Bug 49773 - FILEOPEN: failure to correctly read chart titles with sub-elements from Gnumeric ODS
Summary: FILEOPEN: failure to correctly read chart titles with sub-elements from Gnume...
Status: NEW
Alias: None
Product: LibreOffice
Classification: Unclassified
Component: Calc (show other bugs)
Version:
(earliest affected)
Inherited From OOo
Hardware: All All
: medium normal
Assignee: Not Assigned
URL:
Whiteboard:
Keywords:
Depends on:
Blocks: Chart
  Show dependency treegraph
 
Reported: 2012-05-10 23:25 UTC by Andreas J Guelzow
Modified: 2021-09-20 03:41 UTC (History)
2 users (show)

See Also:
Crash report or crash signature:


Attachments
sample file (20.32 KB, application/vnd.oasis.opendocument.spreadsheet)
2012-05-10 23:25 UTC, Andreas J Guelzow
Details
console logs (6.14 KB, text/plain)
2013-11-23 07:36 UTC, Julien Nabet
Details
Sample compared MSO OO LO64+.png (84.50 KB, image/png)
2019-09-20 07:32 UTC, Timur
Details

Note You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.
Description Andreas J Guelzow 2012-05-10 23:25:20 UTC
Created attachment 61416 [details]
sample file

The attached file has a chart whose chart title is given as:
<chart:title chart:style-name="GOG-0x944e498">
<text:p>The <text:span text:style-name="AC-weight700">Graph</text:span> Title</text:p>
</chart:title>

When opening the file, the "Graph" part of the title is missing.
Comment 1 bfoman (inactive) 2012-05-11 05:26:49 UTC
Confirmed with:
LOdev 3.5.3rc1+ 
Build ID: 51648779-22e3d74-d554af7
Windows 7 Professional SP1 64 bit

When opened in Excel 2010 SP1 The Graph Title is displayed.
Comment 2 Andreas J Guelzow 2012-05-11 09:01:00 UTC
Note that LO also seems to ignore other subelements of the text:p element inside a chart:title, for example <text:s>.
Comment 3 Julien Nabet 2013-11-23 07:36:32 UTC
Created attachment 89675 [details]
console logs

On pc Debian x86-64 with master sources updated today, I reproduce this.

I attached console logs I got
Comment 4 QA Administrators 2015-04-19 03:21:56 UTC Comment hidden (obsolete)
Comment 5 Buovjaga 2015-06-17 11:13:47 UTC
Confirmed.

Win 7 Pro 64-bit Version: 5.1.0.0.alpha1+
Build ID: 80ec99db4325a439a8a3f1d420d0a80f8bf9c439
TinderBox: Win-x86@62-merge-TDF, Branch:MASTER, Time: 2015-06-16_00:00:20
Locale: fi-FI (fi_FI)
Comment 6 QA Administrators 2016-09-20 10:00:38 UTC Comment hidden (obsolete)
Comment 7 vihsa 2017-06-01 03:00:37 UTC
reproducible with lo viewer version: 5.5.0.0.alpha0+ / build id : ec79f34 / android 5.1
Comment 8 vihsa 2017-09-05 07:47:30 UTC
repro
lo viewer v1
lo viewer v4
lo viewer v6
lo viewer v8
lo viewer v10

os: android 5.1
device: lyf flame 3 [ ls-4001 ]
Comment 9 QA Administrators 2018-09-06 02:59:15 UTC Comment hidden (obsolete)
Comment 10 Timur 2019-09-20 07:32:50 UTC
Created attachment 154314 [details]
Sample compared MSO OO LO64+.png

Repro 6.4+.
Seems that ODS was from Gnumeric.
Comment 11 QA Administrators 2021-09-20 03:41:02 UTC
Dear Andreas J Guelzow,

To make sure we're focusing on the bugs that affect our users today, LibreOffice QA is asking bug reporters and confirmers to retest open, confirmed bugs which have not been touched for over a year.

There have been thousands of bug fixes and commits since anyone checked on this bug report. During that time, it's possible that the bug has been fixed, or the details of the problem have changed. We'd really appreciate your help in getting confirmation that the bug is still present.

If you have time, please do the following:

Test to see if the bug is still present with the latest version of LibreOffice from https://www.libreoffice.org/download/

If the bug is present, please leave a comment that includes the information from Help - About LibreOffice.
 
If the bug is NOT present, please set the bug's Status field to RESOLVED-WORKSFORME and leave a comment that includes the information from Help - About LibreOffice.

Please DO NOT

Update the version field
Reply via email (please reply directly on the bug tracker)
Set the bug's Status field to RESOLVED - FIXED (this status has a particular meaning that is not 
appropriate in this case)


If you want to do more to help you can test to see if your issue is a REGRESSION. To do so:
1. Download and install oldest version of LibreOffice (usually 3.3 unless your bug pertains to a feature added after 3.3) from https://downloadarchive.documentfoundation.org/libreoffice/old/

2. Test your bug
3. Leave a comment with your results.
4a. If the bug was present with 3.3 - set version to 'inherited from OOo';
4b. If the bug was not present in 3.3 - add 'regression' to keyword


Feel free to come ask questions or to say hello in our QA chat: https://kiwiirc.com/nextclient/irc.freenode.net/#libreoffice-qa

Thank you for helping us make LibreOffice even better for everyone!

Warm Regards,
QA Team

MassPing-UntouchedBug