Bug 77888 - [basic] Macro editor: Digital Signature menu entry isn't working
Summary: [basic] Macro editor: Digital Signature menu entry isn't working
Status: NEW
Alias: None
Product: LibreOffice
Classification: Unclassified
Component: BASIC (show other bugs)
Version:
(earliest affected)
Inherited From OOo
Hardware: Other All
: medium minor
Assignee: Not Assigned
URL:
Whiteboard:
Keywords:
Depends on:
Blocks: Digital-Signatures
  Show dependency treegraph
 
Reported: 2014-04-24 10:41 UTC by Thomas Arnhold
Modified: 2019-02-01 03:45 UTC (History)
3 users (show)

See Also:
Crash report or crash signature:


Attachments

Note You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.
Description Thomas Arnhold 2014-04-24 10:41:58 UTC
Open the macro editor (Tools > Macros > Organize Macros > LibreOffice Basic). Then click on "Edit". The macro editor is now opened.

Go straight to the menu entry "File > Digital Signatures" and click on. Nothing happens. If you do the same in writer, calc,... the signature dialog openes.

Expected behavior: The signature dialog should open.
Comment 1 Buovjaga 2014-10-31 19:54:24 UTC
Confirmed.

Win 7 64-bit Version: 4.4.0.0.alpha1+
Build ID: 56019dcb79475606952a954fe732a3109441ffec
TinderBox: Win-x86@39, Branch:master, Time: 2014-10-30_07:27:11
Comment 2 Buovjaga 2015-01-07 16:41:26 UTC
Reproduced with 3.5:

Ubuntu 14.10 64-bit
LibreOffice 3.5.0rc3 
Build ID: 7e68ba2-a744ebf-1f241b7-c506db1-7d53735
Comment 3 QA Administrators 2016-01-17 20:03:32 UTC Comment hidden (obsolete)
Comment 4 Markus Wernig 2017-01-30 09:55:19 UTC Comment hidden (obsolete)
Comment 5 Buovjaga 2017-01-30 10:19:28 UTC
(In reply to Markus Wernig from comment #4)
> I cannot reproduce this in 5.2.3.3 on Linux.
> 
> The "File->Digital Signatures" dialog opens, regardless of what other dialog
> is opened.

Please try it from the File menu of the *macro editor* window.
I can still reproduce.

Win 7 64-bit
Version: 5.2.5.1 (x64)
Build ID: 0312e1a284a7d50ca85a365c316c7abbf20a4d22
CPU Threads: 4; OS Version: Windows 6.1; UI Render: default; 
Locale: fi-FI (fi_FI); Calc: CL
Comment 6 Markus Wernig 2017-01-30 10:44:39 UTC
Ah, forget my last comment. Wrong dialog. Confirm OP.
Comment 7 QA Administrators 2018-01-31 03:42:56 UTC Comment hidden (obsolete)
Comment 8 Thomas Arnhold 2018-01-31 06:32:54 UTC
Bug is still present in 5.4.4.

I Also tested it with 3.3.0 where it was also present.
Comment 9 QA Administrators 2019-02-01 03:45:51 UTC
** Please read this message in its entirety before responding **

To make sure we're focusing on the bugs that affect our users today, LibreOffice QA is asking bug reporters and confirmers to retest open, confirmed bugs which have not been touched for over a year.

There have been thousands of bug fixes and commits since anyone checked on this bug report. During that time, it's possible that the bug has been fixed, or the details of the problem have changed. We'd really appreciate your help in getting confirmation that the bug is still present.

If you have time, please do the following:

Test to see if the bug is still present with the latest version of LibreOffice from https://www.libreoffice.org/download/

If the bug is present, please leave a comment that includes the information from Help - About LibreOffice.
 
If the bug is NOT present, please set the bug's Status field to RESOLVED-WORKSFORME and leave a comment that includes the information from Help - About LibreOffice.

Please DO NOT

Update the version field
Reply via email (please reply directly on the bug tracker)
Set the bug's Status field to RESOLVED - FIXED (this status has a particular meaning that is not 
appropriate in this case)


If you want to do more to help you can test to see if your issue is a REGRESSION. To do so:
1. Download and install oldest version of LibreOffice (usually 3.3 unless your bug pertains to a feature added after 3.3) from http://downloadarchive.documentfoundation.org/libreoffice/old/

2. Test your bug
3. Leave a comment with your results.
4a. If the bug was present with 3.3 - set version to 'inherited from OOo';
4b. If the bug was not present in 3.3 - add 'regression' to keyword


Feel free to come ask questions or to say hello in our QA chat: https://kiwiirc.com/nextclient/irc.freenode.net/#libreoffice-qa

Thank you for helping us make LibreOffice even better for everyone!

Warm Regards,
QA Team

MassPing-UntouchedBug