Bug 36447 - FORMATTING HTML formatting problems with spacing and font size
Summary: FORMATTING HTML formatting problems with spacing and font size
Status: NEW
Alias: None
Product: LibreOffice
Classification: Unclassified
Component: Writer (show other bugs)
Version:
(earliest affected)
3.3.2 release
Hardware: All All
: medium minor
Assignee: Not Assigned
URL:
Whiteboard:
Keywords: filter:html
Depends on:
Blocks: HTML-Export
  Show dependency treegraph
 
Reported: 2011-04-20 18:03 UTC by Dave Yost
Modified: 2018-11-07 04:01 UTC (History)
3 users (show)

See Also:
Crash report or crash signature:


Attachments
Example source document (18.79 KB, application/vnd.oasis.opendocument.text)
2011-04-20 18:04 UTC, Dave Yost
Details
saved HTML from the example source document (3.81 KB, text/html)
2011-04-20 18:05 UTC, Dave Yost
Details

Note You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.
Description Dave Yost 2011-04-20 18:03:58 UTC
Being able to print pages on paper and export as HTML from the same source document is an extremely valuable feature. It should be maintained so that it works well.

See the attached files for various problems with saving as html.
1. too much line spacing in one of the fonts used
2. leading spaces not present in html
3. font sizes apear the same in the odt but not in the html
Comment 1 Dave Yost 2011-04-20 18:04:44 UTC
Created attachment 45897 [details]
Example source document
Comment 2 Dave Yost 2011-04-20 18:05:11 UTC
Created attachment 45898 [details]
saved HTML from the example source document
Comment 3 Björn Michaelsen 2011-12-23 12:06:50 UTC Comment hidden (obsolete)
Comment 4 Florian Reisinger 2012-08-14 14:04:05 UTC Comment hidden (obsolete)
Comment 5 Florian Reisinger 2012-08-14 14:04:58 UTC Comment hidden (obsolete)
Comment 6 Florian Reisinger 2012-08-14 14:09:26 UTC Comment hidden (obsolete)
Comment 7 Florian Reisinger 2012-08-14 14:11:26 UTC Comment hidden (obsolete)
Comment 8 sasha.libreoffice 2012-08-31 09:59:41 UTC
reproduced in 3.6.1 on Fedora 64 bit. Distance between lines in html is still too big
Comment 9 QA Administrators 2015-04-01 14:42:27 UTC Comment hidden (obsolete)
Comment 10 Buovjaga 2015-04-24 16:31:54 UTC
Reproduced.

Win 7 Pro 64-bit Version: 5.0.0.0.alpha1+ (x64)
Build ID: f3375fa07f27bd2ade519af3c07d69040d10eaa9
TinderBox: Win-x86_64@42, Branch:master, Time: 2015-04-22_23:38:50
Locale: fi_FI
Comment 11 QA Administrators 2016-09-20 09:33:25 UTC Comment hidden (obsolete)
Comment 12 Telesto 2017-05-24 18:19:54 UTC
Repro with 
Version: 5.5.0.0.alpha0+
Build ID: d57e6cd9dcc96112994ca2b14ac45896e86b26e5
CPU threads: 4; OS: Windows 6.19; UI render: default; 
TinderBox: Win-x86@42, Branch:master, Time: 2017-05-18_22:43:07
Locale: nl-NL (nl_NL); Calc: CL
Comment 13 QA Administrators 2018-11-07 04:01:32 UTC
** Please read this message in its entirety before responding **

To make sure we're focusing on the bugs that affect our users today, LibreOffice QA is asking bug reporters and confirmers to retest open, confirmed bugs which have not been touched for over a year.

There have been thousands of bug fixes and commits since anyone checked on this bug report. During that time, it's possible that the bug has been fixed, or the details of the problem have changed. We'd really appreciate your help in getting confirmation that the bug is still present.

If you have time, please do the following:

Test to see if the bug is still present with the latest version of LibreOffice from https://www.libreoffice.org/download/

If the bug is present, please leave a comment that includes the information from Help - About LibreOffice.
 
If the bug is NOT present, please set the bug's Status field to RESOLVED-WORKSFORME and leave a comment that includes the information from Help - About LibreOffice.

Please DO NOT

Update the version field
Reply via email (please reply directly on the bug tracker)
Set the bug's Status field to RESOLVED - FIXED (this status has a particular meaning that is not 
appropriate in this case)


If you want to do more to help you can test to see if your issue is a REGRESSION. To do so:
1. Download and install oldest version of LibreOffice (usually 3.3 unless your bug pertains to a feature added after 3.3) from http://downloadarchive.documentfoundation.org/libreoffice/old/

2. Test your bug
3. Leave a comment with your results.
4a. If the bug was present with 3.3 - set version to 'inherited from OOo';
4b. If the bug was not present in 3.3 - add 'regression' to keyword


Feel free to come ask questions or to say hello in our QA chat: https://kiwiirc.com/nextclient/irc.freenode.net/#libreoffice-qa

Thank you for helping us make LibreOffice even better for everyone!

Warm Regards,
QA Team

MassPing-UntouchedBug