Bug Hunting Session
Bug 54761 - MS-Word Document is not Opened Correctly
Summary: MS-Word Document is not Opened Correctly
Status: RESOLVED WORKSFORME
Alias: None
Product: LibreOffice
Classification: Unclassified
Component: filters and storage (show other bugs)
Version:
(earliest affected)
3.5.6.2 release
Hardware: x86 (IA32) Windows (All)
: medium normal
Assignee: Not Assigned
URL:
Whiteboard:
Keywords: regression
Depends on:
Blocks:
 
Reported: 2012-09-11 08:58 UTC by Harald Koester
Modified: 2013-12-12 16:05 UTC (History)
3 users (show)

See Also:
Crash report or crash signature:


Attachments
Doc which is not opened correctly. (23.00 KB, application/msword)
2012-09-11 08:58 UTC, Harald Koester
Details
Doc change with AOO, expected behaviour (19.00 KB, application/msword)
2012-09-11 09:01 UTC, Harald Koester
Details
Screen shot of incorrect behaviour (82.24 KB, image/png)
2012-09-11 09:02 UTC, Harald Koester
Details
MS word document that does not display correctly in the latest LibreOffice. (156.50 KB, application/msword)
2012-09-19 22:44 UTC, Daniel Ceregatti
Details

Note You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.
Description Harald Koester 2012-09-11 08:58:34 UTC
Created attachment 66957 [details]
Doc which is not opened correctly.

In the German user mailing list a user (Hermann Merkord, myirishfolks (at) rocketmail.com) posted a problem with opening of a MS-Word text document. He uses LO 3.5.6 under Win XP. I will add this document to this report (“Bad Document.doc”). 

The user stated that he could open the document with AOO 3.4.1 and save without changes. But the document size changed, so AOO changed the document. This changed file is opened correctly with LO. Also attached: “Good Document.doc”. 

The behaviour differs between different users. I tried to open the bad document with LO 3.6.1.2 (Win 7). It opens, but it is not readable. Screen shot attached: “Shot of Bad Document.png”.
Comment 1 Harald Koester 2012-09-11 09:01:04 UTC
Created attachment 66958 [details]
Doc change with AOO, expected behaviour
Comment 2 Harald Koester 2012-09-11 09:02:03 UTC
Created attachment 66959 [details]
Screen shot of incorrect behaviour
Comment 3 Daniel Ceregatti 2012-09-19 22:44:01 UTC
Created attachment 67418 [details]
MS word document that does not display correctly in the latest LibreOffice.

I'm seeing the exact same thing in LibreOffice Version 3.6.1.2 (Build ID: e29a214) on Windows 7. The document opens just fine in LibreOffice 3.4.6 (Build: 602) on Fedora 16 x84_64. The screen shot shown in the first post in the bug looks exactly like what I get.

Attaching the document in the hope that it'll help.

Daniel
Comment 4 Michael Meeks 2012-09-20 09:36:30 UTC
confirmed; I see the same - it is detecting the file type as text and loading it into calc. Kohei - any ideas what is going on there ? I'm suspicious of filter changes there :-)
Comment 5 Harald Koester 2012-12-05 16:37:41 UTC
Checked again with Ver. 3.6.4. "Bad document" is now opened correctly. With 3.6.2 and with 3.6.3 the document is not opened correctly. It seemed that a change from 3.6.3 to 3.6.4 solves the problem.
Comment 6 Kohei Yoshida 2012-12-05 16:39:23 UTC
Thanks.  With that info, I'll mark this as resolved.