Bug Hunting Session
Bug 106031 - VIEWING: Presenter console breaks path animations
Summary: VIEWING: Presenter console breaks path animations
Status: RESOLVED WORKSFORME
Alias: None
Product: LibreOffice
Classification: Unclassified
Component: Impress (show other bugs)
Version:
(earliest affected)
5.3.0.3 release
Hardware: x86-64 (AMD64) All
: medium normal
Assignee: Not Assigned
URL:
Whiteboard:
Keywords:
Depends on:
Blocks: Presenter-Console
  Show dependency treegraph
 
Reported: 2017-02-15 17:20 UTC by delcypher
Modified: 2019-10-17 15:27 UTC (History)
2 users (show)

See Also:
Crash report or crash signature:


Attachments
ODP document with single slide that has motion path animation (637.33 KB, application/vnd.oasis.opendocument.presentation)
2017-02-15 17:20 UTC, delcypher
Details
ODP document with single slide that has motion path animation (26.15 KB, application/vnd.oasis.opendocument.presentation)
2017-02-15 17:24 UTC, delcypher
Details

Note You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.
Description delcypher 2017-02-15 17:20:59 UTC
Created attachment 131257 [details]
ODP document with single slide that has motion path animation

# System Information

* Arch Linux x86_64
* GNOME shell 3.22 (using X. Note Wayland)
* GPU is

```
00:02.0 VGA compatible controller: Intel Corporation Haswell-ULT Integrated Graphics Controller (rev 09)
	Subsystem: Dell Device 060a
	Kernel driver in use: i915
	Kernel modules: i915
```

I'm currently using the `extra/xf86-video-intel 1:2.99.917+753+g9fe04af4-1` package from Arch Linux's repo for the drivers.

* Dual monitor setup (1920x1080+0+0 and 1680x1050+1920+0)

# How to reproduce

0. Have system setup with at least two monitors so presentation mode will be used.
1. Open attached document.

The document contains a text box with the contents "0xdeadbeef". This box has a "Arc down" motion path animation on it.

2. Enter slideshow mode with "presenter console" enabled and in fullscreen mode. Note that in `Slide Show > Slide Show Settings` under Multiple Displays, `Presentation Display` must be set to a single display and not `All Displays`.

# What I expect to happen

In fullscreen slideshow mode with presenter mode on with two displays I expect the motion path animation to be visible with I "click".

# What I observe

In fullscreen slideshow mode with presenter mode on when I "click" the motion path does not display. What I observe is the slide staying the same (i.e. the text box doesn't move) for the duration of the animation and then the text box moves to its final destination abruptly after a few seconds.

# Workarounds

The following seem to work

* Disable "presenter console" by unchecking the `Enable Presenter Console` checkbox in `Tools > Options > LibreOffice Impress > General`.

* Using `All Displays` as the `Presentation Display`. This seems to cause LibreOffice Impress to place the presentation half on one display and half on the other.

* Don't use fullscreen mode and instead set presentation mode to `In a Window` (see `Slide Show > Slide Show Settings`).

All of the three workarounds above just stop the `Enable Presenter Console` from being used.
Comment 1 delcypher 2017-02-15 17:24:39 UTC
Created attachment 131258 [details]
ODP document with single slide that has motion path animation
Comment 2 Xisco Faulí 2018-06-12 10:49:09 UTC
Thank you for reporting the bug.
Could you please try to reproduce it with the latest version of LibreOffice
from https://www.libreoffice.org/download/libreoffice-fresh/ ?
I have set the bug's status to 'NEEDINFO'. Please change it back to
'UNCONFIRMED' if the bug is still present in the latest version.
Comment 3 QA Administrators 2019-09-26 03:03:54 UTC Comment hidden (obsolete)
Comment 4 dldld 2019-09-29 12:50:33 UTC
Seems to work fine in version:

Version: 6.3.1.2 (x64)
Build-ID: b79626edf0065ac373bd1df5c28bd630b4424273
CPU-Threads: 4; BS: Windows 10.0; UI-Render: Standard; VCL: win; 
Gebietsschema: de-DE (de_DE); UI-Sprache: de-DE
Calc: CL
Comment 5 Timur 2019-10-17 15:27:14 UTC
Thank you for testing. I close per your comment.
 I also have a favor to ask on behalf of QA. Can you please search and some test other wayland bugs.