Bug 78027 - FILEOPEN: Importing of Excel files with non-uniform formated diagram title
Summary: FILEOPEN: Importing of Excel files with non-uniform formated diagram title
Status: NEW
Alias: None
Product: LibreOffice
Classification: Unclassified
Component: Chart (show other bugs)
Version:
(earliest affected)
Inherited From OOo
Hardware: All All
: medium normal
Assignee: Not Assigned
URL:
Whiteboard:
Keywords:
Depends on: 78025
Blocks: OOXML-Chart
  Show dependency treegraph
 
Reported: 2014-04-28 09:00 UTC by Jan
Modified: 2022-01-30 03:46 UTC (History)
2 users (show)

See Also:
Crash report or crash signature:
Regression By:


Attachments
File to import with non-uniform diagram title (11.02 KB, application/vnd.openxmlformats-officedocument.spreadsheetml.sheet)
2014-04-28 09:00 UTC, Jan
Details
graph in Excel 2010 (8.18 KB, image/png)
2014-04-28 12:13 UTC, Jan
Details
Broken graph in Libreoffice (16.47 KB, image/png)
2014-04-28 12:14 UTC, Jan
Details
File compared MSO OO LO64+ (93.29 KB, image/jpeg)
2019-09-20 06:45 UTC, Timur
Details

Note You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.
Description Jan 2014-04-28 09:00:05 UTC
Problem description:
I import an excel file with an embedded diagram. The title of the chart/diagram has one word formatted in bold. However, in Libreoffice the formatting of the title is gone. Everything is formatted like the first word in the title.

Steps to reproduce:
1. Import attached document
2. Check if the title of diagram is properly formated:
 - "bold_word" should be bold with 18pt font 
 - "italic_word" should be italic with 18pt font
 - "normal_word" should be normal with 18pt font
 - "new_line_with_small_word" should be normal with 11 pt font in next line

Current behavior:
All words are bold with 18pt font in the diagram title

Expected behavior:
Words are formatted like in excel:
 - "bold_word" should be bold with 18pt font 
 - "italic_word" should be italic with 18pt font
 - "normal_word" should be normal with 18pt font
 - "new_line_with_small_word" should be normal with 11 pt font in next line
Comment 1 Jan 2014-04-28 09:00:51 UTC
Created attachment 98115 [details]
File to import with non-uniform diagram title
Comment 2 Jan 2014-04-28 12:13:02 UTC Comment hidden (obsolete)
Comment 3 Jan 2014-04-28 12:14:33 UTC Comment hidden (obsolete)
Comment 4 Jan 2014-04-28 12:15:16 UTC Comment hidden (obsolete)
Comment 5 Jan 2014-04-29 08:33:45 UTC Comment hidden (obsolete)
Comment 6 Jacques Guilleron 2014-04-29 14:46:48 UTC
Hi Jan,

As said previously in bug 78025, this will be solved when we'll have richer formating in LO. Confirm this behaviour for Windows 7 Home Premium.

I put Status to NEW.

Have a nice day,

Jacques
Comment 7 QA Administrators 2015-06-08 14:43:14 UTC Comment hidden (obsolete)
Comment 8 Jan 2015-06-08 15:24:02 UTC Comment hidden (obsolete)
Comment 9 QA Administrators 2016-09-20 10:02:13 UTC Comment hidden (obsolete)
Comment 10 vihsa 2017-05-31 13:29:58 UTC
only numbers are visible, embedded diagram is not visible on lo viewer.
version: 5.5.0.0.alpha0+ / build id : ec79f34 / android 5.1
Comment 11 QA Administrators 2018-06-01 02:16:01 UTC Comment hidden (obsolete)
Comment 12 Jan 2018-06-01 11:23:21 UTC
The bug still exists in LO 6.0:

Version: 6.0.4.2
Build ID: 1:6.0.4~rc2-0ubuntu0.16.04.1
CPU threads: 4; OS: Linux 4.13; UI render: default; VCL: gtk2; 
Locale: de-DE (de_DE.UTF-8); Calc: group
Comment 13 Timur 2019-09-20 06:45:23 UTC
Created attachment 154309 [details]
File compared MSO OO LO64+

Repro 6.4+. 
Another example attachment 102146 [details] from bug 80816 and bug 127589.
Comment 14 QA Administrators 2022-01-30 03:46:05 UTC
Dear Jan,

To make sure we're focusing on the bugs that affect our users today, LibreOffice QA is asking bug reporters and confirmers to retest open, confirmed bugs which have not been touched for over a year.

There have been thousands of bug fixes and commits since anyone checked on this bug report. During that time, it's possible that the bug has been fixed, or the details of the problem have changed. We'd really appreciate your help in getting confirmation that the bug is still present.

If you have time, please do the following:

Test to see if the bug is still present with the latest version of LibreOffice from https://www.libreoffice.org/download/

If the bug is present, please leave a comment that includes the information from Help - About LibreOffice.
 
If the bug is NOT present, please set the bug's Status field to RESOLVED-WORKSFORME and leave a comment that includes the information from Help - About LibreOffice.

Please DO NOT

Update the version field
Reply via email (please reply directly on the bug tracker)
Set the bug's Status field to RESOLVED - FIXED (this status has a particular meaning that is not 
appropriate in this case)


If you want to do more to help you can test to see if your issue is a REGRESSION. To do so:
1. Download and install oldest version of LibreOffice (usually 3.3 unless your bug pertains to a feature added after 3.3) from https://downloadarchive.documentfoundation.org/libreoffice/old/

2. Test your bug
3. Leave a comment with your results.
4a. If the bug was present with 3.3 - set version to 'inherited from OOo';
4b. If the bug was not present in 3.3 - add 'regression' to keyword


Feel free to come ask questions or to say hello in our QA chat: https://web.libera.chat/?settings=#libreoffice-qa

Thank you for helping us make LibreOffice even better for everyone!

Warm Regards,
QA Team

MassPing-UntouchedBug