Bug 71462 - VIEWING: Strange blank line in table appear at merged cell
Summary: VIEWING: Strange blank line in table appear at merged cell
Status: NEW
Alias: None
Product: LibreOffice
Classification: Unclassified
Component: Impress (show other bugs)
Version:
(earliest affected)
Inherited From OOo
Hardware: All All
: lowest minor
Assignee: Not Assigned
URL:
Whiteboard: BSA
Keywords:
Depends on:
Blocks: ImpressDraw-Tables
  Show dependency treegraph
 
Reported: 2013-11-11 06:36 UTC by Luiz Angelo Daros de Luca
Modified: 2021-03-29 13:46 UTC (History)
1 user (show)

See Also:
Crash report or crash signature:
Regression By:


Attachments
Example doc (9.72 KB, application/vnd.oasis.opendocument.text)
2013-11-11 06:36 UTC, Luiz Angelo Daros de Luca
Details
Rendered file (25.43 KB, application/pdf)
2013-11-11 06:37 UTC, Luiz Angelo Daros de Luca
Details

Note You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.
Description Luiz Angelo Daros de Luca 2013-11-11 06:36:21 UTC
Created attachment 88988 [details]
Example doc

Hello,

I have a table with merged cells that cross the page limit. At random, it shows a blank line after a cell. If I add new line (enter), it disappears, even after I remove the added new line.

Steps to reproduce:
1. Open the attached doc. All seems ok
2. Delete any blank line before the table

Current behavior:
3. A blank line appears after the problematic cell

Expected behavior:
3. No blank line!

I'll also attach a pdf to make sure I was clear.

Operating System: Ubuntu
Version: 4.1.2.3 release
Comment 1 Luiz Angelo Daros de Luca 2013-11-11 06:37:16 UTC
Created attachment 88989 [details]
Rendered file
Comment 2 Jean-Baptiste Faure 2013-11-24 22:10:51 UTC
Thank you for the bug report.

I reproduce the described behavior with versions 4.0.6, 4.1.4.0.0+ and 4.2.0.0.beta1+ under Linux / Ubuntu.

Set status to NEW.

Best regards. JBF
Comment 3 Luiz Angelo Daros de Luca 2015-04-02 03:04:42 UTC Comment hidden (obsolete)
Comment 4 tommy27 2016-04-16 07:28:04 UTC Comment hidden (obsolete)
Comment 5 Luiz Angelo Daros de Luca 2016-05-01 22:52:31 UTC Comment hidden (obsolete)
Comment 6 QA Administrators 2017-05-22 13:39:10 UTC Comment hidden (obsolete)
Comment 7 Jean-Baptiste Faure 2017-07-29 21:03:34 UTC Comment hidden (obsolete)
Comment 8 QA Administrators 2018-07-30 02:36:45 UTC Comment hidden (obsolete)
Comment 9 Jean-Baptiste Faure 2018-07-31 08:42:07 UTC
Still reproducible with LO 6.1.1.0.0+ and master 
Version: 6.2.0.0.alpha0+
Build ID: bdb0775a262cb66e8924303c98bf5180a7fb02ee
CPU threads: 4; OS: Linux 4.4; UI render: default; VCL: gtk3; 
Ubuntu_16.04_x86-64
Locale: fr-FR (fr_FR.UTF-8); Calc: threaded

both built at home under Ubuntu 16.04 x86-64. 

Best regards. JBF
Comment 10 QA Administrators 2021-01-11 03:56:59 UTC Comment hidden (obsolete)
Comment 11 Timur 2021-03-29 13:46:31 UTC
I guess this is inherited, because delete in OO makes bug appear.
Repro 7.2. Once corrected, it's OK. Minor.