Bug 49195 - References in doc-files are not displayed
Summary: References in doc-files are not displayed
Status: NEW
Alias: None
Product: LibreOffice
Classification: Unclassified
Component: Writer (show other bugs)
Version:
(earliest affected)
Inherited From OOo
Hardware: All All
: medium normal
Assignee: Not Assigned
URL:
Whiteboard:
Keywords: filter:doc
Depends on:
Blocks: Fields-Cross-Reference
  Show dependency treegraph
 
Reported: 2012-04-26 14:44 UTC by Aleksey
Modified: 2020-05-21 11:21 UTC (History)
3 users (show)

See Also:
Crash report or crash signature:


Attachments
The example doc file with the reference (13.50 KB, application/msword)
2012-04-26 14:44 UTC, Aleksey
Details
.doc file to reproduce the problem (1.55 MB, application/msword)
2016-09-16 15:41 UTC, Frederic Parrenin
Details
Teh example compared in MSO and LO (85.34 KB, image/png)
2020-05-21 11:21 UTC, Timur
Details

Note You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.
Description Aleksey 2012-04-26 14:44:48 UTC
Created attachment 60638 [details]
The example doc file with the reference

The references in doc files are not displayed in LO but are displayed in MS Word
Comment 1 Cody 2012-04-29 12:38:09 UTC
LibreOffice 3.5.2.2
Build ID: 281b639-6baa1d3-ef66a77-d866f25-f36d45
Running on Windows 7 Pro, SP1, 64 bit edition

The results were reproducible.
Comment 2 bfoman (inactive) 2012-07-17 11:43:44 UTC
Confirmed with:
LO 3.5.5.3 
Build ID: own W7 debug build
Windows 7 Professional SP1 64 bit

Manual correction from IB_SchmidtThewsEng to BIB_SchmidtThewsEng helped,
but then it doesn't work in Word.
Comment 3 Joel Madero 2012-09-11 21:21:59 UTC
Confirming, I get slightly different but still a problem clearly related. 

My issue is that after "The cite..." I get [Error: Reference source not found]

Marking as NEW and prioritizing.

Normal - Could prevent under some circumstances the ability to make high quality work

Medium - probably not affecting a lot of people but enough to qualify as Medium. This is particularly the case in academic setting or a setting where large documents with references are being created.
Comment 4 QA Administrators 2015-01-05 17:51:12 UTC Comment hidden (obsolete)
Comment 5 Aleksey 2015-01-13 14:21:18 UTC
I can confirm that this bug is reproducible in LO 4.3.5.
Comment 6 QA Administrators 2016-01-17 20:02:08 UTC Comment hidden (obsolete)
Comment 7 Frederic Parrenin 2016-09-16 15:41:55 UTC
Created attachment 127370 [details]
.doc file to reproduce the problem

I have another example of .doc file where references are not displayed.
I am not sure of the bibliography software which has been used, maybe EndNote.
Comment 8 Frederic Parrenin 2016-09-16 15:43:13 UTC
I forgot to add that I checked the bug in LO 5.1.5.2.
Comment 9 Telesto 2017-05-07 09:28:07 UTC
Repro (the description in comment 3):
Version: 5.4.0.0.alpha1+
Build ID: 274ecb49b70b3f01d47546e3b44317946c106042
CPU threads: 4; OS: Windows 6.2; UI render: default; 
TinderBox: Win-x86@62-TDF, Branch:MASTER, Time: 2017-05-05_22:45:07
Locale: nl-BE (nl_NL); Calc: single
Comment 10 QA Administrators 2018-06-07 02:46:24 UTC Comment hidden (obsolete)
Comment 11 Timur 2020-05-21 11:21:01 UTC
Created attachment 161075 [details]
Teh example compared in MSO and LO

DOC issue repro with LO 7.0+ in Windows. 
MSO saved DOCX is fine.