Bug Hunting Session
Bug 121794 - DOCX: Specific Document looses all tab stops
Summary: DOCX: Specific Document looses all tab stops
Status: CLOSED INSUFFICIENTDATA
Alias: None
Product: LibreOffice
Classification: Unclassified
Component: Writer (show other bugs)
Version:
(earliest affected)
6.1.3.2 release
Hardware: Other Windows (All)
: medium minor
Assignee: Not Assigned
URL:
Whiteboard:
Keywords: filter:docx
Depends on:
Blocks: Paragraph-Tab-Stops
  Show dependency treegraph
 
Reported: 2018-11-29 09:47 UTC by jvsinghrox
Modified: 2019-09-02 10:26 UTC (History)
2 users (show)

See Also:
Crash report or crash signature:


Attachments
the line shifted out of the border, i can copy it and delete it but cant edit it or even see it (40.69 KB, image/jpeg)
2018-11-29 09:52 UTC, jvsinghrox
Details
the pdf of the document with the bug (51.45 KB, application/pdf)
2018-11-29 09:58 UTC, jvsinghrox
Details
the file containing the bug (12.61 KB, application/vnd.openxmlformats-officedocument.wordprocessingml.document)
2018-11-29 14:51 UTC, jvsinghrox
Details
The tab settings of the style (57.76 KB, image/jpeg)
2018-11-30 05:24 UTC, jvsinghrox
Details
document with screenshot that shows the tab stop signs (15.69 KB, application/vnd.oasis.opendocument.text)
2018-12-02 12:48 UTC, Dieter Praas
Details

Note You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.
Description jvsinghrox 2018-11-29 09:47:51 UTC
Description:
I saved a document of 18 pages and when I tried accessing it the next day, the software had misplaced a few lines out of the borders.

I can still remove the text with 'backspace' and 'delete' and even copy it to other document if I copy the whole paragraph, but I cant edit the line in the current document itself.
Microsoft word can open it properly but libre writer misplaces few lines.
I saved it in .docx format.


Steps to Reproduce:
1.Highlight the whole paragraph
2.Copy it another file and the line will be alright
3.delete the problematic line in original document and replace it with the proper one from the new document

Actual Results:
it becomes fine after you replace the line

Expected Results:
should have saved properly in the first place so i didnt have to replace all the milaligned lines


Reproducible: Couldn't Reproduce


User Profile Reset: No



Additional Info:
Comment 1 jvsinghrox 2018-11-29 09:52:35 UTC
Created attachment 147131 [details]
the line shifted out of the border, i can copy it and delete it but cant edit it or even see it
Comment 2 jvsinghrox 2018-11-29 09:58:58 UTC
Created attachment 147132 [details]
the pdf of the document with the bug
Comment 3 Dieter Praas 2018-11-29 11:47:23 UTC
Thank you for reporting the bug. Unfortunately without clear steps to reproduce it, we cannot track down the origin of the problem. Please provide a clearer set of step-by-step instructions on how to reproduce the problem. Or perhaps it is possible for you to attach the specific document that causes the problems.(Please note that the attachment will be public, remove any sensitive information before attaching it)
I have set the bug's status to 'NEEDINFO'. Please change it back to 'UNCONFIRMED' once the steps or the document are provided.
Comment 4 jvsinghrox 2018-11-29 14:51:30 UTC
Created attachment 147145 [details]
the file containing the bug

here is the file with the bug report, kindly check what's wrong with it and find some ways to reproduce the result
Comment 5 Dieter Praas 2018-11-29 15:21:06 UTC
It is a problem with tabs. If you look at the ruler, there are no tab stops. If you copy the text, open a new document, there are tab stops by default and so everything is O. K. with the text.

So the question is: Why the tab stop do get lost? But I can't answer this question on the basis of the document. Do you have any explanation about it, any ideas what happened before?
Comment 6 jvsinghrox 2018-11-30 05:24:55 UTC
Created attachment 147158 [details]
The tab settings of the style
Comment 7 Dieter Praas 2018-11-30 08:15:49 UTC
(In reply to jvsinghrox from comment #6)
> Created attachment 147158 [details]
> The tab settings of the style

That's the normal setting if you open an empty document. What is unnormal, that there are no tab stops in the ruler by default (compare your document with an empty new document)
Comment 8 jvsinghrox 2018-12-02 04:46:40 UTC
If I may ask, how would we all know if the tab stops are there or not? What is the indication if they are there or not there? What does it look like.
Comment 9 Dieter Praas 2018-12-02 12:48:27 UTC
Created attachment 147219 [details]
document with screenshot that shows the tab stop signs

(In reply to jvsinghrox from comment #8)
> If I may ask, how would we all know if the tab stops are there or not? What
> is the indication if they are there or not there? What does it look like.

See attachment.
Comment 10 Buovjaga 2019-01-24 10:36:39 UTC
If we don't know the steps that caused the problem, there is no possibility to fix it (if it is a real bug). Also, the original file should be available as ODT, so we have a clear reproduction case.

Setting to NEEDINFO.
Comment 11 QA Administrators 2019-07-30 03:17:35 UTC Comment hidden (obsolete)
Comment 12 QA Administrators 2019-09-02 09:32:50 UTC
Dear jvsinghrox,

Please read this message in its entirety before proceeding.

Your bug report is being closed as INSUFFICIENTDATA due to inactivity and
a lack of information which is needed in order to accurately
reproduce and confirm the problem. We encourage you to retest
your bug against the latest release. If the issue is still
present in the latest stable release, we need the following
information (please ignore any that you've already provided):

a) Provide details of your system including your operating
   system and the latest version of LibreOffice that you have
   confirmed the bug to be present

b) Provide easy to reproduce steps – the simpler the better

c) Provide any test case(s) which will help us confirm the problem

d) Provide screenshots of the problem if you think it might help

e) Read all comments and provide any requested information

Once all of this is done, please set the bug back to UNCONFIRMED
and we will attempt to reproduce the issue. Please do not:

a) respond via email 

b) update the version field in the bug or any of the other details
   on the top section of our bug tracker

Warm Regards,
QA Team

MassPing-NeedInfo-FollowUp