Bug Hunting Session
Bug 125290 - Character spacing problem at projection.
Summary: Character spacing problem at projection.
Status: RESOLVED WORKSFORME
Alias: None
Product: LibreOffice
Classification: Unclassified
Component: Impress (show other bugs)
Version:
(earliest affected)
Inherited From OOo
Hardware: All Windows (All)
: medium normal
Assignee: Not Assigned
URL:
Whiteboard:
Keywords:
Depends on:
Blocks: Font-Rendering
  Show dependency treegraph
 
Reported: 2019-05-14 20:37 UTC by egon.hubaors
Modified: 2019-06-15 12:28 UTC (History)
1 user (show)

See Also:
Crash report or crash signature:


Attachments
images (405.37 KB, application/x-zip-compressed)
2019-05-14 20:37 UTC, egon.hubaors
Details
test document (83.73 KB, application/vnd.openxmlformats-officedocument.presentationml.presentation)
2019-06-14 19:25 UTC, egon.hubaors
Details

Note You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.
Description egon.hubaors 2019-05-14 20:37:42 UTC
Created attachment 151413 [details]
images

If "character spacing" takes a negative value, the letters will cover each other and not be transparent at the projection. The preview is good. Microsoft office power point also shows you well.
Images are attached.
Comment 1 V Stuart Foote 2019-05-14 23:47:52 UTC
See the clipping (actually believe it is the stamp size) not sure that is issue of "transparency" just the box assigned to the glyph when stamped.
Comment 2 Khaled Hosny 2019-06-14 12:07:46 UTC
Is this Windows specific, if so is it affected by OpenGL use. Also please attach a test document.
Comment 3 egon.hubaors 2019-06-14 19:25:15 UTC
Created attachment 152205 [details]
test document
Comment 4 egon.hubaors 2019-06-14 19:26:18 UTC
Köszönöm, hogy foglalkozol a problémával.
Tényleg csak windowson fordul elő.
Comment 5 egon.hubaors 2019-06-14 19:26:52 UTC
(In reply to egon.hubaors from comment #4)
> Köszönöm, hogy foglalkozol a problémával.
> Tényleg csak windowson fordul elő.

Thank you for dealing with the problem.
It really only happens on windows.
Comment 6 V Stuart Foote 2019-06-14 23:46:02 UTC
Thanks for posting the test document.

Unfortunately I can not reproduce the issue on Windows 10 Home 64-bit en-US (1809) with Intel HD Graphics 620 (driver 25.20.100.6519) and 
Version: 6.2.4.2 (x64)
Build ID: 2412653d852ce75f65fbfa83fb7e7b669a126d64
CPU threads: 4; OS: Windows 10.0; UI render: default; VCL: win; 
Locale: en-US (en_US); UI-Language: en-US
Calc: threaded

With OpenGL rendering, or default rendering (CPU or HA).

nor with build of current master/6.4.0
Version: 6.4.0.0.alpha0+ (x64)
Build ID: 5e6af47dc87a55fea595c952ea3e59c93d0620db
CPU threads: 4; OS: Windows 10.0; UI render: GL; VCL: win; 
TinderBox: Win-x86_64@42, Branch:master, Time: 2019-06-13_02:23:01
Locale: en-US (en_US); UI-Language: en-US
Calc: threaded

The Times New Roman text is rendered cleanly during slide show. Adjusting the Text box text's Character property to expand from -2.0 to 0.0 and to 1.0 renders cleanly in slide show at each setting tested in all modes.

So, NEEDINFO still to Egon. What build of Windows and with what graphics card and driver are you having this font rendering issue (as clipped in common 0 attachment 151413 [details] )?
Comment 7 egon.hubaors 2019-06-15 06:55:29 UTC
Oh my god.
Somebody solved it.
All of the libreoffice versions to date contained this error. But looking at your specifications, I updated from 6.2.3.2 to 6.2.4.2. (X64). succesful. Resolved.
Thank you very much for your help.
Comment 8 V Stuart Foote 2019-06-15 12:28:14 UTC
OK, glad it is working for you now, and is resolved. Please feel free to reopen this if the same issue with working with Impress OOXML presentations returns.

But we do have bug 107405 for adjusting the UI for adjusting the kerning spacing, so you might watch that issue for any changes.