you to retest your bug against the latest release. If the issue is still present in the latest stable release, we need the following information (please ignore any that you've already provided):

a) Provide details of your system including your operating system and the latest version of LibreOffice that you have confirmed the bug to be present

b) Provide easy to reproduce steps – the simpler the better

c) Provide any test case(s) which will help us confirm the problem

d) Provide screenshots of the problem if you think it might help

e) Read all comments and provide any requested information

Once all of this is done, please set the bug back to UNCONFIRMED and we will attempt to reproduce the issue. 
Please do not:
a) respond via email 
b) update the version field in the bug or any of the other details on the top section of FDO

Message generated on: 2015-07-18