Bug Hunting Session
Bug 35847 - [UI] Wrong page style name in status bar after page preview
Summary: [UI] Wrong page style name in status bar after page preview
Status: NEW
Alias: None
Product: LibreOffice
Classification: Unclassified
Component: Calc (show other bugs)
Version:
(earliest affected)
Inherited From OOo
Hardware: Other All
: medium normal
Assignee: Not Assigned
URL:
Whiteboard:
Keywords:
Depends on:
Blocks: Statusbar
  Show dependency treegraph
 
Reported: 2011-03-31 12:42 UTC by Laurent BP
Modified: 2019-06-04 17:01 UTC (History)
3 users (show)

See Also:
Crash report or crash signature:


Attachments

Note You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.
Description Laurent BP 2011-03-31 12:42:48 UTC
Hello,

Steps to reproduce:
- create a new spreadsheet
- insert something in Sheet1
- change page style to "Report"
- insert something in Sheet2, and keep its page style as "Default"
- preview Sheet2
- close preview
=> in status bar, page style name is the page style of the first sheet.
The name is not updated till you go back to first sheet.

You can check with any spreadsheet using different page styles.

Detected on WinXP LibO 3.3.2 and OOo 3.3.0
Confirmed on Win 7-64b LibO 3.3.2.
Comment 1 Cor Nouws 2011-08-10 14:00:50 UTC
can confirm this in 3.4.2
Comment 2 Björn Michaelsen 2011-12-23 11:50:11 UTC Comment hidden (obsolete)
Comment 3 Laurent BP 2011-12-26 13:24:04 UTC
Hello,

This bug is still present LibO 3.5b2 on WinXP
Comment 4 Laurent BP 2012-08-27 16:26:37 UTC
Hello,

I tried to find something interesting, but found few things:
The bug appeared between OOo321 (correct behavior) and OOo330/LibO330.

When exiting preview, GetPageStyle is called 6 times with Tab# = 0, then 15 times with correct Tab#. Page number is initialized to sheet 1, then updated.

When changing sheet, Page style is updated previously to page number.

I tried to find differences between SID_STATUS_PAGESTYLE and SID_STATUS_DOCPOS but found nothing interesting. SID_STATUS_DOCPOS is correctly updated, but not SID_STATUS_PAGESTYLE.

Issue 120726 opened for AOO
https://issues.apache.org/ooo/show_bug.cgi?id=120726

May be linked with issue 111146?
https://issues.apache.org/ooo/show_bug.cgi?id=111146
Comment 5 Owen Genat (retired) 2014-01-25 04:59:26 UTC
Summary edited for clarity. The behaviour as described remains visible under Ubuntu 10.04 x86_64 using:

- v3.6.7.2 Build ID: e183d5b
- v4.0.6.2 Build ID: 2e2573268451a50806fcd60ae2d9fe01dd0ce24
- v4.1.4.2 Build ID: 0a0440ccc0227ad9829de5f46be37cfb6edcf72
Comment 6 Owen Genat (retired) 2014-01-25 05:03:31 UTC
I meant to add both related Apache OO bugs to the See Also list first time, but have accidentally fumbled the ENTER key. Apologies for the noise.
Comment 7 Joel Madero 2015-05-02 15:42:15 UTC Comment hidden (obsolete)
Comment 8 Laurent BP 2015-05-03 20:50:42 UTC
The bug is still present on fresh master
Version: 5.0.0.0.alpha1+
Build ID: 90273c05784f7b7e3cd4fe0beadd673b069f1296
Locale: fr-FR (fr_FR.UTF-8)

Update version to "inherited from OOo" because bug is present on both LibO 3.3.0 and OOo 3.3.0.
Comment 9 QA Administrators 2018-06-03 02:41:13 UTC Comment hidden (obsolete)
Comment 10 Laurent BP 2018-06-03 11:24:53 UTC
Bug still present in Version: 6.0.4.2
Build ID: 9b0d9b32d5dcda91d2f1a96dc04c645c450872bf
Threads CPU : 8; OS : Linux 4.13; UI Render : par défaut; VCL: gtk2; 
Locale : fr-FR (fr_FR.UTF-8); Calc: group
Comment 11 QA Administrators 2019-06-04 02:50:31 UTC Comment hidden (obsolete)
Comment 12 Laurent BP 2019-06-04 17:01:29 UTC
Bug still present in
- Version: 6.2.4.2 (x64)
Build ID: 2412653d852ce75f65fbfa83fb7e7b669a126d64
Threads CPU : 4; OS : Windows 6.1; UI Render : par défaut; VCL: win; 
Locale : fr-FR (fr_FR); Langue IHM : fr-FR
Calc: threaded
- Version: 6.3.0.0.beta1 (x64)
Build ID: a187af327633f5f00363be5131bd21a13e0f1a7b
Threads CPU : 4; OS : Windows 6.1; UI Render : par défaut; VCL: win; 
Locale : fr-FR (fr_FR); Langue IHM : fr-FR
Calc: CL