Bug 82514 - sheet disappeared / is completely without data
Summary: sheet disappeared / is completely without data
Status: RESOLVED INVALID
Alias: None
Product: LibreOffice
Classification: Unclassified
Component: Calc (show other bugs)
Version:
(earliest affected)
4.2.6.2 release
Hardware: Other Linux (All)
: medium normal
Assignee: Fabio Melo
URL:
Whiteboard: BSA
Keywords:
Depends on:
Blocks:
 
Reported: 2014-08-12 15:09 UTC by Fabio Melo
Modified: 2015-09-04 03:01 UTC (History)
3 users (show)

See Also:
Crash report or crash signature:
Regression By:


Attachments
A file with three sheet with loosed data. (183.11 KB, application/wps-office.xlsx)
2014-08-12 15:09 UTC, Fabio Melo
Details
File .xlsx (24.15 KB, application/vnd.openxmlformats-officedocument.spreadsheetml.sheet)
2014-09-17 19:01 UTC, Fabio Melo
Details
File .ods (158.88 KB, application/vnd.oasis.opendocument.spreadsheet)
2014-09-17 19:02 UTC, Fabio Melo
Details
File .xlsx after data lose (27.75 KB, application/vnd.openxmlformats-officedocument.spreadsheetml.sheet)
2014-09-17 19:08 UTC, Fabio Melo
Details

Note You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.
Description Fabio Melo 2014-08-12 15:09:29 UTC
Created attachment 104503 [details]
A file with three sheet with loosed data.

Problem description: 
I work with a multiple sheets file and save them with file.xlsx extension.
And for the second time a sheet is completely blanc, all the data in the sheet is disappeared

Steps to reproduce:
1. Work with a file with multiple sheets
2. One of the sheets loose all the data
3. The others works fine... till now.

Current behavior:
Loosing data
Expected behavior:
Don't loose data
              
Operating System: Ubuntu
Version: 4.2.6.2 release
Comment 1 Joel Madero 2014-09-04 08:15:50 UTC
We'd need to know more about this before it becomes actionable. Useful things:

1. What the document "should" look like -- an original ODS file would be fantastic.


Also if it happens sporadically - is there any consistent set of reproducible steps?

Marking as NEEDINFO - the attached file just proves that there are empty sheets - but gives us no help in finding out how that happened. Getting an original file (ods) that we can save and see the loss of data would be great. 

Once more is provided that makes this bug actionable - please set the bug to UNCONFIRMED. Thank you for your understanding.
Comment 2 Fabio Melo 2014-09-17 19:01:34 UTC
Created attachment 106443 [details]
File .xlsx

This is the original file
Comment 3 Fabio Melo 2014-09-17 19:02:21 UTC
Created attachment 106444 [details]
File .ods

This is the file as it's supposed to be as .ods
Comment 4 Fabio Melo 2014-09-17 19:07:27 UTC
It happened again.
I would try to describe how it happened:
1 - Received the original file .xlsx
2 - Continued to work on the .xlsx file
3 - Inserted chart (as .ods file)
4 - Formatted chart, change axis format, size, etc.
5 - Saved file (.xlsx) and closed.
6 - When re-opened the file (.xlsx) to continue working on it, all the info and chart disapeared.

Now, the success procedure:
1 - Received the original file .xlsx
2 - Saved as .odf file
3 - Everything works perfect!
Comment 5 Fabio Melo 2014-09-17 19:08:45 UTC
Created attachment 106445 [details]
File .xlsx after data lose
Comment 6 Joel Madero 2014-11-04 03:57:24 UTC
Never confirmed by QA - moving back to UNCONFIRMED
Comment 7 Buovjaga 2014-11-16 10:03:14 UTC
(In reply to Fabio Melo from comment #4)
> It happened again.
> I would try to describe how it happened:
> 1 - Received the original file .xlsx
> 2 - Continued to work on the .xlsx file
> 3 - Inserted chart (as .ods file)
> 4 - Formatted chart, change axis format, size, etc.
> 5 - Saved file (.xlsx) and closed.
> 6 - When re-opened the file (.xlsx) to continue working on it, all the info
> and chart disapeared.

I don't reproduce this.

Win 7 64-bit Version: 4.4.0.0.alpha2+
Build ID: b021b5983c62e266b82d9f0c5c6d8d8900553827
TinderBox: Win-x86@39, Branch:master, Time: 2014-11-12_01:10:08

Ubuntu 14.10 64-bit Version: 4.4.0.0.alpha2+
Build ID: 3cf226622a3d8c09d655034dbcc81695f1662b87
TinderBox: Linux-rpm_deb-x86_64@46-TDF-dbg, Branch:master, Time: 2014-11-15_23:24:22
Comment 8 tommy27 2014-12-14 13:33:04 UTC
@Fabio Melo
please tell if you are experiencing again this bug with up to date LibO version (the 4.3.4.1 is available now)
Comment 9 kees 2015-01-05 23:51:56 UTC
I can confirm this bug - sporadically all the contents of some tabsheets in an xlsx disappear. Last time this happened to me was on 3 out of 28 tabsheets. If you close without saving and reopen, the data reappears. If you save changes however, data will be gone...

I dont have steps to reproduce unfortunately and can not publish the files on which it happens. Will try to reproduce on a file with dummy data.

It have played around with versions 4.2, 4.3 and 4.4, and it happens on all of them.
Comment 10 QA Administrators 2015-07-18 17:35:51 UTC
Dear Bug Submitter,

This bug has been in NEEDINFO status with no change for at least 6 months. Please provide the requested information as soon as possible and mark the bug as UNCONFIRMED. Due to regular bug tracker maintenance, if the bug is still in NEEDINFO status with no change in 30 days the QA team will close the bug as INVALID due to lack of needed information.

For more information about our NEEDINFO policy please read the wiki located here: 
https://wiki.documentfoundation.org/QA/FDO/NEEDINFO

If you have already provided the requested information, please mark the bug as UNCONFIRMED so that the QA team knows that the bug is ready to be confirmed.


Thank you for helping us make LibreOffice even better for everyone!


Warm Regards,
QA Team

This NEEDINFO message was generated on: 2015-07-18
Comment 11 QA Administrators 2015-09-04 03:01:11 UTC
Dear Bug Submitter,

Please read this message in its entirety before proceeding.

Your bug report is being closed as INVALID due to inactivity and a lack of information which is needed in order to accurately reproduce and confirm the problem. We encourage you to retest your bug against the latest release. If the issue is still present in the latest stable release, we need the following information (please ignore any that you've already provided):

a) Provide details of your system including your operating system and the latest version of LibreOffice that you have confirmed the bug to be present

b) Provide easy to reproduce steps – the simpler the better

c) Provide any test case(s) which will help us confirm the problem

d) Provide screenshots of the problem if you think it might help

e) Read all comments and provide any requested information

Once all of this is done, please set the bug back to UNCONFIRMED and we will attempt to reproduce the issue. 
Please do not:
a) respond via email 
b) update the version field in the bug or any of the other details on the top section of FDO
Message generated on: 2015-09-03