Bug 79465 - Other: Garbage characters when exporting to PDF while using Permian fonts (and maybe any other font with Preview & Print Embedding allowed)
Summary: Other: Garbage characters when exporting to PDF while using Permian fonts (an...
Status: RESOLVED WORKSFORME
Alias: None
Product: LibreOffice
Classification: Unclassified
Component: Printing and PDF export (show other bugs)
Version:
(earliest affected)
4.2.4.2 release
Hardware: Other Windows (All)
: medium normal
Assignee: Not Assigned
URL:
Whiteboard: BSA
Keywords:
Depends on:
Blocks:
 
Reported: 2014-05-30 20:00 UTC by João Paulo
Modified: 2020-11-28 19:57 UTC (History)
3 users (show)

See Also:
Crash report or crash signature:
Regression By:


Attachments
joaopauloag-freedesktop@yahoo.com.br (62.45 KB, application/pdf)
2014-05-30 20:00 UTC, João Paulo
Details

Note You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.
Description João Paulo 2014-05-30 20:00:02 UTC
Created attachment 100180 [details]
joaopauloag-freedesktop@yahoo.com.br

Problem description: 

Running LibreOffice 4.2.4 on a Windows Vista SP2 64 bits with all patches.

When using the freely available Permian fonts (http://www.fontsquirrel.com/fonts/list/foundry/permian-typeface), there are problems when exporting to PDF. Normal printing (real or virtual printers) isn't affected.

There should be noted that those fonts have Preview & Print Embedding allowed, which means they can be "embedded on (PDF/XPS) documents that can be opened only as read-only".

Steps to reproduce the PDF *exporting* problem:
1. Format some characters to use the Permian *Serif* *Bold*;
2. Export to PDF;
3. Open the PDF file.

Current behavior:
The characters formatted as Permian Serif Bold are corrupted and appear as garbage, although normal copying from the PDF is possible.
Operating System: Windows (other)
Version: 4.2.4.2 release
Comment 1 João Paulo 2014-08-03 23:13:58 UTC
Bug still present on version 4.2.5.2.
Comment 2 Buovjaga 2014-11-05 12:59:57 UTC
I don't get any garbage appearance.

Win 7 64-bit Version: 4.4.0.0.alpha1+
Build ID: b7d8a58ff2698ffc6e22943f64aa97c5ea253bd9
TinderBox: Win-x86@42, Branch:master, Time: 2014-11-05_00:40:38
Comment 3 tommy27 2015-01-04 15:50:47 UTC
not reproducible with LibO 4.3.5.2 under Win8.1 x64

@João Paulo
are you still seeing this bug after upgrade to latest LibO release?
Comment 4 João Paulo 2015-03-07 05:25:24 UTC
Running LibreOffice 4.3.5.2 on Windows Vista x64, build ID: 3a87456aaa6a95c63eea1c1b3201acedf0751bd5

Problem resolved, fixed.
Comment 5 Buovjaga 2015-03-07 08:16:30 UTC
Thanks for testing. I will mark the status as WORKSFORME, as we don't know the exact commit that fixed it.
Comment 6 João Paulo 2015-03-07 19:26:49 UTC
(In reply to Beluga from comment #5)
> Thanks for testing. I will mark the status as WORKSFORME, as we don't know
> the exact commit that fixed it.

Sorry, I am still learning the terms used on bug tracking.

And sorry for being late on testing, I use LibreOffice at work, but sometimes I miss the bug tracking emails as they are sent to my personal email account (which I rarely use on these times of WhatsApp and Facebook).