Download it now!
Bug 125523 - cannot set dotx templates as standard template
Summary: cannot set dotx templates as standard template
Status: NEW
Alias: None
Product: LibreOffice
Classification: Unclassified
Component: Writer (show other bugs)
Version:
(earliest affected)
6.1.5.2 release
Hardware: x86-64 (AMD64) All
: medium normal
Assignee: Not Assigned
URL:
Whiteboard:
Keywords:
Depends on:
Blocks: Template-Manager
  Show dependency treegraph
 
Reported: 2019-05-27 12:24 UTC by Oliver Grimm
Modified: 2019-12-09 19:49 UTC (History)
1 user (show)

See Also:
Crash report or crash signature:


Attachments

Note You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.
Description Oliver Grimm 2019-05-27 12:24:22 UTC
Description:
Unfortunately it is not possible to select a dotx (MS Word) template as standard template in Writer.

Opening and using dotx templates in general works fine here. Just one cannot set them as standard template.


Steps to Reproduce:
1. from main menu select file | templates | managege templates
2. click "import"
3. select a category in the dialog window
4. in the fil chooser dialog first select "fil etype: all files"
5. pick a dotx (Word template) with the file chooser
6. click "open"
7. the dotx template will appear in the templates' list
8. right click the dotx template and select "set as standard" from the context menu


Actual Results:
no effect; the standard template remains the previous one.



Expected Results:
Expected behaviour is that setting a dotx template should work the same way as using an ott template. At least there should be an error messge, if using a dotx template as standard is not possible


Reproducible: Always


User Profile Reset: No



Additional Info:
Version: 6.1.5.2
Build-ID: 1:6.1.5-3
CPU-Threads: 2; BS: Linux 4.19; UI-Render: Standard; VCL: gtk3; 
Gebietsschema: de-DE (de_DE.utf8); Calc: group threaded
Debian Linux 10/Buster/testing; Cinnamon Desktop Environment
regular Libreoffice installation from Debian main repository
Comment 1 Dieter Praas 2019-05-27 19:19:27 UTC
I confirm it with

Version: 6.3.0.0.alpha1+ (x64)
Build ID: e92dcfdc7bd7b237e0bee26ff226a102d9e8e766
CPU threads: 4; OS: Windows 10.0; UI render: GL; VCL: win; 
TinderBox: Win-x86_64@42, Branch:master, Time: 2019-05-14_00:00:57
Locale: en-US (de_DE); UI-Language: en-US
Calc: threaded
Comment 2 Oliver Grimm 2019-12-09 19:49:35 UTC
still a bug in LO 6.3.3.2