Download it now!
Bug 101214 - Format All Comments doesn't function correctly in 2007 DOCX if the same format confirmed
Summary: Format All Comments doesn't function correctly in 2007 DOCX if the same forma...
Status: NEW
Alias: None
Product: LibreOffice
Classification: Unclassified
Component: Writer (show other bugs)
Version:
(earliest affected)
5.3.0.0.alpha0+
Hardware: All All
: lowest minor
Assignee: Not Assigned
URL:
Whiteboard:
Keywords:
Depends on:
Blocks: OOXML-2007 DOCX-Comments
  Show dependency treegraph
 
Reported: 2016-07-30 02:31 UTC by Yousuf Philips (jay) (retired)
Modified: 2019-05-17 03:10 UTC (History)
1 user (show)

See Also:
Crash report or crash signature:


Attachments
sample (210.64 KB, application/wps-office.docx)
2016-08-07 13:26 UTC, Yousuf Philips (jay) (retired)
Details

Note You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.
Description Yousuf Philips (jay) (retired) 2016-07-30 02:31:40 UTC
Steps:
1) Open a document
2) Add a comment
3) Click down arrow in comment > Format all comments
4) Change font name and size (e.g. arial 9pt)
5) Add another comment
6) Deselect the comment and then click the down arrow in that comment
7) Notice that it selected the changed font name and size from the first comment
8) Click OK
9) It doesnt change the second comment's font

Version: 5.3.0.0.alpha0+
Build ID: d2e4753c3f511cfc6b2932ce60d0bc2e09296f9f
CPU Threads: 2; OS Version: Linux 3.19; UI Render: default; 
TinderBox: Linux-rpm_deb-x86_64@70-TDF, Branch:master, Time: 2016-07-26_17:32:37
Locale: en-US (en_US.UTF-8); Calc: group
Comment 1 Buovjaga 2016-08-06 19:48:23 UTC
(In reply to Yousuf (Jay) Philips from comment #0)
> 6) Deselect the comment and then click the down arrow in that comment
> 7) Notice that it selected the changed font name and size from the first
> comment

Between 6 & 7 going to "Format all comments", I verify that it shows the changed font in the dialog, BUT after I click ok it does change the comment text.

Arch Linux 64-bit, KDE Plasma 5
Version: 5.2.0.4
Build ID: 5.2.0-1
CPU Threads: 8; OS Version: Linux 4.6; UI Render: default; 
Locale: fi-FI (fi_FI.UTF-8)

Arch Linux 64-bit, KDE Plasma 5
Version: 5.3.0.0.alpha0+
Build ID: f3d26af51588af441f62fb69bb7a5432845226ac
CPU Threads: 8; OS Version: Linux 4.6; UI Render: default; 
Locale: fi-FI (fi_FI.UTF-8); Calc: group
Built on August 5th 2016
Comment 2 Yousuf Philips (jay) (retired) 2016-08-07 13:26:27 UTC
Created attachment 126644 [details]
sample

So it seem it doesnt happen with all files, but it does with the attached file.
Comment 3 Buovjaga 2016-08-10 18:26:55 UTC
Ok, I confirm in that particular document.

Arch Linux 64-bit, KDE Plasma 5
Version: 5.3.0.0.alpha0+
Build ID: 5d8639aaf2f60157c99c3ee3a8bfa78e4efd010a
CPU Threads: 8; OS Version: Linux 4.6; UI Render: default; 
Locale: fi-FI (fi_FI.UTF-8); Calc: group
Built on August 9th 2016
Comment 4 Timur 2018-05-16 10:28:42 UTC
This DOCX looks old format 2007, if saved as new version it's OK.
Confirmed with 2207 DOCX from Bug 31914.
Problem exists only if the same comment format confirmed, if changed again it's OK.
Solving Bug 102950 would hopefully fix also this one. 
I guess this bug is not worth looking at.
Comment 5 QA Administrators 2019-05-17 03:10:09 UTC
Dear Yousuf Philips (jay) (retired),

To make sure we're focusing on the bugs that affect our users today, LibreOffice QA is asking bug reporters and confirmers to retest open, confirmed bugs which have not been touched for over a year.

There have been thousands of bug fixes and commits since anyone checked on this bug report. During that time, it's possible that the bug has been fixed, or the details of the problem have changed. We'd really appreciate your help in getting confirmation that the bug is still present.

If you have time, please do the following:

Test to see if the bug is still present with the latest version of LibreOffice from https://www.libreoffice.org/download/

If the bug is present, please leave a comment that includes the information from Help - About LibreOffice.
 
If the bug is NOT present, please set the bug's Status field to RESOLVED-WORKSFORME and leave a comment that includes the information from Help - About LibreOffice.

Please DO NOT

Update the version field
Reply via email (please reply directly on the bug tracker)
Set the bug's Status field to RESOLVED - FIXED (this status has a particular meaning that is not 
appropriate in this case)


If you want to do more to help you can test to see if your issue is a REGRESSION. To do so:
1. Download and install oldest version of LibreOffice (usually 3.3 unless your bug pertains to a feature added after 3.3) from http://downloadarchive.documentfoundation.org/libreoffice/old/

2. Test your bug
3. Leave a comment with your results.
4a. If the bug was present with 3.3 - set version to 'inherited from OOo';
4b. If the bug was not present in 3.3 - add 'regression' to keyword


Feel free to come ask questions or to say hello in our QA chat: https://kiwiirc.com/nextclient/irc.freenode.net/#libreoffice-qa

Thank you for helping us make LibreOffice even better for everyone!

Warm Regards,
QA Team

MassPing-UntouchedBug