Download it now!
Bug 42451 - .wpd doc opens without links
Summary: .wpd doc opens without links
Status: NEW
Alias: None
Product: Document Liberation Project
Classification: Unclassified
Component: General (show other bugs)
Version:
(earliest affected)
unspecified
Hardware: All All
: medium normal
Assignee: Not Assigned
URL:
Whiteboard: BSA libwpd
Keywords:
Depends on:
Blocks:
 
Reported: 2011-10-31 12:44 UTC by Mark C
Modified: 2019-11-03 13:41 UTC (History)
4 users (show)

See Also:
Crash report or crash signature:


Attachments
the .wpd document in question - created in WordPerfect 12 (654.83 KB, application/wordperfect5.1)
2011-10-31 12:44 UTC, Mark C
Details
Another .wpd that opens with the above symptoms - WP 12 (1.08 MB, application/wordperfect5.1)
2011-10-31 12:45 UTC, Mark C
Details

Note You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.
Description Mark C 2011-10-31 12:44:00 UTC
Created attachment 52966 [details]
the .wpd document in question - created in WordPerfect 12

Problem description: Wordperfect files open with links non-functional and graphics in the wrong place

Steps to reproduce:
1. Open the attached .wpd files
2. ....
3. ....

Current behavior: Graphics are in the wrong places and links don't function

Expected behavior: Graphics to be aligned in grid as in the original software and links functional.

Platform (if different from the browser): XP SP3
              
Browser: Opera/9.80 (Windows NT 5.1; U; en) Presto/2.9.168 Version/11.52
Comment 1 Mark C 2011-10-31 12:45:35 UTC
Created attachment 52968 [details]
Another .wpd that opens with the above symptoms - WP 12
Comment 2 Christian Lohmaier 2011-12-28 08:34:09 UTC
confirmed on linux 64bit with 3.5.0beta2
Comment 3 Fridrich Strba 2011-12-29 05:38:20 UTC
OK, links never worked. It means, they are not converted as hyperlinks, only as a text.
The positionning of the pictures (especially in the tables) cannot be completely converted because the alignments in ODF and in WPD file-formats are not equivalent. So we are trying here to do our best so that user can replace the images in the converted documents without losing any of them.
Comment 4 Fridrich Strba 2011-12-29 05:40:11 UTC
I assigned this one to me, but it will not be fixed for 3.5 for sure. I need to think about the possible heuristics a bit more.
Comment 5 A (Andy) 2013-05-05 12:40:48 UTC
reproducible with LO 4.0.2.2 (Win7 Home, 64bit), but I will take a further look on it within the next days
Comment 6 steve -_- 2015-08-12 12:09:55 UTC
Freeing bug. No action for a long time. Fridrich, if you still want to work on this, just re-claim.
Comment 7 David Tardon 2015-09-07 08:14:12 UTC
Cumulative bug reports are not good--let's limit this to the "missing links" problem.
Comment 8 David Tardon 2015-09-08 09:08:13 UTC
All hyperlinks in the samples are on images. Do you have any sample with a hyperlink in text? These might be represented differently.
Comment 9 Xisco Faulí 2019-01-17 11:08:37 UTC
Dear David Tardon,
This bug has been in ASSIGNED status for more than 3 months without any
activity. Resetting it to NEW.
Please assigned it back to yourself if you're still working on this.
Comment 10 jameswill 2019-04-27 15:38:50 UTC Comment hidden (spam)
Comment 11 Peter Morgan Stark 2019-10-10 22:03:18 UTC Comment hidden (spam)