Bug Hunting Session
Bug 42596 - FORMATTING: Some Impress/Custom Animation effects reverses the Arabic letters
Summary: FORMATTING: Some Impress/Custom Animation effects reverses the Arabic letters
Status: RESOLVED WONTFIX
Alias: None
Product: LibreOffice
Classification: Unclassified
Component: Impress (show other bugs)
Version:
(earliest affected)
3.4.4 release
Hardware: Other All
: medium normal
Assignee: Not Assigned
URL:
Whiteboard: BSA
Keywords:
Depends on:
Blocks:
 
Reported: 2011-11-04 08:46 UTC by Munzir Taha
Modified: 2011-12-27 07:49 UTC (History)
0 users

See Also:
Crash report or crash signature:


Attachments
A sample Document with an Arabic word and a "Grow With Color" effect that shows the problem when previewed very clearly (11.02 KB, application/vnd.oasis.opendocument.presentation)
2011-11-04 08:46 UTC, Munzir Taha
Details

Note You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.
Description Munzir Taha 2011-11-04 08:46:04 UTC
Created attachment 53145 [details]
A sample Document with an Arabic word and a "Grow With Color" effect that shows the problem when previewed very clearly

Problem description: 
Using Impress Custom Animation and assigning some effects like "Bold Reveal", "Grow With Color", "Color Over by Letter", "Color Over by Word" and Shimmer would reverse Arabic letters

Steps to reproduce:
1. Type or paste any Arabic text
2. Apply the effect "Color Over by Letter"
3. The preview shows the Arabic letters in reverse direction

Current behavior:
Arabic letters are reversed with some effects
Expected behavior:
Arabic is an RTL and effects should be applied in a right to left direction
Platform (if different from the browser): 
              
Browser: Mozilla/5.0 (X11; Linux x86_64) AppleWebKit/535.2 (KHTML, like Gecko) Ubuntu/11.10 Chromium/15.0.874.106 Chrome/15.0.874.106 Safari/535.2
Comment 1 Lior Kaplan 2011-12-26 12:20:25 UTC
Please add screenshots of the problem.
Comment 2 Munzir Taha 2011-12-27 07:49:54 UTC
I tried to attach a screen shot but I just discovered that in version 3.5 Beta some one removed all those custom animation effects altogether. The bug is not reproducible anymore. Though I prefer if we fixed those effects rather than removing them, I would close this bug for now.