Download it now!
Bug 39890 - text in Writer copying to Impress shows in wrong encoding on Windows
Summary: text in Writer copying to Impress shows in wrong encoding on Windows
Status: RESOLVED WORKSFORME
Alias: None
Product: LibreOffice
Classification: Unclassified
Component: Impress (show other bugs)
Version:
(earliest affected)
4.0.1.2 release
Hardware: All Windows (All)
: medium normal
Assignee: Not Assigned
URL:
Whiteboard:
Keywords:
Depends on:
Blocks:
 
Reported: 2011-08-06 19:55 UTC by Cheng-Chia Tseng
Modified: 2013-03-25 09:20 UTC (History)
1 user (show)

See Also:
Crash report or crash signature:


Attachments

Note You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.
Description Cheng-Chia Tseng 2011-08-06 19:55:22 UTC
I am using Chinese (Traditional), zh-TW environment.

If I type some Chinese characters in Writer, then use Ctrl+C to copy and use Ctrl+V to paste in Impress, those characters have been converted into something I cannot read.

For example, "LibreOffice 又棒又好用。" will be "LibreOffice ¤S´Î¤S¦n¥Î¡C" in Impress.

This issuse might impact all LibreOffice products in Windows. 

If you copy text in Base into Writer, and it can be reproduced too. See https://bugs.freedesktop.org/show_bug.cgi?id=37859 for details.
Comment 1 sasha.libreoffice 2011-12-21 06:02:57 UTC
On windows XP 32bit LibO 3.4 russian language this problem also exist.
But what it interesting: when I copy text from Writer by Ctrl+V and paste it in Calc, this problem disappears until next start of LibreOffice. (into Calc it pastes as OLE object).
Comment 2 Björn Michaelsen 2011-12-23 12:21:50 UTC Comment hidden (spam)
Comment 3 Cheng-Chia Tseng 2012-01-18 05:27:49 UTC
The bug still lives in Dev 3.5.
Comment 4 A (Andy) 2013-03-24 10:40:29 UTC
not reproducible with LO 4.0.1.2 (Win7 Home, 64bit)

Does this issue still persist for you with the latest release of LO?

@Sasha: Do you also still have this problem or is it in the meantime already resolved so that we can close it?
Comment 5 sasha.libreoffice 2013-03-25 07:23:27 UTC
Not reproducible in 4.0.0 and 4.0.1 on Win XP 32 bit with Cyrillic characters

@  Cheng-Chia Tseng
Please, verify with Chinese characters
Comment 6 Cheng-Chia Tseng 2013-03-25 09:13:20 UTC
Sorry for being late to test. :P

4.0 and 4.1 on XP 32-bit tested, not reporducible with Chinese.

Maybe we can close this one now. :) 

As we don't know what fixes this issue, I set it to Resolved as Invalid. If it is not appropriate, then please correct it freely.
Comment 7 Cheng-Chia Tseng 2013-03-25 09:20:26 UTC
To correct Comment 6, 

4.0 and 4.1 => 4.0.0 and 4.0.1

Plus, I found it better to set as Resolved as Worksforme. So changed.