Download it now!
Bug 101992 - Links are missing in exported pdf
Summary: Links are missing in exported pdf
Status: RESOLVED INSUFFICIENTDATA
Alias: None
Product: LibreOffice
Classification: Unclassified
Component: Impress (show other bugs)
Version:
(earliest affected)
5.2.1.2 release
Hardware: All All
: medium normal
Assignee: Not Assigned
URL:
Whiteboard:
Keywords:
Depends on:
Blocks:
 
Reported: 2016-09-08 15:28 UTC by pal444
Modified: 2017-05-31 10:46 UTC (History)
1 user (show)

See Also:
Crash report or crash signature:


Attachments
two slides odf file to show link export to pdf bug (16.67 KB, application/vnd.oasis.opendocument.presentation)
2016-09-26 12:32 UTC, pal444
Details
two slides pdf file exported from odf to show link export to pdf bug (10.06 KB, application/pdf)
2016-09-26 12:33 UTC, pal444
Details

Note You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.
Description pal444 2016-09-08 15:28:23 UTC
Links (to local files) are simply not exported to pdf. It was OK in 5.1, it's broken in 5.2 and 5.2.1 release versions.
Comment 1 Aron Budea 2016-09-17 05:50:05 UTC
I just inserted a hyperlink to a document in Impress (v5.2.1.2 / Windows 7), and the exported PDF had the link. Can you give more detailed reproduction steps, and/or a sample presentation with link that disappears from the exported PDF?
Comment 2 pal444 2016-09-22 14:04:15 UTC
You are right. I tried it with a simple case and it worked. However with my 70 page presentation the problem still existed.

I think I've found the cause: if there are hidden slides (i had many) in the presentation the pdf export doesn't contain the links to local files.

A soon as I deleted the hidden slides the pdf export contained the previosly missing links.

Windows 10, LibreOffice 5.2.1.2
Comment 3 pal444 2016-09-26 12:32:40 UTC
Created attachment 127640 [details]
two slides odf file to show link export to pdf bug
Comment 4 pal444 2016-09-26 12:33:30 UTC
Created attachment 127641 [details]
two slides pdf file exported from odf to show link export to pdf bug
Comment 5 pal444 2016-09-26 12:37:19 UTC
Another find:

I've attached a two slide presentation, the same gfx objects are on both slides, but they are grouped on the first slide, ungrouped on the second slide.

The link on the grouped objects (first slide) isn"t exported to pdf, the link on an un grouped object (largest rectangle of the former group) is exported correctly.

Assumption: link export doesn't work on links which are on groups.
Comment 6 Aron Budea 2016-10-03 05:20:52 UTC
So this is a different issue than the first, right? Can you provide a simple example for the first one?

The second issue seems to be the same as described in bug 44888.
Comment 7 QA Administrators 2017-05-02 11:36:52 UTC Comment hidden (obsolete)
Comment 8 QA Administrators 2017-05-31 10:46:09 UTC
Dear Bug Submitter,

Please read this message in its entirety before proceeding.

Your bug report is being closed as INSUFFICIENTDATA due to inactivity and
a lack of information which is needed in order to accurately
reproduce and confirm the problem. We encourage you to retest
your bug against the latest release. If the issue is still
present in the latest stable release, we need the following
information (please ignore any that you've already provided):

a) Provide details of your system including your operating
   system and the latest version of LibreOffice that you have
   confirmed the bug to be present

b) Provide easy to reproduce steps – the simpler the better

c) Provide any test case(s) which will help us confirm the problem

d) Provide screenshots of the problem if you think it might help

e) Read all comments and provide any requested information

Once all of this is done, please set the bug back to UNCONFIRMED
and we will attempt to reproduce the issue. Please do not:

a) respond via email 

b) update the version field in the bug or any of the other details
   on the top section of our bug tracker

Warm Regards,
QA Team

MassPing-NeedInfo-20170531