Bug Hunting Session
Bug 44527 - Media Player / Media toolbar controls don't switch theme properly
Summary: Media Player / Media toolbar controls don't switch theme properly
Status: NEW
Alias: None
Product: LibreOffice
Classification: Unclassified
Component: UI (show other bugs)
Version:
(earliest affected)
3.3.4 release
Hardware: All All
: medium minor
Assignee: Not Assigned
URL:
Whiteboard:
Keywords:
Depends on:
Blocks: Media-Player-Dialog
  Show dependency treegraph
 
Reported: 2012-01-06 05:05 UTC by Stefan Knorr (astron)
Modified: 2017-09-23 11:23 UTC (History)
2 users (show)

See Also:
Crash report or crash signature:


Attachments

Note You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.
Description Stefan Knorr (astron) 2012-01-06 05:05:29 UTC
The large versions (and they exist) of the media control icons are never used, even if the icon size "large" is enabled. Additionally, switching the theme has no effect until one closes and then opens the Media Player window/Media toolbar again.

How to reproduce:

0. Open Writer/Impress/Draw
1. Open the Gallery (Tools > Gallery)
2. Choose on "Sounds"
3. Double-click a sound (Media Player window appears)
4. Switch to a large theme: Tools > Options, choose View, Select "Large" and a different icon theme (ideally, only switch between Galaxy/High Contrast, and in Master builds after January 7, 2011, Tango, as only these themes provide different icons here)
5. Observe that the Media Player's theme has not changed
6. Close Media Player window, Click on "Sounds" again, and choose another sound to preview it.
7. Observe that Media Player's theme has changed, but is still using small (16*16) icons

Expected: Media player switches to selected theme with large icons immediately, like the rest of the UI.
Comment 1 sasha.libreoffice 2012-03-14 08:40:36 UTC
Reproduced in 3.3.4 and 3.5.1 on Fedora 64 bit and Windows Xp 32 bit
Changing version to 3.3.4 as most early reproducible
Comment 2 Andras Timar 2013-04-15 07:38:31 UTC
https://gerrit.libreoffice.org/gitweb?p=core.git;a=commit;h=2a6009ffc10dc64dd6f8dc23f653ee8a49f9d86d

This commit solves part of the issue. Large icons are used when icon size is set to large. However theme and size do not change immediately. (target: 4.1)

BTW Formula Bar in Calc does not change theme, too. It changes the size though.
Comment 3 A (Andy) 2014-09-27 18:46:56 UTC
Step 5: if the media player is not closed before changing VIEW the buttons stay small, but after you close it and select again a sound the buttons will be large

therefore: Step 7: for me not reproducible with LO 4.3.2.2 (Win 8.1)

All in all with LO 4.3.2.2 (Win 8.1) now only partly reproducible.
Comment 4 QA Administrators 2015-10-14 19:56:55 UTC Comment hidden (obsolete)
Comment 5 QA Administrators 2016-11-08 11:13:44 UTC
** Please read this message in its entirety before responding **

To make sure we're focusing on the bugs that affect our users today, LibreOffice QA is asking bug reporters and confirmers to retest open, confirmed bugs which have not been touched for over a year.

There have been thousands of bug fixes and commits since anyone checked on this bug report. During that time, it's possible that the bug has been fixed, or the details of the problem have changed. We'd really appreciate your help in getting confirmation that the bug is still present.

If you have time, please do the following:

Test to see if the bug is still present on a currently supported version of LibreOffice 
(5.1.6 or 5.2.3  https://www.libreoffice.org/download/

If the bug is present, please leave a comment that includes the version of LibreOffice and 
your operating system, and any changes you see in the bug behavior
 
If the bug is NOT present, please set the bug's Status field to RESOLVED-WORKSFORME and leave 
a short comment that includes your version of LibreOffice and Operating System

Please DO NOT

Update the version field
Reply via email (please reply directly on the bug tracker)
Set the bug's Status field to RESOLVED - FIXED (this status has a particular meaning that is not 
appropriate in this case)


If you want to do more to help you can test to see if your issue is a REGRESSION. To do so:
1. Download and install oldest version of LibreOffice (usually 3.3 unless your bug pertains to a feature added after 3.3)

http://downloadarchive.documentfoundation.org/libreoffice/old/

2. Test your bug
3. Leave a comment with your results.
4a. If the bug was present with 3.3 - set version to "inherited from OOo";
4b. If the bug was not present in 3.3 - add "regression" to keyword


Feel free to come ask questions or to say hello in our QA chat: http://webchat.freenode.net/?channels=libreoffice-qa

Thank you for helping us make LibreOffice even better for everyone!

Warm Regards,
QA Team

MassPing-UntouchedBug-20161108