Bug Hunting Session
Bug 109018 - Character border conflict with hyphens
Summary: Character border conflict with hyphens
Status: NEW
Alias: None
Product: LibreOffice
Classification: Unclassified
Component: Writer (show other bugs)
Version:
(earliest affected)
5.3.4.2 release
Hardware: All All
: medium normal
Assignee: Not Assigned
URL:
Whiteboard:
Keywords:
Depends on:
Blocks: Formatting-Mark
  Show dependency treegraph
 
Reported: 2017-07-08 09:00 UTC by RGB
Modified: 2019-09-03 18:44 UTC (History)
1 user (show)

See Also:
Crash report or crash signature:


Attachments
Sample file (13.36 KB, application/vnd.oasis.opendocument.text)
2017-07-08 09:00 UTC, RGB
Details
A screenshot of the problem (14.96 KB, image/png)
2017-07-08 09:02 UTC, RGB
Details

Note You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.
Description RGB 2017-07-08 09:00:24 UTC
Created attachment 134543 [details]
Sample file

On the attached document the paragraph style have automated hyphenation on. There is also a character style with a border applied to a portion of text on the last paragraph. As you can see, the character border breaks on the hyphen, which is not desirable. The hyphen should be considered as part of the word, not with a separated "box".
Comment 1 RGB 2017-07-08 09:02:30 UTC
Created attachment 134544 [details]
A screenshot of the problem

The attachment shows a screenshot of the sample document showing the problem presented on this report.
Comment 2 Regina Henschel 2017-07-08 18:29:02 UTC
I see the same problem in Version: 5.4.0.0.alpha1+
Build ID: 8c0be54a7da6262dffe04357121814dd22b5d7fe
CPU threads: 4; OS: Windows 6.1; UI render: default; 
TinderBox: Win-x86@62-TDF, Branch:MASTER, Time: 2017-05-15_01:35:45
Locale: de-DE (de_DE); Calc: group
with text in German.

If you write a manually soft hyphen (U+00AD), then the border is correct. A manually soft hyphen is written a true character to the file. The hyphen, which is inserted by the automatic hyphenation, exists only in the view. It is not written to file.
Comment 3 QA Administrators 2018-07-09 02:36:18 UTC Comment hidden (obsolete)
Comment 4 Regina Henschel 2018-07-09 08:44:41 UTC
The problem still exists in Version: 6.1.0.0.beta2+ (x64)
Build ID: 67a56897ec1e4f2bab2c3291b8dd225710d2ae29
CPU threads: 8; OS: Windows 10.0; UI render: GL; 
TinderBox: Win-x86_64@62-TDF, Branch:libreoffice-6-1, Time: 2018-06-29_13:19:46
Locale: de-DE (en_US); Calc: CL
Comment 5 QA Administrators 2019-09-03 16:12:19 UTC Comment hidden (obsolete)
Comment 6 RGB 2019-09-03 18:44:44 UTC
Problem still present in both, 6.2.6.2 and 6.3.0.4