Bug 105438 - Gradient fill is wrong in slide show, but correct in edit mode, for shape "quad-bevel"
Summary: Gradient fill is wrong in slide show, but correct in edit mode, for shape "qu...
Status: NEW
Alias: None
Product: LibreOffice
Classification: Unclassified
Component: Impress (show other bugs)
Version:
(earliest affected)
5.4.0.0.alpha0+
Hardware: x86 (IA32) Windows (All)
: medium normal
Assignee: Not Assigned
URL:
Whiteboard:
Keywords:
Depends on:
Blocks: Shapes Object-Fill-Gradient
  Show dependency treegraph
 
Reported: 2017-01-19 13:48 UTC by Regina Henschel
Modified: 2019-05-31 02:50 UTC (History)
1 user (show)

See Also:
Crash report or crash signature:


Attachments
contains examples and screenshot of these examples in edit mode (104.52 KB, application/vnd.sun.xml.impress)
2017-01-19 13:48 UTC, Regina Henschel
Details

Note You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.
Description Regina Henschel 2017-01-19 13:48:48 UTC
Created attachment 130558 [details]
contains examples and screenshot of these examples in edit mode

Open attached document. Is contains shapes of type "quad-bevel" with a radial gradient in the upper part. The lower part has a screenshot of how it looks in edit mode. Start slide show. Notice, that the subpaths of the shape look different than in edit mode.

From rendering I guess, that the subpath is treated as separate shape and gets the gradient newly applied. So the position of the gradient center is relative to the bounding box of the subpath instead of the whole shape.
Comment 1 Jacques Guilleron 2017-01-20 14:48:00 UTC
Hi Regina,

I reproduce with :

LO 5.4.0.0.alpha0+ Build ID: 5903235d57acb13d9d5286d23b443a01aeab9a3c
CPU Threads: 2; OS Version: Windows 6.1; UI Render: default; 
TinderBox: Win-x86@42, Branch:master, Time: 2016-12-19_00:08:35
Locale: fr-FR (fr_FR); Calc: CL
and also with :

LO  4.4.7.2 Build ID: f3153a8b245191196a4b6b9abd1d0da16eead600
Locale : fr_FR
under Windows 7 Home.

Gradient Colors are applied on half of the form in edit mode and on the whole form in slide show.
Comment 2 QA Administrators 2018-01-21 03:26:05 UTC Comment hidden (obsolete)
Comment 3 Jacques Guilleron 2018-01-21 07:38:31 UTC
Still an issue in
LO 6.1.0.0.alpha0+
Build ID: 9b197ca70a591cba050075b61b7da1ecd9e4e224
CPU threads: 2; OS: Windows 6.1; UI render: default; 
TinderBox: Win-x86@42, Branch:master, Time: 2018-01-17_00:26:38
Locale: fr-FR (fr_FR); Calc: CL
Comment 4 QA Administrators 2019-05-31 02:50:40 UTC
Dear Regina Henschel,

To make sure we're focusing on the bugs that affect our users today, LibreOffice QA is asking bug reporters and confirmers to retest open, confirmed bugs which have not been touched for over a year.

There have been thousands of bug fixes and commits since anyone checked on this bug report. During that time, it's possible that the bug has been fixed, or the details of the problem have changed. We'd really appreciate your help in getting confirmation that the bug is still present.

If you have time, please do the following:

Test to see if the bug is still present with the latest version of LibreOffice from https://www.libreoffice.org/download/

If the bug is present, please leave a comment that includes the information from Help - About LibreOffice.
 
If the bug is NOT present, please set the bug's Status field to RESOLVED-WORKSFORME and leave a comment that includes the information from Help - About LibreOffice.

Please DO NOT

Update the version field
Reply via email (please reply directly on the bug tracker)
Set the bug's Status field to RESOLVED - FIXED (this status has a particular meaning that is not 
appropriate in this case)


If you want to do more to help you can test to see if your issue is a REGRESSION. To do so:
1. Download and install oldest version of LibreOffice (usually 3.3 unless your bug pertains to a feature added after 3.3) from http://downloadarchive.documentfoundation.org/libreoffice/old/

2. Test your bug
3. Leave a comment with your results.
4a. If the bug was present with 3.3 - set version to 'inherited from OOo';
4b. If the bug was not present in 3.3 - add 'regression' to keyword


Feel free to come ask questions or to say hello in our QA chat: https://kiwiirc.com/nextclient/irc.freenode.net/#libreoffice-qa

Thank you for helping us make LibreOffice even better for everyone!

Warm Regards,
QA Team

MassPing-UntouchedBug