Download it now!
Bug 82600 - CRASH after Copy/paste object on Windows 8
Summary: CRASH after Copy/paste object on Windows 8
Status: RESOLVED INVALID
Alias: None
Product: LibreOffice
Classification: Unclassified
Component: Draw (show other bugs)
Version:
(earliest affected)
4.3.0.4 release
Hardware: Other Windows (All)
: medium normal
Assignee: Not Assigned
URL:
Whiteboard: BSA needsWin8
Keywords: possibleRegression
Depends on:
Blocks:
 
Reported: 2014-08-14 07:45 UTC by Ares Starčić
Modified: 2015-12-15 22:08 UTC (History)
6 users (show)

See Also:
Crash report or crash signature:


Attachments
A LO Drawing with only one object from the gallery, crashes while copying multiple times the object. (45.72 KB, application/vnd.oasis.opendocument.graphics)
2014-11-04 23:55 UTC, Ares Starčić
Details

Note You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.
Description Ares Starčić 2014-08-14 07:45:54 UTC
Problem description: 
When inserting an object from the gallery and copy/pasting the same object at least two times Libreoffice Draw crashes.

Steps to reproduce:
1. Open an existing drawing or new one
2. Open the gallery from Tools > Gallery
3. Choose a symbol and drag'n'drop it onto the document
4. Copy the object (Ctrl-C or by context menu)
5. Paste the object and move it somwhere else on the document
6. Paste one or more times and the application crashes

Current behavior:
LibreOffice Draw crashes after pasting an object a few times.

Expected behavior:
LibreOffice Draw doesn't crash when pasting an object multiple times.
              
Operating System: Windows 8
Version: 4.3.0.4 release
Last worked in: 4.2.6.2 release
Comment 1 ign_christian 2014-08-14 08:55:16 UTC
Tried several times, but I can't reproduce on LO 4.3.0.4 - Ubuntu 12.04 x86

Ares, have you tried resetting user profile: https://wiki.documentfoundation.org/UserProfile
Comment 2 Ares Starčić 2014-08-14 09:02:41 UTC
(In reply to comment #1)
> Tried several times, but I can't reproduce on LO 4.3.0.4 - Ubuntu 12.04 x86
> 
> Ares, have you tried resetting user profile:
> https://wiki.documentfoundation.org/UserProfile

Just tried that but didn't work. As I mentioned, the bug is on Windows only, so I guess you cannot test it on linux without a VM...
Comment 3 Jacques Guilleron 2014-08-14 12:14:19 UTC
Cannot reproduced using LO 4.3.0.4 & Windows 7 Home Premium.
As mentionned by ing_christian, can you try with a fresh profile?

Thank you,

Jacques
Comment 4 Ares Starčić 2014-08-14 12:34:33 UTC
(In reply to comment #3)
> Cannot reproduced using LO 4.3.0.4 & Windows 7 Home Premium.
> As mentionned by ing_christian, can you try with a fresh profile?
> 
> Thank you,
> 
> Jacques

I HAVE tried with a new profile, doesn't change a bit.
While installing a portable LO 4.2.5 the bug is absent on the same machine!
Comment 5 ign_christian 2014-08-14 14:19:00 UTC
It seems Win8 only Jacques. I saw some bugs that only occured in Win8 but not in Win7.
Comment 6 Florian Reisinger 2014-09-04 13:23:44 UTC
Dear bug submitter,

In order to confirm your bug we need a document. If possible the document should be minimalistic. If you need to anonymize your document, follow this link: https://wiki.documentfoundation.org/Anonymizing_a_document#How_can_I_eliminate_confidential_data_from_a_sample_document.3F

Tested with Windows 7 with LibO Master. Failed reproducing the bug
Comment 7 Ares Starčić 2014-11-04 23:53:06 UTC
(In reply to Florian Reisinger from comment #6)
> Dear bug submitter,
> 
> In order to confirm your bug we need a document. If possible the document
> should be minimalistic. If you need to anonymize your document, follow this
> link:
> https://wiki.documentfoundation.org/
> Anonymizing_a_document#How_can_I_eliminate_confidential_data_from_a_sample_do
> cument.3F
> 
> Tested with Windows 7 with LibO Master. Failed reproducing the bug

Hi, sorry for the wait... OK, so I've tested all the releases of 4.3.x and can attest that all have the bug. It's present on WIndows 7 and 8. Don't know if it's specific to 64bit versions ow windows but it stays... I've attached a simple odg file with a graphic on it. If you try to copy it many times (at least twice I guess, and/or move the copied object around LO crashes!
Comment 8 Ares Starčić 2014-11-04 23:55:03 UTC
Created attachment 108919 [details]
A LO Drawing with only one object from the gallery, crashes while copying multiple times the object.

I've originally had the problem with 4.0.X but after installing the fresh 4.3.3.2 the bus still remains!
Comment 9 Buovjaga 2014-11-27 13:40:54 UTC
(In reply to Ares Starčić from comment #7)
> Hi, sorry for the wait... OK, so I've tested all the releases of 4.3.x and
> can attest that all have the bug. It's present on WIndows 7 and 8. Don't
> know if it's specific to 64bit versions ow windows but it stays... I've
> attached a simple odg file with a graphic on it. If you try to copy it many
> times (at least twice I guess, and/or move the copied object around LO
> crashes!

Unable to get it to crash. Setting to UNCONFIRMED.

Win 7 64-bit Version: 4.5.0.0.alpha0+
Build ID: b144f0ac8695dd62a2053b4e88212d0b109c9a41
TinderBox: Win-x86@51-TDF, Branch:MASTER, Time: 2014-11-25_00:14:54
Comment 10 raal 2014-12-14 07:45:36 UTC
I can not confirm with LO 4.3.4.1, win7
Comment 11 QA Administrators 2015-01-03 17:23:20 UTC
Tested on:
Windows 8.1
LibreOffice 4.3.5.2

Cannot reproduce any crash.

@Ares: Can you provide a backtrace of this issue? It seems like it's something particular to your setups because literally no one else is seeing it.

https://wiki.documentfoundation.org/How_to_get_a_backtrace_with_WinDbg


I am setting this back to NEEDINFO - without more to figure out what it is about your systems that is causing this...there really isn't much we can do. If you can get a backtrace and attach it, then set the bug to UNCONFIRMED. That could help.

Thanks for your patience and understanding.
Comment 12 Joel Madero 2015-01-03 17:24:12 UTC
And apologies - that las post was from me :-b
Comment 13 QA Administrators 2015-02-11 19:52:25 UTC
Dear Bug Submitter,

Please read this message in its entirety before proceeding.

Your bug report is being closed as INVALID due to inactivity and a lack of information which is needed in order to accurately reproduce and confirm the problem. We encourage you to retest your bug against the latest release. If the issue is still present in the latest stable release, we need the following information (please ignore any that you've already provided):

a) Provide details of your system including your operating system and the latest version of LibreOffice that you have confirmed the bug to be present

b) Provide easy to reproduce steps – the simpler the better

c) Provide any test case(s) which will help us confirm the problem

d) Provide screenshots of the problem if you think it might help

e) Read all comments and provide any requested information

Once all of this is done, please set the bug back to UNCONFIRMED and we will attempt to reproduce the issue. 

Please do not:
a) respond via email 
b) update the version field in the bug or any of the other details on the top section of FDO
Message generated on: 2015-02-11
Comment 14 Robinson Tryon (qubit) 2015-12-15 22:08:14 UTC
Migrating Whiteboard tags to Keywords: (possibleRegression)
[NinjaEdit]