Bug 78574 - CONFIGURATION: 4.2.4.2 won't install on Win8.1
Summary: CONFIGURATION: 4.2.4.2 won't install on Win8.1
Status: RESOLVED NOTOURBUG
Alias: None
Product: LibreOffice
Classification: Unclassified
Component: Installation (show other bugs)
Version:
(earliest affected)
4.2.4.2 release
Hardware: Other Windows (All)
: medium normal
Assignee: Not Assigned
URL:
Whiteboard: BSA
Keywords: possibleRegression
Depends on:
Blocks:
 
Reported: 2014-05-12 04:02 UTC by Martin Clark
Modified: 2015-12-15 10:55 UTC (History)
3 users (show)

See Also:
Crash report or crash signature:
Regression By:


Attachments
Two jpg, screen captures (132.66 KB, image/jpeg)
2014-05-12 04:02 UTC, Martin Clark
Details

Note You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.
Description Martin Clark 2014-05-12 04:02:36 UTC
Created attachment 98878 [details]
Two jpg, screen captures

Problem description: 

Currently using LibreOffice 4.2.1.1, that suggests downloading the new version.

New installation seems to have some "crossed wires" eg file names not updated, eg attached screen capture Error1.

Then goes to display Error2 attached.

Installer exits, 4.2.1.1 remains.


              
Operating System: Windows 8
Version: 4.2.4.2 rc
Last worked in: 4.2.1.1 release
Comment 1 bfoman (inactive) 2014-05-19 21:19:22 UTC
Did you try a clean install uninstalling 4.2.1 first?
Comment 2 Martin Clark 2014-05-19 21:58:14 UTC
(In reply to comment #1)
> Did you try a clean install uninstalling 4.2.1 first?

Not at the time of reporting but subsequently, yes.
Same result. Eventually, I cleared all program directories, roaming directories, and purged all the registry entries relating to LibreOffice. Still same result. I suspect there is a problem with how the .msi file is being handled locally.
The only way I can now run LibreOffice is to install the portable version. That would be ok, but I prefer to have the help pages local, which doesn't seem to be possible.
Comment 3 Joel Madero 2014-06-21 03:34:12 UTC
@Martin - have you been able to install 4.2.5.2 ? I think your download was just screwed up to be honest. Please try with 4.2.5.2 and report back. Thanks!
Comment 4 Martin Clark 2014-06-21 04:38:03 UTC
(In reply to comment #3)
> @Martin - have you been able to install 4.2.5.2 ? I think your download was
> just screwed up to be honest. Please try with 4.2.5.2 and report back.
> Thanks!

Just tried that - same result. Installer still looks for 4.2.1 (long ago unistalled) and won't proceed without it. I think this is probably a Windows 8.1 installer problem, as something similar has happened recently. The workaround involving the MS Fix-it thing worked with that, but not LibreOffice.
Comment 5 Martin Clark 2014-06-21 17:37:17 UTC
(In reply to comment #4)
> (In reply to comment #3)
> > @Martin - have you been able to install 4.2.5.2 ? I think your download was
> > just screwed up to be honest. Please try with 4.2.5.2 and report back.
> > Thanks!
> 
> Just tried that - same result. Installer still looks for 4.2.1 (long ago
> unistalled) and won't proceed without it. I think this is probably a Windows
> 8.1 installer problem, as something similar has happened recently. The
> workaround involving the MS Fix-it thing worked with that, but not
> LibreOffice.

The MS Fix It latest version fixed the problem eventually. 4.2.1 was not listed as installed, but uninstall of 4.2.1 had failed. Same with the Help Pack - had to re-run Fix It.
Comment 6 tommy27 2014-09-26 19:51:46 UTC
is issue still present with 4.2.6.2 or 4.3.2.2?
Comment 7 Martin Clark 2014-09-26 20:03:04 UTC
(In reply to comment #6)
> is issue still present with 4.2.6.2 or 4.3.2.2?

Recently installed 4.2.6.3, no errors. 
It's a Windows 8.1 problem. MS "Fix It" needed for several failed installs or uninstalls.
Comment 8 tommy27 2014-09-26 20:20:33 UTC
so, is it a Win8.1 bug or a LibO bug?
should we close this report as WORKSFORME?
Comment 9 Martin Clark 2014-09-26 22:03:01 UTC
(In reply to comment #8)
> so, is it a Win8.1 bug or a LibO bug?
> should we close this report as WORKSFORME?

Yes it's a Win8.1 bug, so you can close this report.

FWIW, Win8.1 also causes errors/conflicts relating to keyboard and language that I don't remember seeing with previous versions of the OS. I looked through some of the bug entries for "keyboard" and some look like these.
Comment 10 tommy27 2014-09-27 06:21:30 UTC
so basically with latest LibO releases and updated Win8.1 this bug doesn't happen anymore? right? is this MS Fix it a kind of patch or service pack thing?
Comment 11 Martin Clark 2014-09-27 08:31:37 UTC
(In reply to comment #10)
> so basically with latest LibO releases and updated Win8.1 this bug doesn't
> happen anymore? right? is this MS Fix it a kind of patch or service pack
> thing?

If you have a prblem with something not installing, then eventually you get referred to this page:

http://support2.microsoft.com/fixit/
Comment 12 tommy27 2014-09-27 08:59:52 UTC
Ok, I'll mark this as RESOLVED NOTOURBUG
Comment 13 Robinson Tryon (qubit) 2015-12-15 10:55:00 UTC
Migrating Whiteboard tags to Keywords: (possibleRegression)
[NinjaEdit]