Bug Hunting Session
Bug 37771 - Writer requires a password with 93/62244 characters in Insert/Format > Section(s)
Summary: Writer requires a password with 93/62244 characters in Insert/Format > Sectio...
Status: RESOLVED FIXED
Alias: None
Product: LibreOffice
Classification: Unclassified
Component: Writer (show other bugs)
Version:
(earliest affected)
3.4.0 release
Hardware: x86 (IA32) All
: high critical
Assignee: Not Assigned
URL:
Whiteboard:
Keywords:
Depends on:
Blocks:
 
Reported: 2011-05-30 17:53 UTC by Gustavo Pacheco
Modified: 2011-10-29 07:38 UTC (History)
3 users (show)

See Also:
Crash report or crash signature:


Attachments
password dialogs (17.97 KB, image/png)
2011-05-30 17:53 UTC, Gustavo Pacheco
Details

Note You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.
Description Gustavo Pacheco 2011-05-30 17:53:06 UTC
Created attachment 47343 [details]
password dialogs

Windows XP 
LibreOffice 
OOO340m1 (Build:11) 

Open a new text document;
go to Insert > Section...;
click Protection;
click With password;
Writer requires a password with 93 characters. 


Open a document with an unprotected section;
go to Format > Sections;
select the unprotected section;
click Protection;
click With password;
Writer requires a password with 62244 characters.
Comment 1 Rainer Bielefeld Retired 2011-06-10 02:57:56 UTC
RC2 is bit by bit identical with release version, so separate items in the version picker are useless. Changes have been discussed with Michael Meeks.
Comment 2 Cor Nouws 2011-06-14 22:41:21 UTC
LOL :-(
3.4.0 on Ubuntu says I need a password of 96 characters
Comment 3 Cor Nouws 2011-06-15 00:21:58 UTC
Second time during the same session, a length of 32268 is required.

Just saw fdo#36951 in the 2011-20 commit log. Related?
Comment 4 Andras Timar 2011-06-16 09:47:38 UTC
(In reply to comment #3)
> Second time during the same session, a length of 32268 is required.

It's a random garbage from memory, because the variable is not initialised.

> 
> Just saw fdo#36951 in the 2011-20 commit log. Related?

No, not related, that was just a UI misbehaviour. 

I pushed a fix to master for this bug:
http://cgit.freedesktop.org/libreoffice/libs-core/commit/?id=6ab5952f6d952e5f96428b631e91a208ea21d4aa
I tried it and it fixed the issue. If reviewers find it good enough, then it will be in 3.4.1.