Download it now!
Bug 100188 - Lost of CONDITIONAL FORMATTING with formula on refresh by macro with cell link with an another file
Summary: Lost of CONDITIONAL FORMATTING with formula on refresh by macro with cell lin...
Status: NEW
Alias: None
Product: LibreOffice
Classification: Unclassified
Component: Calc (show other bugs)
Version:
(earliest affected)
4.0.0.3 release
Hardware: All All
: medium normal
Assignee: Not Assigned
URL:
Whiteboard:
Keywords:
Depends on:
Blocks: Conditional-Formatting
  Show dependency treegraph
 
Reported: 2016-06-02 10:05 UTC by hawk63
Modified: 2019-02-17 03:44 UTC (History)
3 users (show)

See Also:
Crash report or crash signature:


Attachments
Reproduction of the bug for example (44.95 KB, application/exe)
2016-06-06 14:15 UTC, hawk63
Details
Document Original (works under 4.x but not under 5.x) (94.78 KB, application/exe)
2016-06-09 17:06 UTC, hawk63
Details

Note You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.
Description hawk63 2016-06-02 10:05:18 UTC
Hi,
The Conditionnal formatting based on formula disappear if it's applicated on cell insert with the function "edit > links..." when i refresh the "link" with macro.

The macro is : thiscomponent.AreaLinks.getByIndex(i).refresh

The Conditionnal formatting is good before the refresh and works again after if i edit the formatting without change anything.

I have test différent version of the 5.x branch and all have the problem.
It works with 4.x branch.
Comment 1 raal 2016-06-03 17:01:55 UTC
Please attach test document with macro. Thank you.
Comment 2 hawk63 2016-06-06 14:15:17 UTC
Created attachment 125514 [details]
Reproduction of the bug for example

Here an example of the bug.

There was a mistake in my first comment, the cells are insert with the function "Link to External Data".

And the bug is when libreoffice refresh the link (with the menu "Edit / Link..." or with macro.
Comment 3 Buovjaga 2016-06-08 15:15:55 UTC
Ok I confirm with document.

I also confirm with 4.3, so I have to ask, what does it mean that "it works with 4.x branch"?
Removing keyword regression until proven.

Arch Linux 64-bit, KDE Plasma 5
Version: 5.3.0.0.alpha0+
Build ID: c6d553b5fac93d97cb0d316586db34f4d5a8def1
CPU Threads: 8; OS Version: Linux 4.5; UI Render: default; 
Locale: fi-FI (fi_FI.UTF-8)
Built on June 3rd 2016

Ubuntu 16.04
Version: 4.3.0.0.alpha1+
Build ID: c15927f20d4727c3b8de68497b6949e72f9e6e9e
Comment 4 raal 2016-06-08 16:41:39 UTC
reproducible Version 4.0.0.3, win7
Comment 5 hawk63 2016-06-09 14:37:52 UTC
It's strange with my document original it's work under 4.4.2.2 but with the document i have created for example it don't work under 4.4.2.2.

I don't understand why this difference.
It's the same command and same conditionnal formating but in a much complex documents and macro.

So the bug is reproductible in 4.4.2.2.
Comment 6 raal 2016-06-09 14:51:29 UTC
(In reply to hawk63 from comment #5)
> It's strange with my document original it's work under 4.4.2.2 but with the
> document i have created for example it don't work under 4.4.2.2.
> 
> I don't understand why this difference.
> It's the same command and same conditionnal formating but in a much complex
> documents and macro.
> 
> So the bug is reproductible in 4.4.2.2.

Can you anonymize your original document? https://wiki.documentfoundation.org/QA/FAQ#How_can_I_eliminate_confidential_data_from_a_sample_document.3F
Comment 7 hawk63 2016-06-09 17:06:25 UTC
Created attachment 125576 [details]
Document Original (works under 4.x but not under 5.x)
Comment 8 hawk63 2016-06-09 17:10:54 UTC
I have add my original document.
This documents works with 4.x but not 5.x.

The file to launch is : "Affaire 4.0.ods"

The file will refresh links at launch but i have add a button "Refresh" if needed.

The conditionnal formatting is to apply a grey background at the line if cell AF contains "Oui" in sheet "Affaires".
Comment 9 QA Administrators 2018-01-16 03:29:11 UTC Comment hidden (obsolete)
Comment 10 hawk63 2018-02-16 08:41:26 UTC
Still present in :

6.0.1.1 (x64)
Build ID: 60bfb1526849283ce2491346ed2aa51c465abfe6
Comment 11 QA Administrators 2019-02-17 03:44:44 UTC
** Please read this message in its entirety before responding **

To make sure we're focusing on the bugs that affect our users today, LibreOffice QA is asking bug reporters and confirmers to retest open, confirmed bugs which have not been touched for over a year.

There have been thousands of bug fixes and commits since anyone checked on this bug report. During that time, it's possible that the bug has been fixed, or the details of the problem have changed. We'd really appreciate your help in getting confirmation that the bug is still present.

If you have time, please do the following:

Test to see if the bug is still present with the latest version of LibreOffice from https://www.libreoffice.org/download/

If the bug is present, please leave a comment that includes the information from Help - About LibreOffice.
 
If the bug is NOT present, please set the bug's Status field to RESOLVED-WORKSFORME and leave a comment that includes the information from Help - About LibreOffice.

Please DO NOT

Update the version field
Reply via email (please reply directly on the bug tracker)
Set the bug's Status field to RESOLVED - FIXED (this status has a particular meaning that is not 
appropriate in this case)


If you want to do more to help you can test to see if your issue is a REGRESSION. To do so:
1. Download and install oldest version of LibreOffice (usually 3.3 unless your bug pertains to a feature added after 3.3) from http://downloadarchive.documentfoundation.org/libreoffice/old/

2. Test your bug
3. Leave a comment with your results.
4a. If the bug was present with 3.3 - set version to 'inherited from OOo';
4b. If the bug was not present in 3.3 - add 'regression' to keyword


Feel free to come ask questions or to say hello in our QA chat: https://kiwiirc.com/nextclient/irc.freenode.net/#libreoffice-qa

Thank you for helping us make LibreOffice even better for everyone!

Warm Regards,
QA Team

MassPing-UntouchedBug