Bug 114980 - "Preparing preview" for master slides "Recently used" or "Used in this presentation" takes a long time sometimes
Summary: "Preparing preview" for master slides "Recently used" or "Used in this presen...
Status: NEW
Alias: None
Product: LibreOffice
Classification: Unclassified
Component: Impress (show other bugs)
Version:
(earliest affected)
6.0.0.1 rc
Hardware: x86-64 (AMD64) All
: medium minor
Assignee: Not Assigned
URL: https://www.dropbox.com/sh/fl240wr1fa...
Whiteboard:
Keywords: bibisectRequest, regression
Depends on:
Blocks: Sidebar-Master-Pages
  Show dependency treegraph
 
Reported: 2018-01-12 15:13 UTC by Harald Berger
Modified: 2019-06-03 02:49 UTC (History)
2 users (show)

See Also:
Crash report or crash signature:


Attachments
Screenshots showing the preview stages (47.35 KB, image/png)
2018-02-11 15:03 UTC, Buovjaga
Details

Note You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.
Description Harald Berger 2018-01-12 15:13:13 UTC
Description:
In LibreOffice version: 6.0.0.1 (x64)
Build-ID: d2bec56d7865f05a1003dc88449f2b0fdd85309a
CPU-Threads: 8; BS: Windows 10.0; UI-Render: Standard; 
Gebietsschema: de-DE (de_DE); Calc: group
there in IMPRESS - sidebar-masterslides are the thumbnails
no longer shown at a distance. Two screenshots of the sidebars V5 and V6.0.0.1 (x64) for comparison, can be found here be considered: https://www.dropbox.com/sh/fl240wr1fay6ty5/AADQoiFG8w2y1TBpdkHy0vD0a?dl=0

Actual Results:  
Open the sidebar-masterslides

Expected Results:
In the sidebar-masterslides are the thumbnails
no longer shown at a distance.


Reproducible: Always


User Profile Reset: No


OpenGL enabled: Yes

Additional Info:


User-Agent: Mozilla/5.0 (Windows NT 10.0; Win64; x64; rv:57.0) Gecko/20100101 Firefox/57.0
Comment 1 Buovjaga 2018-02-11 12:45:17 UTC
You mean the "Preparing preview" message? I do see it, but in "Used in this presentation". Seems like the same root cause, so setting to NEW.

Arch Linux 64-bit
Version: 6.1.0.0.alpha0+
Build ID: c6a23023150c164a19236139fa413d43006ce21c
CPU threads: 8; OS: Linux 4.15; UI render: default; VCL: kde4; 
Locale: fi-FI (fi_FI.UTF-8); Calc: group
Built on February 11th 2018
Comment 2 Buovjaga 2018-02-11 13:02:18 UTC
Hmm, now I noticed that it did successfully prepare the preview after waiting longer.
Comment 3 Harald Berger 2018-02-11 14:34:05 UTC
Hi Buovjaga, i don't no what you mean. Please look again at the dropbox (URL), there  is a new picture with the overall view, named "IMPRESS LO-V6-0-0-3_Gesamtbild.png". There is no modification after waiting. I hope i can help you.
Comment 4 Buovjaga 2018-02-11 15:03:51 UTC
Created attachment 139787 [details]
Screenshots showing the preview stages

I had to wait a long time, maybe 20 minutes for the preview to appear
Comment 5 Harald Berger 2018-02-11 16:38:57 UTC
Your attachment http://bugs.documentfoundation.org/attachment.cgi?id=139787 shows the same Problem. There is no modification after waiting 90 minutes on my system.
Comment 6 Buovjaga 2018-06-02 11:42:49 UTC
I was going to bibisect this, but I cannot reproduce this with bibisect-win32-6.0. Still repro with master on Win.
Comment 7 Harald Berger 2018-06-02 11:52:34 UTC
Now it's the thame Bug in Windows10, 64-Bit
Version: 6.0.4.2 (x64)
Build-ID: 9b0d9b32d5dcda91d2f1a96dc04c645c450872bf
CPU-Threads: 8; BS: Windows 10.0; UI-Render: Standard; 
Gebietsschema: de-DE (de_DE); Calc: group
Comment 8 QA Administrators 2019-06-03 02:49:14 UTC
Dear Harald Berger,

To make sure we're focusing on the bugs that affect our users today, LibreOffice QA is asking bug reporters and confirmers to retest open, confirmed bugs which have not been touched for over a year.

There have been thousands of bug fixes and commits since anyone checked on this bug report. During that time, it's possible that the bug has been fixed, or the details of the problem have changed. We'd really appreciate your help in getting confirmation that the bug is still present.

If you have time, please do the following:

Test to see if the bug is still present with the latest version of LibreOffice from https://www.libreoffice.org/download/

If the bug is present, please leave a comment that includes the information from Help - About LibreOffice.
 
If the bug is NOT present, please set the bug's Status field to RESOLVED-WORKSFORME and leave a comment that includes the information from Help - About LibreOffice.

Please DO NOT

Update the version field
Reply via email (please reply directly on the bug tracker)
Set the bug's Status field to RESOLVED - FIXED (this status has a particular meaning that is not 
appropriate in this case)


If you want to do more to help you can test to see if your issue is a REGRESSION. To do so:
1. Download and install oldest version of LibreOffice (usually 3.3 unless your bug pertains to a feature added after 3.3) from http://downloadarchive.documentfoundation.org/libreoffice/old/

2. Test your bug
3. Leave a comment with your results.
4a. If the bug was present with 3.3 - set version to 'inherited from OOo';
4b. If the bug was not present in 3.3 - add 'regression' to keyword


Feel free to come ask questions or to say hello in our QA chat: https://kiwiirc.com/nextclient/irc.freenode.net/#libreoffice-qa

Thank you for helping us make LibreOffice even better for everyone!

Warm Regards,
QA Team

MassPing-UntouchedBug