Bug 80277 - VIEWING: View is interrupted
Summary: VIEWING: View is interrupted
Status: RESOLVED INVALID
Alias: None
Product: LibreOffice
Classification: Unclassified
Component: Calc (show other bugs)
Version:
(earliest affected)
4.2.4.2 release
Hardware: Other macOS (All)
: medium normal
Assignee: Not Assigned
URL:
Whiteboard: BSA
Keywords:
Depends on:
Blocks:
 
Reported: 2014-06-20 09:52 UTC by Simon Göppel
Modified: 2015-02-11 19:53 UTC (History)
1 user (show)

See Also:
Crash report or crash signature:
Regression By:


Attachments
A sreenshot of the view problem. Usually the cells 1 to 29 are filled with other text. Only the line 30 is empty. When I change the zoom the problem disappears. (40.96 KB, image/png)
2014-06-20 09:52 UTC, Simon Göppel
Details
the file in question (12.68 KB, application/vnd.oasis.opendocument.spreadsheet)
2014-06-23 20:53 UTC, afonit
Details

Note You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.
Description Simon Göppel 2014-06-20 09:52:03 UTC
Created attachment 101423 [details]
A sreenshot of the view problem. Usually the cells 1 to 29 are filled with other text. Only the line 30 is empty. When I change the zoom the problem disappears.

I'm a German, please forgive my bad english.
Problem description: The cells does not show the real content but reproduce the content of another cell (only in view, the real contents are still there, but not shown).

Steps to reproduce:
1. Open a document.
2. Wait a while (I don't really know, when the problem starts.). Zoom is on 120-130% (I'm not sure about that.).
3. Then scroll up or down.

Current behavior: When you scroll up, the top line is reproduced and now shown in all the upper cells (how you can see in the screenshot). The same error starts sometimes, when you scroll down. Then the bottom line is reproduced and shown in the other lines down to it.

Expected behavior: The cells just show the content that is in there.

              
Operating System: Mac OS X
Version: 4.2.4.2 release
Comment 1 afonit 2014-06-22 23:28:40 UTC
Could you please attache the document?
That way when investigating I can see what alignment is present in those first cells etc...?
Comment 2 afonit 2014-06-23 20:53:08 UTC
Created attachment 101612 [details]
the file in question

The reporter had emailed me the document.  With his permission I am posting it here.
Comment 3 afonit 2014-06-23 20:55:33 UTC
I have opened the file the reporter sent.
I do not see the 'appearance of merged rows' like in the screenshot.  I have tried may zoom levels and playing around with the file - to this point I have been unable to reproduce the view that sometimes occurs for him in the screenshot he has attached.

4.2.5.2
Fedora 20
Comment 4 Simon Göppel 2014-06-23 21:33:19 UTC
I tried it out again. For me it was really easy to reproduce this. Set your zoom on 120% and just wait 1 or 2 minutes. Then try to scroll up or down.
Comment 5 Simon Göppel 2014-06-23 22:42:43 UTC
UPDATE: I have the same problems also in another document.
But did you see? I use the version 4.2.4.2. But I didn't get the offer for downloading a new version. Maybe this is fixed in the upper version you're using right now.
Comment 6 afonit 2014-06-23 23:22:55 UTC
Simon - yes, I know you are on a different version - I also know you are on OS X and I am on Linux, however in bug reports - if people don't have the same os and version, it is still good to see if others are having the issue, that is all I was attempting to do here.
Comment 7 Simon Göppel 2014-06-23 23:40:12 UTC
Yes, I understand. You're right.
I have another tip. I think I found the reason for this behavior. I use two different screens with different resolutions. When I work on only one of both it's all fine. When I switch from one to the other and later back to the first one, the problem occurres.I realized that while working and switching really much between two spreadsheet documents and on both screens the problem occurred. That was really annoying.

I just don't know, how to solve this.
Comment 8 afonit 2014-06-23 23:47:04 UTC
I also have a dual monitor setup (laptop and external screen), I have not seen it happen, however I will post something if it does occur.

Perhaps someone else may come across this bug and replicate it, we will see.
Comment 9 QA Administrators 2015-01-10 18:06:20 UTC
Dear Bug Submitter,

This bug has been in NEEDINFO status with no change for at least 6 months. Please provide the requested information as soon as possible and mark the bug as UNCONFIRMED. Due to regular bug tracker maintenance, if the bug is still in NEEDINFO status with no change in 30 days the QA team will close the bug as INVALID due to lack of needed information.

For more information about our NEEDINFO policy please read the wiki located here: 
https://wiki.documentfoundation.org/QA/FDO/NEEDINFO

If you have already provided the requested information, please mark the bug as UNCONFIRMED so that the QA team knows that the bug is ready to be confirmed.


Thank you for helping us make LibreOffice even better for everyone!


Warm Regards,
QA Team

Message generated on: 10/01/2015
Comment 10 QA Administrators 2015-02-11 19:48:42 UTC
Dear Bug Submitter,

Please read this message in its entirety before proceeding.

Your bug report is being closed as INVALID due to inactivity and a lack of information which is needed in order to accurately reproduce and confirm the problem. We encourage you to retest your bug against the latest release. If the issue is still present in the latest stable release, we need the following information (please ignore any that you've already provided):

a) Provide details of your system including your operating system and the latest version of LibreOffice that you have confirmed the bug to be present

b) Provide easy to reproduce steps – the simpler the better

c) Provide any test case(s) which will help us confirm the problem

d) Provide screenshots of the problem if you think it might help

e) Read all comments and provide any requested information

Once all of this is done, please set the bug back to UNCONFIRMED and we will attempt to reproduce the issue. 
Please do not:
a) respond via email 
b) update the version field in the bug or any of the other details on the top section of FDO

Message generated on: 2015-02-11
Comment 11 QA Administrators 2015-02-11 19:53:44 UTC
Dear Bug Submitter,

Please read this message in its entirety before proceeding.

Your bug report is being closed as INVALID due to inactivity and a lack of information which is needed in order to accurately reproduce and confirm the problem. We encourage you to retest your bug against the latest release. If the issue is still present in the latest stable release, we need the following information (please ignore any that you've already provided):

a) Provide details of your system including your operating system and the latest version of LibreOffice that you have confirmed the bug to be present

b) Provide easy to reproduce steps – the simpler the better

c) Provide any test case(s) which will help us confirm the problem

d) Provide screenshots of the problem if you think it might help

e) Read all comments and provide any requested information

Once all of this is done, please set the bug back to UNCONFIRMED and we will attempt to reproduce the issue. 

Please do not:
a) respond via email 
b) update the version field in the bug or any of the other details on the top section of FDO
Message generated on: 2015-02-11