Bug Hunting Session
Bug 39091 - Video playback fails if the path to video files contains accented characters
Summary: Video playback fails if the path to video files contains accented characters
Status: RESOLVED FIXED
Alias: None
Product: LibreOffice
Classification: Unclassified
Component: Impress (show other bugs)
Version:
(earliest affected)
3.4.1 release
Hardware: x86-64 (AMD64) Linux (All)
: medium normal
Assignee: Caolán McNamara
URL:
Whiteboard:
Keywords:
Depends on:
Blocks:
 
Reported: 2011-07-09 06:39 UTC by Dario Chiappetta
Modified: 2011-07-09 07:07 UTC (History)
0 users

See Also:
Crash report or crash signature:


Attachments

Note You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.
Description Dario Chiappetta 2011-07-09 06:39:39 UTC
I've tried to insert the following video file (divx) on a slide via "Insert>Movie and sound":

/home/dario/università/tiegccdemo.avi

It doesn't work: the video space is shown as a gray square during the presentation.

However, if I load the same video file from my home dir (/home/dario/tiegccdemo.avi) it works like a charm.

The same happens if I load the video file from /home/dario/tmp/ (works) and /home/dario/tmpù/ (doesn't work).

I've found a similar bug, involving cyrillic letters, here:
http://lists.suse.com/opensuse-bugs/2011-04/msg02677.html
Comment 1 Caolán McNamara 2011-07-09 06:51:49 UTC
output of locale please ?
i.e. is it a non-utf locale is what I'm wondering
Comment 2 Caolán McNamara 2011-07-09 06:53:03 UTC
oh, and is this gnome or kde or something else. It may be the file selector itself and that's per desktop
Comment 3 Caolán McNamara 2011-07-09 07:00:43 UTC
hmm, looking at the gstreamer specific code, I suspect its simply the mangling into US_ASCII.

Now fixed (I bet) by http://cgit.freedesktop.org/libreoffice/libs-core/commit/?id=6b211c4735b3965429e82dc100ef0cd0db810fed
Comment 4 Dario Chiappetta 2011-07-09 07:07:29 UTC
(In reply to comment #3)
> hmm, looking at the gstreamer specific code, I suspect its simply the mangling
> into US_ASCII.
> 
> Now fixed (I bet) by
> http://cgit.freedesktop.org/libreoffice/libs-core/commit/?id=6b211c4735b3965429e82dc100ef0cd0db810fed

What a speed: thank you!