Bug 81968 - Other: Every time I use the dictionary (under tools) the system hangs
Summary: Other: Every time I use the dictionary (under tools) the system hangs
Status: RESOLVED INVALID
Alias: None
Product: LibreOffice
Classification: Unclassified
Component: Writer (show other bugs)
Version:
(earliest affected)
4.2.5.2 release
Hardware: Other Windows (All)
: medium normal
Assignee: Not Assigned
URL:
Whiteboard: BSA
Keywords:
Depends on:
Blocks:
 
Reported: 2014-07-31 15:45 UTC by Paul A. Stewart
Modified: 2015-05-06 14:23 UTC (History)
3 users (show)

See Also:
Crash report or crash signature:
Regression By:


Attachments
attachment-26025-0.html (3.25 KB, text/html)
2014-08-02 17:08 UTC, Paul A. Stewart
Details
attachment-26025-1.dat (1 bytes, multipart/alternative)
2014-08-02 17:08 UTC, Paul A. Stewart
Details
christmas.odt (251.47 KB, application/vnd.oasis.opendocument.text)
2014-08-02 17:08 UTC, Paul A. Stewart
Details

Note You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.
Description Paul A. Stewart 2014-07-31 15:45:17 UTC
I am working on a text document that is currently 127 pages long.  Each time I try ro access the dictionary with any document, the system hangs (not responding).

I tried exiting, rebooting and coming back into Libre Office, and I have to recover the document which I thought I had just saved.

If I use the dictionary, the system hangs again.

Paul
Operating System: Windows 7
Version: 4.2.5.2 release
Comment 1 Algot Runeman 2014-07-31 17:42:53 UTC
Does the system hang with any other documents?

Can you give access to the document causing the freeze so it can be tested on another system?

Thanks for reporting.
Changing the status to NeedInfo.
Change it back if you are able to give us the file to test.
Thanks.
Comment 2 Paul A. Stewart 2014-08-02 17:08:23 UTC
Created attachment 103867 [details]
attachment-26025-0.html

All documents hang the dictionary as though it isn't there.

Paul

have atteached document for your review and testing.....

 

 

Paul
whosaidso1952@aol.com

 

 

-----Original Message-----
From: bugzilla-daemon <bugzilla-daemon@freedesktop.org>
To: whosaidso1952 <whosaidso1952@aol.com>
Sent: Thu, Jul 31, 2014 1:42 pm
Subject: [Bug 81968] Other: Every time I use the dictionary (under tools) the system hangs


                  
" Algot Runeman changed              bug 81968        
             
          
            
What
            
Removed
            
Added
          
         
           
Status
           
UNCONFIRMED           
           
NEEDINFO           
         
         
           
Ever confirmed
           
                           
           
1           
         

      
        
            Comment # 1              on bug 81968              from " Algot Runeman        
Does the system hang with any other documents?

Can you give access to the document causing the freeze so it can be tested on
another system?

Thanks for reporting.
Changing the status to NeedInfo.
Change it back if you are able to give us the file to test.
Thanks.
        
      
      
      You are receiving this mail because:            
          
You reported the bug.
Comment 3 Paul A. Stewart 2014-08-02 17:08:23 UTC
Created attachment 103868 [details]
attachment-26025-1.dat
Comment 4 Paul A. Stewart 2014-08-02 17:08:23 UTC
Created attachment 103869 [details]
christmas.odt
Comment 5 Algot Runeman 2014-08-02 19:11:13 UTC
Thanks for the attachment, Paul.

Test System:
Kubuntu 14.04 (KDE 4.13.2)
LibreOffice 4.2.4.2

On my system, the christmas.odt file opens fine and using the Tools -> Spelling and Grammar option gives me the expected dialog and suggestions to correct words (mostly names, I think). That suggests a couple of possibilities:
  - This file needs to be tested on another Windows machine. I'll CC another QA person.
  - Your installation of either the dictionary or of LibreOffice is corrupted, somehow. Can you try uninstalling, restarting and reinstalling to see if that helps?

I'll leave this entry marked NeedInfo for now, but at the moment, it seems not to be a generic bug.
Comment 6 Yousuf Philips (jay) (retired) 2014-08-02 20:55:27 UTC
Hi Paul,

I tried your attached document on 4.2.5 on Windows 7 and didnt have any problems. I think you should try clearing your user profile by follow the instructions at the following link < http://ask.libreoffice.org/en/question/903/where-are-the-libreoffice-data-profile-files/ >. I'd also suggest you to check which dictionaries are installed by opening the Tools menu and clicking on Extension Manager.
Comment 7 QA Administrators 2015-04-01 14:47:10 UTC
Dear Bug Submitter,

This bug has been in NEEDINFO status with no change for at least
6 months. Please provide the requested information as soon as
possible and mark the bug as UNCONFIRMED. Due to regular bug
tracker maintenance, if the bug is still in NEEDINFO status with
no change in 30 days the QA team will close the bug as INVALID
due to lack of needed information.

For more information about our NEEDINFO policy please read the
wiki located here:
https://wiki.documentfoundation.org/QA/Bugzilla/Fields/Status/NEEDINFO

If you have already provided the requested information, please
mark the bug as UNCONFIRMED so that the QA team knows that the
bug is ready to be confirmed.
 
Thank you for helping us make LibreOffice even better for everyone!


Warm Regards,
QA Team
Comment 8 QA Administrators 2015-05-06 14:21:28 UTC
Dear Bug Submitter,

Please read this message in its entirety before proceeding.

Your bug report is being closed as INVALID due to inactivity and
a lack of information which is needed in order to accurately
reproduce and confirm the problem. We encourage you to retest
your bug against the latest release. If the issue is still
present in the latest stable release, we need the following
information (please ignore any that you've already provided):

a) Provide details of your system including your operating
   system and the latest version of LibreOffice that you have
   confirmed the bug to be present

b) Provide easy to reproduce steps – the simpler the better

c) Provide any test case(s) which will help us confirm the problem

d) Provide screenshots of the problem if you think it might help

e) Read all comments and provide any requested information

Once all of this is done, please set the bug back to UNCONFIRMED
and we will attempt to reproduce the issue. Please do not:

a) respond via email 

b) update the version field in the bug or any of the other details
   on the top section of our bug tracker

-- The LibreOffice QA Team 

This INVALID Message was generated on: 2015-05-06

Warm Regards,
QA Team