Bug 79183 - FILEOPEN: slow opening or hang of odp files after saving with font
Summary: FILEOPEN: slow opening or hang of odp files after saving with font
Status: RESOLVED INVALID
Alias: None
Product: LibreOffice
Classification: Unclassified
Component: Impress (show other bugs)
Version:
(earliest affected)
4.2.4.2 release
Hardware: Other Windows (All)
: medium normal
Assignee: Not Assigned
URL:
Whiteboard: BSA
Keywords: possibleRegression
Depends on:
Blocks:
 
Reported: 2014-05-24 16:06 UTC by boicottms
Modified: 2015-12-15 10:55 UTC (History)
2 users (show)

See Also:
Crash report or crash signature:
Regression By:


Attachments

Note You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.
Description boicottms 2014-05-24 16:06:58 UTC
Problem description: 
it gets more than 10 minutes to open a ODP file saved with embedded fonts, and sometimes the fonts themselves are not loaded
Steps to reproduce:
1. embed fonts
2. close and reopen
3. if you have another file opened, even a writer odt one, chance are that the right fonts are not loaded and sobstitued

Notes:
The problem are worst if more LO files are opended.
Sometimes it just hangs, I have to kill it.
When I created it in 2013 I had no problem whatsoever - I can't remember which LO version it was
              
Operating System: Windows 7
Version: 4.2.4.2 release
Last worked in: 4.2.3.3 release
Comment 1 Joel Madero 2014-06-20 02:47:02 UTC
Please attach a document that takes that long to load. Marking as NEEDINFO - after you do mark the bug as UNCONFIRMED. Thanks
Comment 2 boicottms 2014-06-24 18:37:01 UTC
(In reply to comment #1)
> Please attach a document that takes that long to load. Marking as NEEDINFO -
> after you do mark the bug as UNCONFIRMED. Thanks

impossible to upload a 13637 kb file: it's a 3 slide presentation with no images.
Embedded fonts: http://www.yanone.de/typedesign/kaffeesatz/ and http://www.impallari.com/lobstertwo
It takes about 1 minute to launch it from explorer with lOO closed, more than 4 minutes if LOO is already opened.
Comment 3 Buovjaga 2014-11-24 14:30:14 UTC
(In reply to boicottms from comment #2)
> impossible to upload a 13637 kb file: it's a 3 slide presentation with no
> images.

Use a file host like http://tinyupload.com/
Comment 4 QA Administrators 2015-06-08 14:29:16 UTC
Dear Bug Submitter,

This bug has been in NEEDINFO status with no change for at least
6 months. Please provide the requested information as soon as
possible and mark the bug as UNCONFIRMED. Due to regular bug
tracker maintenance, if the bug is still in NEEDINFO status with
no change in 30 days the QA team will close the bug as INVALID
due to lack of needed information.

For more information about our NEEDINFO policy please read the
wiki located here:
https://wiki.documentfoundation.org/QA/Bugzilla/Fields/Status/NEEDINFO

If you have already provided the requested information, please
mark the bug as UNCONFIRMED so that the QA team knows that the
bug is ready to be confirmed.
 
Thank you for helping us make LibreOffice even better for everyone!

This NEEDINFO Message was generated on: 2015-06-08

Warm Regards,
QA Team
Comment 5 QA Administrators 2015-07-18 17:27:49 UTC
Dear Bug Submitter,

Please read this message in its entirety before proceeding.

Your bug report is being closed as INVALID due to inactivity and a lack of information which is needed in order to accurately reproduce and confirm the problem. We encourage you to retest your bug against the latest release. If the issue is still present in the latest stable release, we need the following information (please ignore any that you've already provided):

a) Provide details of your system including your operating system and the latest version of LibreOffice that you have confirmed the bug to be present

b) Provide easy to reproduce steps – the simpler the better

c) Provide any test case(s) which will help us confirm the problem

d) Provide screenshots of the problem if you think it might help

e) Read all comments and provide any requested information

Once all of this is done, please set the bug back to UNCONFIRMED and we will attempt to reproduce the issue. 
Please do not:
a) respond via email 
b) update the version field in the bug or any of the other details on the top section of FDO

Message generated on: 2015-07-18
Comment 6 Robinson Tryon (qubit) 2015-12-15 10:55:10 UTC
Migrating Whiteboard tags to Keywords: (possibleRegression)
[NinjaEdit]