Bug Hunting Session
Bug 112296 - My scanner is not recognized.
Summary: My scanner is not recognized.
Status: NEW
Alias: None
Product: LibreOffice
Classification: Unclassified
Component: Writer (show other bugs)
Version:
(earliest affected)
5.4.1.2 release
Hardware: x86 (IA32) Linux (All)
: medium normal
Assignee: Not Assigned
URL:
Whiteboard:
Keywords:
Depends on:
Blocks: Scanning
  Show dependency treegraph
 
Reported: 2017-09-08 19:24 UTC by greyowl2
Modified: 2019-07-03 02:42 UTC (History)
3 users (show)

See Also:
Crash report or crash signature:


Attachments

Note You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.
Description greyowl2 2017-09-08 19:24:56 UTC
Description:
Initially, Libre Writer recognized my HP ScanJet 4570c a couple of times.  Then, it would not recognize it.  The scanner is recognized by my other scanning programs such as Xsane.

Steps to Reproduce:
1. select insert>media>scan>select source
2. 
3.

Actual Results:  
no scanner is detected

Expected Results:
detected the scanner


Reproducible: Always

User Profile Reset: Yes--started in safe mode and the problem persisted

Additional Info:


User-Agent: Mozilla/5.0 (X11; Linux i686; rv:45.9) Gecko/20100101 Goanna/3.2 Firefox/45.9 PaleMoon/27.4.2
Comment 1 Xisco Faulí 2017-10-17 11:36:15 UTC
(In reply to greyowl2 from comment #0)
> Description:
> Initially, Libre Writer recognized my HP ScanJet 4570c a couple of times. 

Any reason why it was recognized initially and not later? Did you change anything in between ?
Comment 2 greyowl2 2017-10-18 00:39:01 UTC
The scanner was recognized a couple of times, then just moments later, Libre would not recognize it.  Nothing happened in between.
Comment 3 Susan Gessing 2018-06-28 21:03:30 UTC
Interesting results. With my scanner attached, I was able to bring up the Select Scanner dialog in version 6.2.0.0. However, in 6.0.5.2, when I went to Select Source, no Select Scanner dialog appeared at all. More details on the builds follows. I was using Windows 8.1.

Version: 6.0.5.2 (x64)
Build ID: 54c8cbb85f300ac59db32fe8a675ff7683cd5a16
CPU threads: 4; OS: Windows 6.3; UI render: GL; 
Locale: en-US (en_US); Calc: CL

and

Version: 6.2.0.0.alpha0+
Build ID: b1740fba0d1e6e3d69c3781734509317f42a0e4f
CPU threads: 4; OS: Windows 6.3; UI render: GL; 
TinderBox: Win-x86@42, Branch:master, Time: 2018-06-15_08:49:04
Locale: en-US (en_US); Calc: CL
Comment 4 himajin100000 2018-06-28 21:54:40 UTC
(In reply to Susan Gessing from comment #3)
> 
> Version: 6.0.5.2 (x64)
> 
> Version: 6.2.0.0.alpha0+

isn't there something to do with TWAINDSM.DLL

after solving that you will encounter another problem(tdf#114635) though
Comment 5 himajin100000 2018-06-28 21:56:59 UTC
oops,complete typo

(In reply to himajin100000 from comment #4)
> (In reply to Susan Gessing from comment #3)
> > 
> > Version: 6.0.5.2 (x64)
> > 
> > Version: 6.2.0.0.alpha0+
> 
> isn't there something to do with TWAINDSM.DLL(tdf#114635)
> 
> after solving that you will encounter another problem(tdf#105762) though
Comment 6 Xisco Faulí 2018-07-02 23:35:54 UTC
(In reply to Susan Gessing from comment #3)
> Interesting results. With my scanner attached, I was able to bring up the
> Select Scanner dialog in version 6.2.0.0. However, in 6.0.5.2, when I went
> to Select Source, no Select Scanner dialog appeared at all. More details on
> the builds follows. I was using Windows 8.1.
> 
> Version: 6.0.5.2 (x64)
> Build ID: 54c8cbb85f300ac59db32fe8a675ff7683cd5a16
> CPU threads: 4; OS: Windows 6.3; UI render: GL; 
> Locale: en-US (en_US); Calc: CL
> 
> and
> 
> Version: 6.2.0.0.alpha0+
> Build ID: b1740fba0d1e6e3d69c3781734509317f42a0e4f
> CPU threads: 4; OS: Windows 6.3; UI render: GL; 
> TinderBox: Win-x86@42, Branch:master, Time: 2018-06-15_08:49:04
> Locale: en-US (en_US); Calc: CL

This is interesting, then it's fixed in master but not in LibreOffice 6.0.5.2 ?

@greyowl2, Could you please try to reproduce it with a master build from http://dev-builds.libreoffice.org/daily/master/ ?
You can install it alongside the standard version.
Comment 7 QA Administrators 2019-07-03 02:42:27 UTC
Dear greyowl2,

To make sure we're focusing on the bugs that affect our users today, LibreOffice QA is asking bug reporters and confirmers to retest open, confirmed bugs which have not been touched for over a year.

There have been thousands of bug fixes and commits since anyone checked on this bug report. During that time, it's possible that the bug has been fixed, or the details of the problem have changed. We'd really appreciate your help in getting confirmation that the bug is still present.

If you have time, please do the following:

Test to see if the bug is still present with the latest version of LibreOffice from https://www.libreoffice.org/download/

If the bug is present, please leave a comment that includes the information from Help - About LibreOffice.
 
If the bug is NOT present, please set the bug's Status field to RESOLVED-WORKSFORME and leave a comment that includes the information from Help - About LibreOffice.

Please DO NOT

Update the version field
Reply via email (please reply directly on the bug tracker)
Set the bug's Status field to RESOLVED - FIXED (this status has a particular meaning that is not 
appropriate in this case)


If you want to do more to help you can test to see if your issue is a REGRESSION. To do so:
1. Download and install oldest version of LibreOffice (usually 3.3 unless your bug pertains to a feature added after 3.3) from http://downloadarchive.documentfoundation.org/libreoffice/old/

2. Test your bug
3. Leave a comment with your results.
4a. If the bug was present with 3.3 - set version to 'inherited from OOo';
4b. If the bug was not present in 3.3 - add 'regression' to keyword


Feel free to come ask questions or to say hello in our QA chat: https://kiwiirc.com/nextclient/irc.freenode.net/#libreoffice-qa

Thank you for helping us make LibreOffice even better for everyone!

Warm Regards,
QA Team

MassPing-UntouchedBug