Bug 47352 - Unacceptable kerning of subscripts in Math formulas for italic style
Summary: Unacceptable kerning of subscripts in Math formulas for italic style
Status: NEW
Alias: None
Product: LibreOffice
Classification: Unclassified
Component: Formula Editor (show other bugs)
Version:
(earliest affected)
Inherited From OOo
Hardware: All All
: medium normal
Assignee: Not Assigned
URL:
Whiteboard:
Keywords:
: 72053 (view as bug list)
Depends on:
Blocks: Formula-Editor Font-Rendering
  Show dependency treegraph
 
Reported: 2012-03-15 05:41 UTC by bellgardt
Modified: 2018-10-21 11:37 UTC (History)
2 users (show)

See Also:
Crash report or crash signature:


Attachments
Document demonstratring the kerning of subscripts (22.00 KB, application/vnd.oasis.opendocument.text)
2012-03-15 05:41 UTC, bellgardt
Details

Note You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.
Description bellgardt 2012-03-15 05:41:25 UTC
Created attachment 58505 [details]
Document demonstratring the kerning of subscripts

Similar to writer (see bug 47351) subscripts for italic fonts have a much bigger spacing to a preceding character compared to superscripts, but in Math the distance is much wider and therefore unacceptable. The subscript looks more like a separate unconnected letter. This is demonstrated in the attached document.

An optimum solution would be to have the same visual impression in math formulas and in writer.
Comment 1 sasha.libreoffice 2012-06-08 00:56:41 UTC
Thanks for bugreport
reproduced in 3.3.4 and 3.5.4 on Fedora 64 bit and Windows XP
changing version to [unspecified] because bug inherited from OOo
Comment 2 Owen Genat (retired) 2013-12-09 10:55:23 UTC
(In reply to comment #1)
> reproduced in 3.3.4 and 3.5.4 on Fedora 64 bit and Windows XP
> changing version to [unspecified] because bug inherited from OOo

Additionally reproduced under Ubuntu 10.04 x86_64 using:

- v3.3.0.4 OOO330m19 Build: 6
- v4.1.3.2 Build ID: 70feb7d99726f064edab4605a8ab840c50ec57a

Version changed to Inherited From OOo.
Comment 3 Joel Madero 2013-12-22 16:58:32 UTC
*** Bug 72053 has been marked as a duplicate of this bug. ***
Comment 4 zeonchameleon 2014-10-07 06:44:51 UTC
Reproduced in 4.2.4, Windows 7

The issue is still actual.
Comment 5 QA Administrators 2015-10-14 19:57:02 UTC Comment hidden (obsolete)
Comment 6 kzmrz1957 2015-10-19 10:38:34 UTC
Issue still exists in 5.0.1.2 on Windows 7.
Comment 7 bellgardt 2015-10-21 07:18:09 UTC
This bug still exists in LO 5.0.2.2 x86
on Windows 7, 64bit
Comment 8 QA Administrators 2016-11-08 11:17:14 UTC Comment hidden (obsolete)
Comment 9 bellgardt 2016-11-09 09:45:42 UTC
(In reply to QA Administrators from comment #8)
In Version 5.2.2.2 (32 bit), Build-ID 8f96e87c890bf8fa77463cd4b640a2312823f3ad the bug looks still the same as before. Tested on Windows 7 64-bit.
Comment 10 QA Administrators 2017-11-10 08:03:38 UTC Comment hidden (obsolete)
Comment 11 bellgardt 2017-11-10 13:33:42 UTC
The bug still exists in Version: 5.4.3.2 (32 bit)

Build-ID: 92a7159f7e4af62137622921e809f8546db437e5
CPU-Threads: 4; System:Windows 6.1 (64 bit); 
UI-Render: Standard; de-DE (de_DE); Calc: CL