Download it now!
Bug 114486 - Can not insert a space on the right position when type the Korean language
Summary: Can not insert a space on the right position when type the Korean language
Status: RESOLVED INSUFFICIENTDATA
Alias: None
Product: LibreOffice
Classification: Unclassified
Component: Writer (show other bugs)
Version:
(earliest affected)
5.2.7.2 release
Hardware: All All
: medium normal
Assignee: Not Assigned
URL:
Whiteboard:
Keywords:
Depends on:
Blocks: CJK
  Show dependency treegraph
 
Reported: 2017-12-15 10:23 UTC by EQMaker
Modified: 2018-07-31 09:42 UTC (History)
1 user (show)

See Also:
Crash report or crash signature:


Attachments

Note You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.
Description EQMaker 2017-12-15 10:23:29 UTC
Description:
When I type the Korean sentence, The space is not insert as I want.
Another program (likes Kate, Firefox, ....) can present as I want. 
Only LibreOffice can not.

When I type the Korean Language, The blue box is appear on the character.
When I type the space, I the cursor only moves one step to right.
But, It moves with last character same time.

So, I have to use a right arrow key to clear a blue box and then press the space.

Steps to Reproduce:
1. Install a Debian 9.3 with KDE desktop with Korean locale option.
2. Excute the Writer on the KDE 
3. Change the input language with "Shift + Space"
4. Input the Korean sentence
The Key sequence is like this (You must start with CapsLock off)

dlrjtdms gksrnrdj dlqfurdml dP dlqslek.

Actual Results:  
이것 은한국 어입력 의 예입니다.

(Key map) : dlrjt dmsgksrnr djdlqfur dml dPdlqslek.

Expected Results:
이것은 한국어 입력의 예 입니다.

(Key map) : dlrjtdms gksrnrdj dlqfurdml dP dlqslek.



Reproducible: Always


User Profile Reset: Yes


OpenGL enabled: Yes

Additional Info:
The IBus is using for the input Korean language.

버전: 5.2.7.2
빌드 번호: 1:5.2.7-1
CPU Threads: 4; OS Version: Linux 4.9; UI Render: default; VCL: kde4; 
지역 설정: ko-KR (ko_KR.UTF-8); Calc: group


User-Agent: Mozilla/5.0 (X11; Linux x86_64; rv:52.0) Gecko/20100101 Firefox/52.0
Comment 1 Buovjaga 2017-12-25 11:06:27 UTC
To be sure the issue still exists, you should test with 5.4.4. An easy way might be to use an AppImage: http://libreoffice.soluzioniopen.com/

Set to NEEDINFO.
Change back to UNCONFIRMED, if the problem persists. Change to RESOLVED WORKSFORME, if the problem went away.
Comment 2 QA Administrators 2018-07-03 14:16:04 UTC Comment hidden (obsolete)
Comment 3 QA Administrators 2018-07-31 09:42:05 UTC
Dear Bug Submitter,

Please read this message in its entirety before proceeding.

Your bug report is being closed as INSUFFICIENTDATA due to inactivity and
a lack of information which is needed in order to accurately
reproduce and confirm the problem. We encourage you to retest
your bug against the latest release. If the issue is still
present in the latest stable release, we need the following
information (please ignore any that you've already provided):

a) Provide details of your system including your operating
   system and the latest version of LibreOffice that you have
   confirmed the bug to be present

b) Provide easy to reproduce steps – the simpler the better

c) Provide any test case(s) which will help us confirm the problem

d) Provide screenshots of the problem if you think it might help

e) Read all comments and provide any requested information

Once all of this is done, please set the bug back to UNCONFIRMED
and we will attempt to reproduce the issue. Please do not:

a) respond via email 

b) update the version field in the bug or any of the other details
   on the top section of our bug tracker

Warm Regards,
QA Team

MassPing-NeedInfo-20180731