Download it now!
Bug 37794 - Writer, comment words stick to UI, comment boxes malformed
Summary: Writer, comment words stick to UI, comment boxes malformed
Status: RESOLVED WORKSFORME
Alias: None
Product: LibreOffice
Classification: Unclassified
Component: Writer (show other bugs)
Version:
(earliest affected)
3.3.2 release
Hardware: x86 (IA32) Linux (All)
: medium normal
Assignee: Not Assigned
URL:
Whiteboard:
Keywords:
Depends on:
Blocks:
 
Reported: 2011-05-31 09:21 UTC by davidshumway
Modified: 2012-01-27 23:13 UTC (History)
3 users (show)

See Also:
Crash report or crash signature:


Attachments
Screenshots of comment words sticking to UI, comment boxes malformed. Comment box error resets at a new page (231.11 KB, image/png)
2011-05-31 09:22 UTC, davidshumway
Details
Sample file created in LibreOffice saved as .doc (354.50 KB, application/msword)
2011-06-01 11:24 UTC, davidshumway
Details

Note You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.
Description davidshumway 2011-05-31 09:21:01 UTC
Hello

There are two errors to take notice of, regarding the way in which the comment boxes are being displayed. These vary according to which layout the document is being viewed in (Print or Web layout).

In Print layout only one error occurs, which is that when scrolling the document the comments begin building up and hanging on the UI (specifically on the Status Bar and the File Menu). This starts occurring immediately upon starting LibreOffice, in both a brand new empty document as well as a saved document. This is pictured occurring in each of the screen shots. A particular quirk is that by dragging another window above the hanged text, causes the text to clear.

In Web layout when scrolling the document the comments hang on the GUI. Additionally, after after what would be about 15 pages of typing in Print Layout, the comment boxes themselves will begin to display poorly. There are probably 5 comments per page in the document, so it starts to occur after probably 75 comments have been made. The boxes leave many horizontal lines on the UI. The hanging text on the UI, as with Print layout, disappears when another window is hovered over the location
where the error is occurring. However, the horizontal lines do not disappear when hovering a window.

The horizontal lines will start only after a certain comment, and then continue to the end of the page. Scrolling above the comment where the horizontal lines first appeared causes the horizontal lines to disappear. Anywhere below the this comment and the horizontal lines return.

The horizontal lines occur only when in the window is in an unmaximized state, and seem also to be dependent on the size of the unmaximized window. The hanging text on the UI happens in both states, namely maximized and unmaximized, and regardless of window size.

Interestingly enough, the horizontal lines stop erroring at the start of a new page. Maybe someone knows how long is a page when in Web Layout? So the horizontal lines error below a certain number of comments on page 1 until page 2, then page 2 does not show the error. The set of comments on page 1 (from where the comments start displaying poorly) to the end of page 1 still error.

The files in the screenshots happen to be .doc files, but these errors likewise occur in .odt files and unsaved documents. Copies of a sample file can be provided.

Fedora Release 14

Kernel 2.6.35.13-91.fc14.i686

Hardware: Memory 1.5 GiB, P0 Intel T2060, P1 Intel T2060

Libre Office 3.3.2.2, rpms downloaded and installed from libreoffice.org
Comment 1 davidshumway 2011-05-31 09:22:07 UTC
Created attachment 47398 [details]
Screenshots of comment words sticking to UI, comment boxes malformed. Comment box error resets at a new page
Comment 2 Rainer Bielefeld Retired 2011-05-31 22:20:08 UTC
NOT reproducible with "LibreOffice 3.4.0RC2  – WIN7  Home Premium  (64bit) German UI [OOO340m1 (Build:12)]". Linux or LibO version related?

@davidshumway:
Please attach a sample document!
Comment 3 davidshumway 2011-06-01 11:24:25 UTC
Created attachment 47442 [details]
Sample file created in LibreOffice saved as .doc

Probably Linux related, and particularly concerning my older machine - Gateway MT6707 T2060 laptop. Sample file is included.
Comment 4 Rainer Bielefeld Retired 2011-06-05 21:42:10 UTC
NOT reproducible with reporter's sample document and "LibreOffice 3.4.0RC2  – WIN7  Home Premium  (64bit) English UI [OOO340m1 (Build:12)]".
Comment 5 davidshumway 2011-06-06 09:36:57 UTC
Probably very much Fedora 14-related alongside the laptop, Gateway MA7 dual core T2050 1.6 GHZ.

Although this same error was occurring on same laptop that was then running CentOS 5.5, within about 1 month ago!

Maybe error with Intel GMA 950 video?
Comment 6 davidshumway 2011-07-29 08:37:51 UTC
(In reply to comment #5)
> Probably very much Fedora 14-related alongside the laptop, Gateway MA7 dual
> core T2050 1.6 GHZ.
> 
> Although this same error was occurring on same laptop that was then running
> CentOS 5.5, within about 1 month ago!
> 
> Maybe error with Intel GMA 950 video?

Installed fresh version of Fedora 15, now using Gnome 3. Comments sticking the the GUI no longer persists; however, the comment boxes are still malforming, leaving their horizontal bounding box lines in the comment section.

The graphics driver in settings says it's Intel® 945GM. Would anyone have time to walk through checking Xorg settings on my side?
Comment 7 Björn Michaelsen 2011-12-23 12:05:54 UTC
[This is an automated message.]
This bug was filed before the changes to Bugzilla on 2011-10-16. Thus it
started right out as NEW without ever being explicitly confirmed. The bug is
changed to state NEEDINFO for this reason. To move this bug from NEEDINFO back
to NEW please check if the bug still persists with the 3.5.0 beta1 or beta2 prereleases.
Details on how to test the 3.5.0 beta1 can be found at:
http://wiki.documentfoundation.org/QA/BugHunting_Session_3.5.0.-1

more detail on this bulk operation: http://nabble.documentfoundation.org/RFC-Operation-Spamzilla-tp3607474p3607474.html
Comment 8 sasha.libreoffice 2012-01-25 22:38:01 UTC
reproduced another problem in LibO 3.5.0 beta 2 and master on Fedora 64 bit
no comments at all
Comment 9 Rainer Bielefeld Retired 2012-01-27 23:13:35 UTC
Problems from original report do no longer exist in 3.4, 3.5 
Maintenance for 3.3 is more or less terminated, Sasha submitted a new problem for the new problem. So I close this old report.