Bug 50122 - LibO not responding when inserting text field
Summary: LibO not responding when inserting text field
Status: RESOLVED INVALID
Alias: None
Product: LibreOffice
Classification: Unclassified
Component: Writer (show other bugs)
Version:
(earliest affected)
3.5.3 release
Hardware: Other All
: medium normal
Assignee: Not Assigned
URL:
Whiteboard: BSA
Keywords:
Depends on:
Blocks:
 
Reported: 2012-05-19 09:40 UTC by DeJQit
Modified: 2014-06-01 20:30 UTC (History)
3 users (show)

See Also:
Crash report or crash signature:
Regression By:


Attachments
This is a screenshot that I get when trying to insert a text field. (56.91 KB, image/png)
2012-05-19 09:40 UTC, DeJQit
Details

Note You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.
Description DeJQit 2012-05-19 09:40:53 UTC
Created attachment 61853 [details]
This is a screenshot that I get when trying to insert a text field.

Problem description: 
When I try to insert information about the number of pages in a text field, LIbO hangs.

Steps to reproduce:
1. Create text field: In drawning panel press insert text.
2. Try to insert some what field: Insert > Field > Date

Current behavior:
Freezing,then Out of memory

dmesg | tail
[11702.543588] [16577]  1000 16577    10657        7   1       0             0 gvfsd-http
[11702.543592] [16612]  1000 16612    88867     2315   0       0             0 evolution
[11702.543596] [16842]  1000 16842     8917        5   0       0             0 oosplash
[11702.543599] [16861]  1000 16861   675990   327513   1       0             0 soffice.bin
[11702.543603] [17138]  1000 17138     2943     1405   0       0             0 bash
[11702.543607] Out of memory: Kill process 16861 (soffice.bin) score 649 or sacrifice child
[11702.546967] Killed process 16861 (soffice.bin) total-vm:2703960kB, anon-rss:1310052kB, file-rss:0kB
[11712.587900] [drm:drm_mode_getfb] *ERROR* invalid framebuffer id
[11761.325578] [drm:drm_mode_getfb] *ERROR* invalid framebuffer id
[11833.321696] [drm:drm_mode_getfb] *ERROR* invalid framebuffer id


Expected behavior:
Normal insert Current date in this field

Platform (if different from the browser): 
              
Browser: Mozilla/5.0 (X11; Ubuntu; Linux i686; rv:12.0) Gecko/20100101 Firefox/12.0
Comment 1 bfoman (inactive) 2012-11-05 16:43:17 UTC
Please check if this bug is reproducible with the latest stable release.
Comment 2 QA Administrators 2013-07-18 06:16:17 UTC
Dear Bug Submitter,

Please read the entire message in its entirety before continuing - also please respond directly to FDO when replying - do not reply via email.

This bug has been in NEEDINFO status with no change for at least 6 months. Please provide the requested information as soon as possible and mark the bug as UNCONFIRMED. Due to regular bug tracker maintenance, if the bug is still in NEEDINFO status with no change in 30 days the QA team will close the bug as INVALID due to lack of needed information.

For more information about our NEEDINFO policy please read the wiki located here: 
https://wiki.documentfoundation.org/QA/FDO/NEEDINFO

If you have already provided the requested information, please mark the bug as UNCONFIRMED so that the QA team knows that the bug is ready to be confirmed.


Thank you for helping us make LibreOffice even better for everyone!


Warm Regards,
QA Team
Comment 3 DeJQit 2013-07-21 13:59:03 UTC
This bug occurs because of the use of the package "lo-menubar".
I'm trying to create a text box (on the drawing toolbar), then use the following sequence of menu "Insert" -> "Fields" -> "Date".
Without the use of the package "lo-menubar" (in the original program), this menu item is disabled. Otherwise, the menu is active and causes the program to crash.
Comment 4 ign_christian 2013-07-22 02:41:20 UTC
Hi DeJQit, please answer comment 1 & also inform your OS.

From what source you installed LO?
Comment 5 DeJQit 2013-07-22 17:21:41 UTC
(In reply to comment #4)
> Hi DeJQit, please answer comment 1 & also inform your OS.
> 
> From what source you installed LO?

My OS version is "Ubuntu 12.04.2 LTS", i386, Linux version: 3.2.0-50-generic-pae
LO version is 3.5.7.2 ID build: 350m1(Build:2), installed from apt repository.
Comment 6 ign_christian 2013-07-23 02:38:54 UTC
> Without the use of the package "lo-menubar" (in the original program), this
> menu item is disabled. Otherwise, the menu is active and causes the program
> to crash.

I can confirm that we can't insert Fields inside Text box (all options greyed) using LO 3.6.7.2 (Ubuntu 12.04 32bit). But I can't confirm crash since I don't use 'lo-menubar' (Unity disabled).
Comment 7 ign_christian 2013-07-23 03:37:23 UTC
I also can confirm that features not available on LO 4.0.4.2 (Win7 32bit). Perhaps that crash related to unavailability of that features.

@DeJQit, anyway your LO version is too old & unsupported anymore. You could use newer version from LibreOffice PPA:
https://launchpad.net/~libreoffice/+archive/ppa
Comment 8 tommy27 2013-08-18 07:16:53 UTC
@DeJQit
as already suggested upgrade to a newer stable LibO release (4.0.4 is out).
do you still reproduce the issue? in the meantime I change status to NEEDINFO.
Comment 9 DeJQit 2013-08-18 08:12:42 UTC
Now I upgrade LO to version 4.1.0.4 from the ppa. Installing the package lo-menubar fails due to dependencies.
So, I can't install package and check bug!
Comment 10 ign_christian 2013-08-18 09:15:20 UTC
Perhaps these posts could help you:
http://askubuntu.com/questions/256837/libreoffice-4-0s-menu-bar-is-not-integrated-with-unity
http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=2113397

In my opinion, it's better not using lo-menubar (at least in 12.04).
Comment 11 QA Administrators 2014-05-17 00:34:36 UTC
Dear Bug Submitter,

Please read the entire message before proceeding.

This bug has been in NEEDINFO status with no change for at least 6 months. Please provide the requested information as soon as possible and mark the bug as UNCONFIRMED. Due to regular bug tracker maintenance, if the bug is still in NEEDINFO status with no change in 30 days the QA team will close the bug as INVALID due to lack of needed information.

For more information about our NEEDINFO policy please read the wiki located here: 
https://wiki.documentfoundation.org/QA/FDO/NEEDINFO

If you have already provided the requested information, please mark the bug as UNCONFIRMED so that the QA team knows that the bug is ready to be confirmed.


Thank you for helping us make LibreOffice even better for everyone!


Warm Regards,
QA Team
Comment 12 QA Administrators 2014-06-01 20:30:33 UTC
Dear Bug Submitter,

Please read this message in its entirety before proceeding.

Your bug report is being closed as INVALID due to inactivity and a lack of information which is needed in order to accurately reproduce and confirm the problem. We encourage you to retest your bug against the latest release. If the issue is still present in the latest stable release, we need the following information (please ignore any that you've already provided):

a) Provide details of your system including your operating system and the latest version of LibreOffice that you have confirmed the bug to be present

b) Provide easy to reproduce steps – the simpler the better

c) Provide any test case(s) which will help us confirm the problem

d) Provide screenshots of the problem if you think it might help

e) Read all comments and provide any requested information

Once all of this is done, please set the bug back to UNCONFIRMED and we will attempt to reproduce the issue. 
Please do not:
a) respond via email 
b) update the version field in the bug or any of the other details on the top section of FDO