Download it now!
Bug 85341 - Hangs when opening a form
Summary: Hangs when opening a form
Status: RESOLVED WORKSFORME
Alias: None
Product: LibreOffice
Classification: Unclassified
Component: Base (show other bugs)
Version:
(earliest affected)
4.3.0.0.alpha0+ Master
Hardware: x86-64 (AMD64) All
: medium critical
Assignee: Not Assigned
URL:
Whiteboard:
Keywords: bibisectRequest, regression
Depends on:
Blocks:
 
Reported: 2014-10-22 19:00 UTC by office
Modified: 2015-12-17 08:37 UTC (History)
4 users (show)

See Also:
Crash report or crash signature:


Attachments
Database with no access to forms (89.69 KB, application/vnd.oasis.opendocument.database)
2014-10-22 20:24 UTC, office
Details

Note You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.
Description office 2014-10-22 19:00:02 UTC
In a database there are three forms. It happens to all three forms.

If I open a form, which was working normaly with LibreOffice 3.x on Mac OSX, the form will appear after a short wait and the colored spinnig ball of death is spinning and spinning and spinning ... sometimes LO will close by itself, but mostly not.

All other operations (Queries, Tables, Reports) are working.

It only happens on OS X (Yosemetie 10.0 and 10.6 Snow Leopard), on both systems LO 4.3.2.2 is working.

The database is working on Win8 with LO 4.2.6.3 absolute normaly.
Comment 1 Julien Nabet 2014-10-22 19:38:18 UTC
Which type of database? embedded hsqldb? Mysql? other?
Comment 2 office 2014-10-22 19:54:25 UTC
(In reply to Julien Nabet from comment #1)
> Which type of database? embedded hsqldb? Mysql? other?

type of DB: embedded hsqldb, localy stored (not on an server)
Comment 3 Julien Nabet 2014-10-22 19:56:18 UTC
Would it be possible you attach the file (have in mind that any attachment is automatically made public, so remove any private/confidential part) by using this link:
https://bugs.freedesktop.org/attachment.cgi?bugid=85341&action=enter
?
Comment 4 office 2014-10-22 20:24:21 UTC
Created attachment 108258 [details]
Database with no access to forms
Comment 5 Julien Nabet 2014-10-23 20:09:36 UTC
On pc Debian x86-64, I used different versions:
- master sources updated today: I don't reproduce this
- 4.3.2 LO Debian package : I reproduced this
- 4.3 sources updated 20 days ago : I reproduced this and noticed this on console:
warn:dbaccess:11151:1:dbaccess/source/core/api/RowSetBase.cxx:211: ORowSetBase::getValue: Illegal call here (we're before first or after last)!
Comment 6 Robert Großkopf 2014-10-24 17:46:04 UTC
Have tested it with LO 4.3.0.0beta1 and alpha0. When I try to open the form LO crashes immediately. The form could be opened well with LO 4.2.7.1

When I create the same form as "ALLZEIT" by the wizard it will work also with the newer versions - but where is the difference?

My system: OpenSUSE 12.3 64bit rpm Linux. So I change the system to "all" and the version to the first LO 4.3
Comment 7 Robert Großkopf 2014-10-24 18:52:23 UTC
Tested some more:
Version: 4.3.4.0.0+
Build ID: 0bb29affae83d0410f745f46267527e10777fcd2
TinderBox: Linux-rpm_deb-x86_64@46-TDF, Branch:libreoffice-4-3, Time: 2014-10-23_14:01:25

works right. This is only a dev-version. So let us have a look if it will be gone with 4.3.4
Comment 8 Alex Thurgood 2015-01-03 17:41:29 UTC
Adding self to CC if not already on
Comment 9 Julien Nabet 2015-01-24 09:08:22 UTC
For the record, I don't reproduce this with master sources updated yesterday.
Comment 10 Julien Nabet 2015-03-06 21:01:19 UTC
Following last Robert's comment and mine, let's put this to WFM.

reporter: don't hesitate to reopen this tracker if you can reproduce this with last stable LO version (4.3.6 or brand new 4.4.1)
Comment 11 Robinson Tryon (qubit) 2015-12-17 08:37:27 UTC
Migrating Whiteboard tags to Keywords: (bibisectRequest)
[NinjaEdit]