Bug 136757 - White triangles throughout UI after updating to 7.x.
Summary: White triangles throughout UI after updating to 7.x.
Status: NEEDINFO
Alias: None
Product: LibreOffice
Classification: Unclassified
Component: UI (show other bugs)
Version:
(earliest affected)
7.0.1.2 release
Hardware: All Windows (All)
: medium normal
Assignee: Not Assigned
URL:
Whiteboard:
Keywords:
Depends on:
Blocks:
 
Reported: 2020-09-14 18:31 UTC by Thomas Leigh
Modified: 2022-09-10 03:51 UTC (History)
2 users (show)

See Also:
Crash report or crash signature:
Regression By:


Attachments

Note You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.
Description Thomas Leigh 2020-09-14 18:31:43 UTC
Description:
I use LibreOffice under Windows 7 32-bit, dark-themed. I’ve changed LO UI colors to make it as dark-themed as possible. After updating to LO 7.x white triangles have showed up throughout the office’s apps (screenshot [here](https://cloud.trailofthelight.xyz/wl/?id=mPhF0Bb4fphoDnMGBqyMGqiYeFha6jyv))...

It seems that triangles are showing up only if I use Windows 7 custom dark theme. If I use the original Windows 7 theme, LO stays mostly light (whether I choose light or dark LO theme).

Since this thing has not occurred before LO 7.x  maybe something could be done to prevent it?

Steps to Reproduce:
1.Use dark-themed LO 7.x under dark-themed Windows 7 32-bit (theme called Kuro: https://www.deviantart.com/aaron-a-arts/art/Kuro-2010-for-Windows-7-148867211 ).


Actual Results:
There are strange white triangles throughout UI, like [here](https://cloud.trailofthelight.xyz/wl/?id=mPhF0Bb4fphoDnMGBqyMGqiYeFha6jyv) .

Expected Results:
No triangles, like it has been before 7.x.


Reproducible: Always


User Profile Reset: No



Additional Info:
It displays unexpected white triangles.
Comment 1 Thomas Leigh 2020-09-14 18:39:52 UTC
In safe mode it looks [like this](https://cloud.trailofthelight.xyz/wl/?id=Wh26uX2KZSFzpVq0W1AGIhUZ0RHcnTUJ) - so there are less triangles, black and white this time.
Comment 2 BogdanB 2020-09-14 18:49:45 UTC
You could try to reset user profile.

Help - Restart in Safe Mode - Factory settings.

And you will have a default and clean installation

After that you could try again to personalize your LibreOffice installation
Comment 3 Jan-Marek Glogowski 2020-09-14 23:00:52 UTC
Likely a result of the fix for bug 130991. The size of the triangle is now calculated from a fixed value and the system scaling factor. For whatever reason the scaling factor seems to be large in your setup. Do you have any UI scaling enabled? Or multiple monitors with different scaling? The latter is not handled correctly by the fix. OTOH the icon size looks ok, which uses the same factor. Very strange.
Comment 4 Thomas Leigh 2020-09-15 22:27:44 UTC
“Do you have any UI scaling enabled? Or multiple monitors with different scaling?”

As far as I know, no. I just use larger font throughout Windows 7 UI, but I’ve set larger font for several items by hand - I’ve not used OS-wide UI up-scaling.
Comment 5 Thomas Leigh 2020-09-15 22:28:44 UTC
Oh, and a single monitor.
Comment 6 Thomas Leigh 2020-09-16 15:31:55 UTC
(In reply to BogdanB from comment #2)
> You could try to reset user profile.
> 
> Help - Restart in Safe Mode - Factory settings.
> 
> And you will have a default and clean installation
> 
> After that you could try again to personalize your LibreOffice installation

Can I have a similar effect trying a fresh new portable installation of LO? I’ve just tried that - the triangles are still there, from the get-go.
Comment 7 Xisco Faulí 2021-03-31 14:44:41 UTC
Thank you for reporting the bug.
Could you please try to reproduce it with the latest version of LibreOffice from https://www.libreoffice.org/download/libreoffice-fresh/ ?
I have set the bug's status to 'NEEDINFO'. Please change it back to 'UNCONFIRMED' if the bug is still present in the latest version.
Comment 8 QA Administrators 2022-03-13 03:36:45 UTC
Dear Thomas Leigh,

This bug has been in NEEDINFO status with no change for at least
6 months. Please provide the requested information as soon as
possible and mark the bug as UNCONFIRMED. Due to regular bug
tracker maintenance, if the bug is still in NEEDINFO status with
no change in 30 days the QA team will close the bug as INSUFFICIENTDATA
due to lack of needed information.

For more information about our NEEDINFO policy please read the
wiki located here:
https://wiki.documentfoundation.org/QA/Bugzilla/Fields/Status/NEEDINFO

If you have already provided the requested information, please
mark the bug as UNCONFIRMED so that the QA team knows that the
bug is ready to be confirmed.
 
Thank you for helping us make LibreOffice even better for everyone!

Warm Regards,
QA Team

MassPing-NeedInfo-Ping
Comment 9 Adolfo Jayme Barrientos 2022-03-13 12:13:33 UTC
Surprise! The screenshot links are now dead. Please always attach these to bugs.
Comment 10 QA Administrators 2022-09-10 03:51:13 UTC
Dear Thomas Leigh,

This bug has been in NEEDINFO status with no change for at least
6 months. Please provide the requested information as soon as
possible and mark the bug as UNCONFIRMED. Due to regular bug
tracker maintenance, if the bug is still in NEEDINFO status with
no change in 30 days the QA team will close the bug as INSUFFICIENTDATA
due to lack of needed information.

For more information about our NEEDINFO policy please read the
wiki located here:
https://wiki.documentfoundation.org/QA/Bugzilla/Fields/Status/NEEDINFO

If you have already provided the requested information, please
mark the bug as UNCONFIRMED so that the QA team knows that the
bug is ready to be confirmed.
 
Thank you for helping us make LibreOffice even better for everyone!

Warm Regards,
QA Team

MassPing-NeedInfo-Ping