Bug 49253 - Impress FILEOPEN, FORMATTING: pptx opens without background (animated gif)
Summary: Impress FILEOPEN, FORMATTING: pptx opens without background (animated gif)
Status: RESOLVED FIXED
Alias: None
Product: LibreOffice
Classification: Unclassified
Component: Impress (show other bugs)
Version:
(earliest affected)
3.3.4 release
Hardware: All All
: medium normal
Assignee: Caolán McNamara
URL:
Whiteboard: target:6.0.0
Keywords:
Depends on:
Blocks:
 
Reported: 2012-04-28 04:34 UTC by sasha.libreoffice
Modified: 2017-10-24 16:21 UTC (History)
6 users (show)

See Also:
Crash report or crash signature:


Attachments
pptx with background on first slide (976.97 KB, application/vnd.openxmlformats-officedocument.presentationml.presentation)
2012-04-28 04:34 UTC, sasha.libreoffice
Details
extract the offending gif (20.49 KB, image/gif)
2017-10-18 11:24 UTC, Caolán McNamara
Details

Note You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.
Description sasha.libreoffice 2012-04-28 04:34:13 UTC
Created attachment 60733 [details]
pptx with background on first slide

Attachment contains:
1 slide: some small pictures. Slide contains background
2 slide: screenshot of first slide made in PP 2007 on Windows 7

reproduced in 3.3.4 and 3.5.2 on Fedora 64 bit and Windows 7 32 bit

What is interesting: in Power Point pictures shown without animation of GIF on slide pane (spare CPU consuming)
Comment 1 sasha.libreoffice 2012-04-28 04:39:26 UTC
> slide pane (spare CPU consuming)
I mean during editing slide. Sorry.
Comment 2 bfoman (inactive) 2012-10-15 12:01:40 UTC
Confirmed with:
LO 3.6.3.1 
Build ID: f8fce0b
Windows 7 Professional SP1 64 bit

No background.
Comment 3 Rob Snelders 2012-11-20 20:44:30 UTC
Thank you for posting this bug.

Confirmed with LO 3.6.0.2 on Ubuntu 12.04 x86_64.
Comment 4 Samuel Mehrbrodt (CIB) 2013-12-02 11:08:15 UTC
I just played a bit with this. The problem is in the GIF file.
Impress cannot display it. You can try and insert it in a new presentation, it will not be displayed.
I'm closing this as Duplicate.

*** This bug has been marked as a duplicate of bug 42709 ***
Comment 5 Xisco Faulí 2017-10-17 15:33:10 UTC
This issue is still reproducible in

Version: 6.0.0.0.alpha0+
Build ID: 616f21db9e50a77b0c02dfb123f871a742f46216
CPU threads: 4; OS: Linux 4.10; UI render: default; VCL: gtk3; 
Locale: ca-ES (ca_ES.UTF-8); Calc: group

I found something interesting... In GTK3, the background was displayed up to bea1dc5f8d17c1011cdfab1ff540f3e4b3a4d1bb, and now it's displayed without background, as in the rest of VCL backends.

Caolán, does bea1dc5f8d17c1011cdfab1ff540f3e4b3a4d1bb give you any hint why the background is not displayed now ?

[Bug found by office-interoperability-tools]
Comment 6 Caolán McNamara 2017-10-18 11:24:04 UTC
Created attachment 137074 [details]
extract the offending gif
Comment 7 Caolán McNamara 2017-10-20 14:31:46 UTC
https://gerrit.libreoffice.org/#/c/43613/ makes this appear to work for me
Comment 8 Commit Notification 2017-10-24 16:21:07 UTC
Caolán McNamara committed a patch related to this issue.
It has been pushed to "master":

http://cgit.freedesktop.org/libreoffice/core/commit/?id=b184a8734f0abd7fd2b1d450a4119ecbaca41589

Resolves: tdf#49253 set an initial mask background

It will be available in 6.0.0.

The patch should be included in the daily builds available at
http://dev-builds.libreoffice.org/daily/ in the next 24-48 hours. More
information about daily builds can be found at:
http://wiki.documentfoundation.org/Testing_Daily_Builds

Affected users are encouraged to test the fix and report feedback.