Bug 128455 - Thumbnails on Start Screen is flickering when I try scroll it with mouse wheel (up-down-up-down)
Summary: Thumbnails on Start Screen is flickering when I try scroll it with mouse whee...
Status: NEW
Alias: None
Product: LibreOffice
Classification: Unclassified
Component: graphics stack (show other bugs)
Version:
(earliest affected)
6.4.0.0.alpha1+
Hardware: All All
: medium normal
Assignee: Not Assigned
URL:
Whiteboard:
Keywords:
Depends on:
Blocks: Flickering-UI
  Show dependency treegraph
 
Reported: 2019-10-29 13:12 UTC by Roman Kuznetsov
Modified: 2022-06-08 03:31 UTC (History)
1 user (show)

See Also:
Crash report or crash signature:
Regression By:


Attachments

Note You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.
Description Roman Kuznetsov 2019-10-29 13:12:53 UTC
Description:
Thumbnails on Start Screen is flickering when I try scroll it with mouse wheel (up-down-up-down)

Steps to Reproduce:
1. Make sure you have only 5 thumbs on Start Screen
2. Try scroll it with mouse wheel (up-down-up-down)
3. It is flickering

Actual Results:
Thumbnails on Start Screen is flickering

Expected Results:
Thumbnails on Start Screen isn't flickering


Reproducible: Always


User Profile Reset: No



Additional Info:
Version: 6.4.0.0.alpha1+ (x64)
Build ID: 25506d15222e583ce5d62b016cf598a9aef65d09
CPU threads: 4; OS: Windows 10.0 Build 18362; UI render: default; VCL: win; 
Locale: ru-RU (ru_RU); UI-Language: en-US
Calc: threaded
Comment 1 Telesto 2019-10-29 17:50:02 UTC
Repro with (scrollbar + thumbnails are flickering)
Version: 6.4.0.0.alpha0+ (x86)
Build ID: c45d477b0a0038d9c25176cf7cff299e5ddf3a7a
CPU threads: 4; OS: Windows 6.3; UI render: default; VCL: win; 
TinderBox: Win-x86@42, Branch:master, Time: 2019-09-30_05:06:55
Locale: nl-NL (nl_NL); UI-Language: en-US
Calc: CL

It's fine with OpenGL enabled

Only the scrollbar is flickery in:
Version: 6.3.0.0.beta1+ (x86)
Build ID: 5cfac16dbd4af456a7fb6d52c8953c69a72ba2ba
CPU threads: 4; OS: Windows 6.3; UI render: default; VCL: win; 
Locale: nl-NL (nl_NL); UI-Language: en-US
Calc: CL
Comment 2 Buovjaga 2020-06-07 18:31:21 UTC
(In reply to Telesto from comment #1)
> Only the scrollbar is flickery in:
> Version: 6.3.0.0.beta1+ (x86)
> Build ID: 5cfac16dbd4af456a7fb6d52c8953c69a72ba2ba
> CPU threads: 4; OS: Windows 6.3; UI render: default; VCL: win; 
> Locale: nl-NL (nl_NL); UI-Language: en-US
> Calc: CL

I checked out this commit in win32-6.3 repo and the thumbnails flicker just as well.

For info: I used this to find out the bibisect repo commit:

git log --all --grep='5cfac16dbd4af456a7fb6d52c8953c69a72ba2ba'

Then

git checkout 372443375a2bb8112bf4ba80227b1eda1e016d62 && instdir/program/soffice

Removing keywords until someone points out a known working version.

Of course, with Skia this is gone.
Comment 3 QA Administrators 2022-06-08 03:31:16 UTC
Dear Roman Kuznetsov,

To make sure we're focusing on the bugs that affect our users today, LibreOffice QA is asking bug reporters and confirmers to retest open, confirmed bugs which have not been touched for over a year.

There have been thousands of bug fixes and commits since anyone checked on this bug report. During that time, it's possible that the bug has been fixed, or the details of the problem have changed. We'd really appreciate your help in getting confirmation that the bug is still present.

If you have time, please do the following:

Test to see if the bug is still present with the latest version of LibreOffice from https://www.libreoffice.org/download/

If the bug is present, please leave a comment that includes the information from Help - About LibreOffice.
 
If the bug is NOT present, please set the bug's Status field to RESOLVED-WORKSFORME and leave a comment that includes the information from Help - About LibreOffice.

Please DO NOT

Update the version field
Reply via email (please reply directly on the bug tracker)
Set the bug's Status field to RESOLVED - FIXED (this status has a particular meaning that is not 
appropriate in this case)


If you want to do more to help you can test to see if your issue is a REGRESSION. To do so:
1. Download and install oldest version of LibreOffice (usually 3.3 unless your bug pertains to a feature added after 3.3) from https://downloadarchive.documentfoundation.org/libreoffice/old/

2. Test your bug
3. Leave a comment with your results.
4a. If the bug was present with 3.3 - set version to 'inherited from OOo';
4b. If the bug was not present in 3.3 - add 'regression' to keyword


Feel free to come ask questions or to say hello in our QA chat: https://web.libera.chat/?settings=#libreoffice-qa

Thank you for helping us make LibreOffice even better for everyone!

Warm Regards,
QA Team

MassPing-UntouchedBug